Hvad kan vi hjælpe med?

Kost

Den mad du spiser er en vigtig energikilde til dit velbefindende. Hvis du vil holde en sund vægt, skal der være en balance mellem det du spiser, og hvor meget du bevæger dig

Nedenfor kan du læse om de tilbud du kan få, hvis du vejer for meget eller hvis du er undervægtig og ønsker råd og vejledning til kostændringer.​ Du kan også få kostvejledning hvis du hvis du har en sygdom som eksempelvis type 2 diabetes, KOL, kræft og hjerte-karsygdom. Det er gratis at modtage kostvejledning.

Ernæringsterapi til småspisende

Har du nedsat appetit eller taber du dig uden grund? Måske har du været syg eller indlagt?  Sygdom kan medføre at appetitten bliver mindre, og risikoen for vægttab bliver større. Vægttab under sygdom er ikke hensigtsmæssigt, da vægttabet er med til at svække kroppen yderligere. Dette skyldes, at de tabte kilo hovedsageligt er muskelmasse. Diætisten kan hjælpe dig med at sammensætte din kost, så du stabiliserer din vægt eller kommer op i vægt igen. Den rette vægt kan forebygge en lang række sygdomme. Hvis du tager på, vil du opleve, at du får flere kræfter, mere energi og lyst til at klare ting i hverdagen.
Hvis du er undervægtig eller har haft uplanlægt vægttab, skal ernæringstilstanden følges, så yderligere forværring forebygges. Har du behov for rådgivning kan du henvises gennem din egen læge eller du kan selv tage kontakt til os.
For yderligere information kontakt Sundhedskonsulent Zeynep Bakiral på telefon 43 57 77 27. Diætistvejledningen er gratis.

Rådgivning til familier med overvægtige børn

I dag vejer mange børn lidt for meget. Nogle børn bliver kede af det, føler at det er svært at være med i idræt, eller de bliver måske drillet. I Ishøj kommune vil vi gerne have sunde og glade børn med selvtillid.
Tip Tab Tynde er vores tilbud til de familier, med børn i skolealderen, der gerne vil ændre vaner, så børnene får en sundere livsstil. Projektet har kørt i mange år, og vi har gode erfaringer.
I Tip Tab Tynde kan børnene være med i flere aktiviteter. F.eks. svømmer børnene sammen, der er madlavningsaftener for hele familien, hvor der også deltager en diætist, og der er mulighed for individuel rådgivning hos en sundhedsplejerske. 

Hvis du vil vide mere, så kontakt børne-ungelæge Tove Billesgaard på telefon 43 57 75 90 eller skriv til tob@ishoj.dk 

Rådgivning ved overvægt

Hvis du er inaktiv og overvægtig med BMI over 25 har du mulighed for at få kostvejledning ved holdundervisning. Tilbuddet sætter fokus på at inspirere dig til en sundere livsstil og spænder vidt fra foredrag om ændring om vanetænkning/spisemønstre til indkøbsture i det lokale supermarked.

Har du behov for rådgivning kan du henvises gennem din egen læge.

Kontaktperson Sundhedskonsulent Zeynep Bakiral på telefon 43 57 77 27 

Læs også


Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 19. juli 2017