Vi har brug for alle i kampen mod corona

30. marts 2021

Nu går frivillige lokale corona-ambassadører i kamp mod covid-19-smitten i Ishøj. Bag initiativet står Dialogforum, som er et samarbejde mellem bolig- og ejerforeninger og Ishøj Kommune

Smitten er størst i de store boligområder i Ishøj med opgange, hvor folk bor tæt og mange sammen.

Derfor er bolig- og ejerforeninger og Ishøj Kommune gået sammen i et samarbejde – kaldet Dialogforum - for at koordinere en fælles indsats i kampen mod covid-19.

Første fælles initiativ er frivillige lokale corona-ambassadører.

Alle lokale kræfter i gang

Inddragelse af lokale kræfter er nødvendigt, hvis Ishøj skal lykkes med at nedbringe smitten og gøre sig forhåbning om en genåbning, mener borgmester Ole Bjørstorp:

”Det er dejligt at mærke det engagement og initiativ som bolig- og ejerforeningerne møder op med i Dialogforum. Det er rigtig godt. For vi kan ikke komme smitten til livs uden boligselskaberne. De har en vigtig rolle at spille og gør i forvejen en stor indsats i arbejdet med at oplyse beboerne og opfordre til test, siger borgmester Ole Bjørstorp og tilføjer:

Med frivillige lokale corona-ambassadører bliver beboere og foreningsfolk inviteret med ind i kampen. Det er en super god idé, som netop udspringer fra Dialogforum.

Vigtigt med kendskab til Ishøj

En af de boligforeninger, som har efterspurgt, at Ishøj får sine egne lokale ambassadører, er Dorte Hjort fra Vildtbanegård.

”Det er fantastisk og lige netop det, som jeg har ønsket. Vi har brug for lokalt kendte personer, som folk lytter til og respekterer - og i alle aldre og etnicitet. Det er afgørende, når der skal videregives vigtige informationer og opfordres til test. Det tror jeg på. Vi skal have inddraget hele Ishøj i det her. Derfor er jeg glad for, at vi som boligforeninger nu kan være med til at opbygge et korps af lokale corona-ambassadører,” siger Dorte Hjort.

Og Pernille Møller, formand for grundejerforeningen i Strandgårdsparken, stemmer i:

“Det giver langt mere mening at have lokale folk på den her opgave. De kender Ishøj og kan derfor også komme meget tættere på folk. I Strandgårdsparken er vi ikke ligeså udsatte for stor smitte, som i boligforeninger, hvor folk bor tæt. Men smitten kan opstå alle steder, og det berører os alle - på den ene eller anden måde. Derfor har vi også budt ind med corona-ambassadører, og opfordrer alle til at blive testet,“ siger Pernille Møller.

Dialogforum er et samarbejde mellem Ishøj Kommune og bolig- og ejerforeninger i Ishøj. Formålet er:

  • At dele sidste nye information om udvikling i COVID-19 smittetal i Ishøj,
  • At sikre fælles videndeling om aktuelle COVID-19 aktiviteter og indsatser mellem boligforeningerne (udveksling af gode idéer og tiltag),
  • At sikre fælles videndeling om COVID-19 aktiviteter og indsatser mellem boligselskaber og kommune,
  • At drøfte hvilke yderligere tiltag parterne kan iværksætte med henblik på at dæmme op for smittetrykket - enten sammen eller hver for sig.

Vil du i kontakt med Dialogforum, kan du  skrive til Dialogforums sekretariat på syasa@ishoj.dk.

Er du interesseret i at komme med i Ishøjs korps af corona-ambassadører, så må du meget gerne skrive til coronaambassador@ishoj.dk