Søg om penge til klimaprojekter

13. juli 2021

Har du en god, grøn idé, og mangler du penge til at realisere den? Grønt Råd tilbyder økonomisk støtte til grønne projekter indenfor klima, natur og miljø med en ny årlig klimapulje på 50.000 kroner. Ansøgningsfristen er 1. oktober

Sidste års Klimaår i Ishøj Kommune har blandt andet resulteret i en ny årlig klimapulje på 50.000 kroner. Borgere, institutioner og foreninger i kommunen kan fremover søge om tilskud fra puljen til lokale projekter, afholdelse af arrangementer eller andre lokale miljøtiltag, som de selv står for.

”Vi vil gerne vil støtte op om de grønne projekter, som borgerne måtte have, men som mangler støtte til at blive ført ud i livet. Vi håber at se mange projekter fra borgere, hvis hjerte banker for klimaet, og som har viljen til også at handle på det, tage et lokalt medansvar og bidrage til den grønne omstilling,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Støtte til både små og store grønne projekter

Eksempel på grønne projekter, som kan opnå støtte, kunne fx være etablering af grønne områder, der forbedrer forholdene for insekter, et projekt der fremmer samkørsel eller et arrangement, der hjælper folk med at blive bedre til at sortere deres affald.

Ansøgningsfristen i 2021 er den 1. oktober. Du kan finde et ansøgningsskema på ishoj.dk/grontraad, hvor du også kan læse mere om klimapuljen, og hvordan du søger.

Grøn inspiration

Klimapuljen støtter lokale aktiviteter i Ishøj Kommune.

”Vi vil i særlig grad gerne støtte projekter, der formidler eller fremmer nytænkende og bæredygtige tiltag i lokalsamfundet.  Aktiviteterne skal inddrage borgere, institutioner, foreninger eller virksomheder. De grønne projekter skal føre til konkrete forbedringer af klima og miljø, som kan inspirere andre,” siger Erkan Yapici, som er formand for Klima- og Miljøudvalget i Ishøj Kommune.

Ansøgere vil få svar cirka to måneder efter ansøgningsfristen.

Det er Grønt Råd, som vælger, hvilke projekter, der kan modtage penge fra klimapuljen. I Grønt Råd sidder repræsentanter fra en række foreninger og organisationer sammen med Klima- og Miljøudvalget.