Bredekærgård Pilefletter Laug

Har du lyst til at flette pil, så bliv medlem af Pilefletter Lauget

Vi er en lille forening med ca. 25 medlemmer, som hører hjemme på Bredekærgaard i Tranegilde, hvor vi fletter ca. hver anden lørdag.

Vi dyrker selv vores pil på markerne ved gården og ved kommunens Stenplads. Her er vores nyanlagte pilemark, som vi selv har tilplantet med omkring 10 sorter. Og det meste gror godt, så vi er selvforsynende.

Pilen kan høstes sidst på året, når bladene er faldet af. Vi sorterer, bundter og lægger til tørring på loftet i løbet af vintermånederne. Det er et tidkrævende, udendørs arbejde, både høst og sortering, som alle aktive flettere  deltage i. Når vi er færdige med dette, så fletter vi igen.

Vi arrangerer kursus 1-2 gange om året med ekstern underviser, sommetider har vi også interne kurser. På de almindelige flettedage hjælper vi hinanden. Som regel får vi noget brugbart ud af vores anstrengelser. Vi er absolut ikke eksperter, men glade amatører, som hygger sig med fletteri og hinanden.

Vi deltager altid ved Det Grønne Ishøj og har også en hyggelig, arbejdende stand på Bredekærgårds Julemarked.

Vores medlemmer er overvejende pensionister, som har nogenlunde god fysik, og når man fletter, så får man gode fingerkræfter.

Kontingentet er kr. 125 pr. år.


Henvendelse til formanden Hanne Hansen
hanneh49@gmail.com
mobil 2811 9900