Hvad kan vi hjælpe med?

Letbanen anlægger midlertidig jordvold langs Ishøj Strandvej

Letbanen fjerner træer og beplantning langs letbanens kommende rute på Ishøj Strandvej fra Strandparksstien til Store Vejleå.

I efteråret 2019 fjerner Hovedstadens Letbane træer og beplantning langs Ishøj Strandvej for at gøre plads til letbanen

Når letbanen i 2025 ruller ud på sin første tur, kommer den til at køre ved siden af Ishøj Strandvej frem mod kommunegrænsen til Vallensbæk. Den 30. oktober 2019 går Hovedstadens Letbanes entreprenør i gang med et af de forberedende arbejder til letbanebyggeriet langs Ishøj Strandvej. 

Letbanen anlægger en midlertidig jordvold langs den nordlige side af Ishøj Strandvej – fra Strandparkstien og frem til Store Vejleå. Den midlertidige jordvold skal ligge langs vejen i cirka to år for at komprimere undergrunden, så den bliver stabil at bygge på, når letbanebyggeriet går i gang.  

Mens arbejdet står på, kan der være mindre, lokale ændringer af de trafikale forhold. Blandt andet flyttes cykelstien. Hold øje med skiltningen på stedet.

Fældede træer erstattes af ny skov

Før jordvolden kan bygges, skal letbanens entreprenør først fjerne træer og rydde beplantning langs strækningen. Det sker i løbet af efteråret 2019 med start den 30. oktober. Der skal blandt andet fældes træer i den del af Kondiskoven, som er tættest på Ishøj Strandvej – det gælder for lidt under fem procent af Kondiskovens samlede areal, som er på cirka 40.000 kvadratmeter.

Det skovareal, som letbanen fjerner, bliver senere erstattet med dobbelt så meget skov et andet sted, så tæt på området som muligt. 

Tager hensyn til naturen

Enkelte træer vil blive fjernet efter solnedgang, da der muligvis er flagermus, som sover i nogle af træerne om dagen. Resten af træerne og beplantningen vil blive fjernet inden for almindelig arbejdstid. 

Støj og det videre arbejde

Oktober til december 2019 

Hvis du bor eller færdes i nærheden af arbejdet, vil du en eller to aftener opleve støj fra træer, som bliver fældet med motorsav, ligesom du i en periode vil opleve støj fra arbejdet med at opføre en støttemur, såkaldt spuns-arbejde, i dagtimerne.

Derudover vil du i perioder opleve støj fra lastbiler, som kører til og fra arbejdsområdet, samt støj fra gravemaskiner og lignende. 

Januar til foråret 2020 

I starten af 2020 starter arbejdet med at anlægge den midlertidige jordvold. Det betyder blandt andet, at letbanen skal etablere spuns til en støttemur ved Store Vejleå og flytte den eksisterende jordvold langs boldbanerne ti meter for at gøre plads til letbanen og den midlertidige jordvold. Dette vil ikke berøre tennisbanerne i området. 

Hvis du bor eller færdes i nærheden af arbejdet, vil du opleve støj fra spuns-arbejdet. Spuns-arbejdet udføres i almindelig arbejdstid for særligt støjende arbejder, som er hverdage mellem 8 og 16 i Ishøj og Vallensbæk Kommuner.

Du vil også i perioder kunne opleve støj fra lastbiler, som kører til og fra arbejdsområdet, samt støj fra gravemaskiner og lignende. 

Fakta om Hovedstadens Letbane

 • Hovedstadens Letbane bliver 28 km lang, får 29 stationer og kører fra Ishøj i syd, langs Ring 3, til Lyngby og DTU i nord. Den åbner i 2025. 
 • Hovedstadens Letbane får to stop i Ishøj – Et på Ishøj Strandvej ved Strandparkstien, som kommer til at hedde ’Ishøj Strand - ARKEN’ og et på Ishøj Station.
 • Letbanen vil køre hvert 5. minut i dagtimerne og hvert 10. minut om aftenen og i weekenden.
 • Modsat de gamle sporvogne vi havde i Danmark for mange år siden, er letbanen hurtig, støjsvag, miljøvenlig og med stor komfort for passagerne. Den har indgang i gadehøjde og er derfor nemt tilgængelig for gangbesværede, kørestolsbrugere, barnevogne og cykler. 
 • På størstedelen af strækningen, dog ikke i kryds, kommer den til at køre i eget spor, afskærmet fra den øvrige trafik – i siden eller midten af vejen. Den kan altså komme frem, også selvom der skulle være kø på vejen.
 • Ifølge busselskabet Movia vil en buslinje ikke kunne håndtere den mængde passagerer, som der er behov for på strækningen, når letbanen er bygget færdig i 2025. Et enkelt af letbanens togsæt får plads til 200-230 passagerer. Det svarer til cirka fire bybusser.

Følg byggeriet af letbanen

Tilmeld dig Hovedstadens Letbanes Infoservice – så får du seneste nyt om byggeriet på mail, når nye aktiviteter går i gang.

Du kan naturligvis altid framelde dig igen. 

Tilmeld dig på www.dinletbane.dk/Infoservice

Du kan også følge Hovedstadens Letbane på Facebook, Instagram eller letbanens hjemmeside www.dinletbane.dk.
 

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål om letbanen, er du velkommen til at kontakte Hovedstadens Letbane på info@dinletbane.dk eller tlf. 7242 4500.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Åbningstider:

Hvis du ønsker at besøge Borgerservice, skal du bestille tid på tlf. 43 57 72 91.

Ishøj Rådhus er åben for personlig betjening, hvis du har en mødeaftale.

Telefontider:

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Telefontid:

 • Mandag-onsdag: kl. 10-14
 • Torsdag: kl. 12-17
 • Fredag: kl. 10-13

Telefonnumre til Borgerservice:

 • Sygedagpenge: 43 57 44 92
 • Pas: 43 57 44 51
 • Kørekort: 43 57 44 52
 • Boligopskrivning: 43 57 44 54
 • Indskudslån: 43 57 44 55
 • Folkeregister: 43 57 44 57
 • Sundhedskort: 43 57 44 58
 • Økonomisk friplads: 43 57 44 63
 • Kørsel til egen læge og speciallæge: 43 57 44 66
 • Ydelse & Enkeltydelse, fleksløn: Tlf. 43 57 69 97
 • Kontanthjælp: Tlf. 43 57 69 98
 • Akut råd & vejledning voksne (personsager): Tlf. 43 57 72 97
 • Tidsbestilling: Tlf. 43 57 44 50

Senest opdateret 25. oktober 2019