Hvad kan vi hjælpe med?

Ishøj med i nyt borgerfællesskab

Nu bliver det lettere at finde sammen med andre borgere, som deler dine interesser. Ishøj er netop blevet en del af samarbejdet boblberg.dk

På hjemmesiden Boblberg.dk bobler det lige nu med alverdens fritidsinteresser og sociale fællesskaber, som efterspørges af borgerne i Ishøj Kommune. Måske er der allerede én, der mangler lige netop dig til at dele fælles oplevelser sammen med. 

Boblberg er en borger-til-borger-hjemmeside med over 28.000 medlemmer fra 18 af landets kommuner, og der kommer løbende flere til. Her har borgerne mulighed for at oprette opslag i form af bobler, som inviterer til aktiviteter, interesser, oplevelser og meget mere i fællesskab med andre. Gennem boblerne kan borgerne møde medborgere med samme boblende interesser, såsom nogen at træne med, strikke med, lave mad sammen med eller blot nogen med samme ønske om at starte nye venskaber.

"Som byråd har vi et ønske om et stærkt lokalt fællesskab, hvor borgerne mødes på kryds og tværs af alder, etnicitet og boligområder. Når vi deler interesser og aktiviteter, lærer vi hinanden bedre at kende, og det giver tryghed og et godt sammenhold i byen. Det understøtter vores foreninger og kulturinstitutioner, og boblberg.dk er endnu en vej ind i fællesskabet, hvor borgerne via et online-værktøj kan finde sammen," siger borgmester Ole Bjørstorp. 

Borgernes sundhed og trivsel

Forskning viser, at det er vigtigt for menneskers trivsel og livskvalitet, at de indgår i sociale fællesskaber. Boblberg skaber netop grundlag for dette ved at lade de lokale borgere boble sammen online. Det er borgerne selv, der opretter bobler, og så kan andre slutte sig til.

I Ishøj Kommune er der stor fokus på mental sundhed, og her er Boblberg det nyeste tiltag, der skal styrke sundheden både fysisk og mentalt blandt borgerne i kommunen. 

Det er Social- og Sundhedsudvalget, der har besluttet, at Ishøj Kommune skal indgå i et samarbejde med Boblberg.dk. Ifølge formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Merete Amdisen, er Boblberg.dk en god platform, bl.a. for borgere som befinder sig i udsatte positioner, da man optræder anonymt. 

"I Ishøj Kommune ønsker vi netop, at alle borgere - også dem af os, som tumler med eksempelvis ensomhed, sygdom eller handicap - oplever sig selv som en del af et fællesskab. På Boblberg.dk har man mulighed for at finde ligestillede og mødes om alt fra interesser såsom fodbold eller en tur i biografen til at møde andre medborgere, som kæmper med eksempelvis psykisk sygdom," siger Merete Amdisen.

Vær med

Boblbergs bobler inspirerer og inviterer borgerne til at bruge deres lokalsamfund på nye måder og i fællesskab med andre. På samme måde kan boblerne give inspiration til de borgere, der har et ønske om at være frivillige.

Ishøj Kommune har oplevet stor efterspørgsel fra borgerne og kan nu tilbyde dem Boblberg som en fleksibel mulighed, der gør det nemmere at være aktiv sammen med andre og skabe nye fællesskaber. 

Allerede nu er der borgere i Ishøj Kommune, som søger fotomakkere samt gå- og løbemakkere, mens andre efterlyser venner og veninder til fælles aktiviteter og oplevelser. Du kan oprette dit eget opslag - en bobl - eller se om der er andre bobler, der deler de samme interesser som dig. Opret dig nu eller læs mere på www.boblberg.dk.

Om Boblberg

  • Mere end 28.000 medlemmer er en del af Boblberg.
  • I dag benyttes Boblberg af 18 kommuner: Ishøj, København, Lejre, Guldborgsund, Ballerup, Gribskov, Faxe, Mariagerfjord, Rebild, Skive, Frederiksberg, Hvidovre, Frederikssund, Næstved, Varde, Lolland, Aalborg & Nordfyns Kommune.
  • Boblberg er for alle! Det er gratis, tilgængeligt på alle enheder og der er medlemmer fra 13 til 92 år.
  • Boblberg er udviklet i samarbejde med tre af landets kommuner, 2.500 borgere fra hele Danmark og et stort udsnit af organisationer, som har berøring med kultur, fritid, sundhed og det frivillige.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 23. november 2018