Inddragelse af lokalsamfundet i Piletræet

- Pædagogisk læreplan for Piletræet

 

Piletræet har sin beliggenhed i et tæt bebygget boligområde med mange dejlige grønne områder og legepladser omkring. Vi gør meget ud af at bruge det omkringliggende i vores lokalsamfund, når vi går ud fra Piletræet. Vores tanke er, at vi skal være en synlig og bidragende del af det fællesskab, som er omkring os.

I mange af vores faste aktiviteter og ture gør vi brug af vores lokalsamfund. Vi mener, at vores lokaleområde byder på mange forskellige oplevelser, som er i tråd med vores pædagogiske hverdag og planlægning.

I Piletræet er der f.eks. planlagt skolegruppe forløb på vores distriktsskole. Her får børnene mulighed for at opleve skolen på nær hold, både hvad angår lokaler og legeplads. Det skaber en sammenhæng i den tidlige brobygning inden skolestart, og samtidig får vi også mulighed for at hilse på vores ”gamle” børn.

Vores ture rundt i Ishøj kommune og i vores lokalsamfund byder også på tur til svømmehallen, Havhytten og Skovhytten, som gerne stilles til rådighed af Naturcenteret. Her har vi mulighed for med god vejledning fra en naturvejleder at blive klogere på både vand og skov og det rige dyreliv, som er lige rundt om os.

Vi er også heldige, at man i gå afstand fra Piletræet kan besøge vores lokale bibliotek, byhaven m.m.

Det lokale plejehjem får også besøg både til jul og fastelavn til stor glæde for alle aldersgrupper

Vi har tillige fået et godt og tæt samarbejde med de frivillige seniorhjælpere, der er i Ishøj kommune. Seniorhjælperne stille sig til rådighed, når vi går i idrætscenteret for at lave bevægelseslege.  De hjælper både som ekstra hænder men også med nærvær og omsorg, så alle børn kan støttes og udfordres tilpas. Ligeledes besøger seniorhjælperne os på vores egen legeplads. Her kommer de glædeligt med en håndfuld større børn fra lokalskolen (legepatruljen) og igangsætter gode lege.

Vi tager ofte en af vores Christiania cykler, når vi skal rundt i byen. Her opdager vi legepladser og områder, som vi ikke får set på vores gå ture. Turene går oftest forbi Bredekærgård, som byder på masser af bondegårds dyr, men også havnen nyder vi at tage ud til.

Vi tror på, at vores fælles oplevelser skaber sammenhæng for børnene i hverdagen og en mulighed for deltagelse i de fællesskaber, vi møder rundt omkring.