Sammen kan vi knække smittekurven i Ishøj

16. februar 2021

Smitten er igen for høj i Ishøj. Derfor opfordrer sundhedsmyndighederne alle Ishøj-borgere til at blive testet i uge 7. “Vi kan knække smittekurven, hvis alle gør en holdindsats,” siger borgmester Ole Bjørstorp

Det gik ellers lige så godt.

Smittenkurven med covid-19 har igennem januar været faldende både på landsplan og i Ishøj.

Men i uge 5 begyndte det igen at gå den forkerte vej i Ishøj, og incidenstallet steg med 67 procent til 300 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Det betyder, at Ishøj nu igen ligger øverst på listen over kommuner med det højeste smittetal - og lige nu endda cirka dobbelt så højt som nr. 2 på listen.

"Vi kan gøre det igen"

Derfor har regeringen og sundhedsmyndighederne besluttet at indføre en række skærpede tiltag og sende ekstra mandskab fra Styrelsen for Patientsikkerhed til Ishøj for at hjælpe med smitteopsporing.

Desuden er der skruet op for testkapaciteten, og politiet er blevet mere synlig i Ishøj for at sikre, at alle overholder corona-retningslinjerne.

“Jeg vil gerne opfordre alle Ishøj-borgere til at blive testet i uge 7. Hvis vi skal bryde smittekæderne og knække kurven – og det skal vi - så skal det ske via test-vejen. Vi har tidligere været gode til at begrænse smitten, og det kan vi naturligvis sagtens gøre igen, hvis vi står sammen,” siger Ole Bjørstorp.

Her kan du blive testet

Den øgede teststrategi i Ishøj vil ske i samarbejde med foreninger, virksomheder, boligforeninger og andre sociale og lokale netværk. 

I løbet af ugen vil flere mobile teststeder blive etableret, men allerede nu kan du blive corona-testet flere steder i Ishøj.

Du kan se en liste med alle teststeder og tider her.