Ishøj Kommune køber stor grund i hjertet af Ishøj

Med købet af en stor grund med tilhørende bygninger vil Ishøj Kommune ruste sig til fremtiden og skabe nyt liv i centrum af kommunen

Borgmester Ole Bjørstorp satte torsdag sin underskrift på en købsaftale, som fra den 31. december gør Ishøj Kommune til ny ejer af en ca. 20.000 m2 stor grund nær Ishøj station.

Med i købet er også flere bygninger med en samlet størrelse på ca. 12.000 m2.

”Der er tale om et ambitiøst, strategisk træk, som i de kommende år vil gøre Ishøj til en endnu mere attraktiv kommune - til glæde for vores borgere,” siger Ole Bjørstorp om købet af grunden og bygningerne på adressen Vejlebrovej 45, som hidtil har tilhørt uddannelsesinstitutionen NEXT.

Kommunen skal ud til borgerne

Ishøj Kommune kommer til at betale 57,5 millioner kroner for grunden og bygningerne, der har en central beliggenhed i kommunen - blot et stenkast fra Ishøj Station og bycentret.

”Området har en fantastisk placering i hjertet af kommunen. Med købet får vi mulighed for at skabe et nyt, sammenhængende byrum og samle flere af de kommunale tilbud i en central del af byen, hvor borgerne allerede færdes eller let kan komme til,” siger Ole Bjørstorp.

Med de nykøbte bygninger får Ishøj Kommune råderet over flere nye bygninger. Planen er, at nogle af bygningerne skal renoveres, ombygges eller vige pladsen for helt nyt byggeri.

”Det er et stort puslespil, som vi nu skal lægge, for det handler om at bruge kvadratmetrene klogest – både for borgernes og økonomiens skyld,” siger borgmester Ole Bjørstorp.

Flere indbyggere kræver byudvikling

En del af det nye område er tiltænkt byudvikling og skal bruges til byggeri af nye boliger, som vil få en af Ishøjs mest attraktive placeringer tæt på transport og indkøb.

Desuden vil området danne ramme om en ny daginstitution med plads til ca. 200 børn og forhåbentligt endnu et nyt læge- og sundhedscenter.

”Ishøj er en kommune i hastig vækst, og vi forventer, at vi får flere indbyggere i fremtiden. Vi har derfor brug for blandt andet flere boliger, daginstitutioner og sundhedstilbud, og jeg betragter købet af Vejlebrovej 45 som en klog investering i fremtidens velfærd her i Ishøj,” siger Ole Bjørstorp.

Mere synergi og samarbejde

Også en række af kommunens egne tilbud vil flytte ind på Vejlebrovej 45. Det gælder i første omgang blandt andet hjemmeplejen, genoptræningscentret og ungeenheden. 

”Vi kan konstatere, at vi har brug for mere plads til vores kommunale tilbud, og med købet af Vejlebrovej 45 vil flere af kommunens velfærdstilbud få en god, central placering i byen. På den måde kan vi bringe kommunen og borgerne tættere på hinanden og samtidig sikre en bedre driftsøkonomi,” siger Ole Bjørstorp, som også håber på, at de af kommunens tilbud, som fagligt ligger tæt på hinanden, kan nyde godt af at flytte tættere på hinanden.

”Jeg regner med, at de nye rammer også kan få skabt et stærkere samarbejde og flere faglige synergier mellem vores tilbud. Eksempelvis kan hjemmeplejen og genoptræningscentret få meget ud af at bo side om side, tror jeg, fordi de har en fælles faglighed,” siger borgmester Ole Bjørstorp.