Nyt lægehus indviet

Fredag den 31. januar fejrede Ishøj Kommune og tre Ishøj-læger åbningen af Brohusets nye lægehus

For anden gang på lidt over et år kunne Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp holde tale ved indvielsen af et nyt lægehus i Ishøj. I november 2018 var det lægerne på etage 5 i Ishøj By Center, der åbnede en helt nyt praksis i Ishøj. 

Denne gang var der dog tale om en eksisterende praksis med tre læger, som holdt flyttedag til Brohuset. Klinikken får nu dobbelt så meget plads og kan tage flere patienter, end den har kunnet hidtil.

Lægehuset er bygget i tæt samarbejde mellem kommunen og lægerne. 

” Vi har fået penge af Sundheds- og Ældreministeriet til etablering af selve lægehuset, men lægerne efterlyser faglige fællesskaber, hvis det skal være attraktivt for dem at starte praksis i Ishøj. Det faglige miljø skal vi selv skabe med egne penge. Derfor glæder det mig, at vi er godt i gang med etableringen af sundhedshuset her i Brohuset, hvor lægerne er seneste skud på stammen. Nu kan endnu flere borgere få en læge i egen kommune,” siger borgmester Ole Bjørstorp. 

Vil gøre det attraktivt for læger 

Sundhedshuset i Brohuset er tænkt som en del af løsningen på lægemanglen i Ishøj. Sundhedshuset skal gøre det attraktivt for nye læger at åbne praksis i Ishøj – både praktiserende læger og speciallæger. Det skal blandt andet ske ved, at lægerne i høj grad selv kan sætte deres præg på, hvordan deres praksis skal indrettes og ved, at de bliver en del af et hus med god plads til faglige fællesskaber – også med andre sundhedsfaglige grupper.

Indtil videre bor lægerne side om side med hjemmeplejen og hjemmesygeplejen. Senere er det fx også planen at åbne et nyt genoptræningstræningscenter i sundhedshuset.