Fjernvarmen kommer til Gildbroskolens SFO

16. juni 2023

Ishøj Varmeværk er i gang med at etablere fjernvarme til Gildbro SFO. I den forbindelse får 6 omkringliggende boliger tilbudt fjernvarme

I foråret godkendte kommunalbestyrelsen en plan for udrulning af fjernvarme i kommunen. Planen er at tilslutte beboerne i etaper, og de første kan allerede forvente fjernvarme i radiatorerne i løbet af efteråret.

Fjernvarme til offentlige bygninger er en win-win

Allerede nu får Gildbro SFO fjernvarme, da SFO’en er en del af en politisk beslutning om, at 22 af kommunens bygninger skal opvarmes af fjernvarme i stedet for naturgas.

Overgangen fra naturgas forventes at give kommunen markante besparelser både i forhold til økonomi og CO2-udledning. Samtidig er offentlige bygninger med til at sikre, at der kommer fjernvarme til et område, da de har et stort opvarmningsbehov. Det er altså en fordel for alle, når SFO’er, skoler, daginstitutioner mv. får fjernvarme.

I forbindelse med gravearbejdet er det oplagt at tilbyde fjernvarme til de 6 omkringliggende boliger, da det vil være dyrere for Ishøj Varmeværk – og derved fællesskabet – først at lægge fjernvarme ind til SFO’en for derefter at grave op igen, når fjernvarmen udrulles i resten af området.