Hvad kan vi hjælpe med?

Borgmester: Vores medarbejdere går forrest i kampen mod corona

Borgmester Ole Bjørstorp sender et stort skulderklap til de kommunale medarbejdere, som har ydet en ekstraordinær corona-indsats det seneste år

”De har gjort et fantastisk stykke arbejde. Jeg vil gerne sende et stort skulderklap til hver eneste af dem.”

Sådan lyder ordene fra Ishøj-borgmester Ole Bjørstorp, som sender et stort, anerkendende nik i retning af de kommunale ansatte i Ishøj.

Mens danskerne i snart et år har taget livtag med covid-19-pandemien, har mange af kommunens ansatte stået i forreste linjer i kampen mod den smitsomme virus.

”Mange af vores medarbejdere sørger for at passe og pleje vores mest sårbare borgere, mens vi andre er hjemsendt. Især vores ansatte på plejehjemmene og i hjemmeplejen kæmper dagligt for, at vores ældre borgere kan komme godt igennem et meget slidsomt år, hvor de i lange perioder ikke har kunnet få besøg fra familien. Personalet gør en ekstraordinær stor indsats, og mange påtager sig også ekstra opgaver om aftenen og i weekenderne. Det skal de have en stor tak for,” siger Ole Bjørstorp.

Vores børn er i sikre hænder

En varm tanke går også til de ansatte i kommunens dagtilbud og skoler, som tager sig af vores yngste borgere.

”Børn kræver både masser af omsorg og en stor pædagogisk indsats under pandemien. Børnene er jo kvikke og godt klar over, at verden har ændret sig under nedlukningen, men de kan samtidig have svært ved at forstå det store billede. I den forbindelse gør vores medarbejdere i daginstitutionerne, dagplejen og skolerne – og alle andre ansatte, som arbejder med børn – et enormt stykke arbejde. De skaber hver dag gode og trygge rammer for vores børn og fører dem sikkert igennem pandemien. Deres arbejde fortjener stor anerkendelse,” siger Ole Bjørstorp.

Ansatte melder sig som hjælpere

Sidst, men ikke mindst, har et stort antal ansatte fra kommunens mange afdelinger og centre meldt sig til kommunens såkaldte hjælpekorps.

I alt har 126 ansatte meldt sig under fanerne i kampen mod covid-19, hvor de har været klar til at rykke ud, når der har været brug for dem.

Hjælpekorpset har bl.a. ringet til de borgere, som er blevet tilbudt en vaccine, og har hjulpet personalet fra hjemmeplejen og plejecentrene med at få vaccineret beboerne på Ishøjs plejehjem og nogle af de ældre, som modtager hjemmepleje.

I øjeblikket passer korpset også kommunens nye vaccinations-hotline, mens nogle af korps-medlemmerne også er blevet oplært som podere, så de kan hjælpe Kærbos og hjemmeplejens personale med at corona-teste kommunens sundhedspersonale to gange ugentligt.

”De står altid klar”

Arbejdet med at koordinere hjælpekorpset har bl.a. ligget hos chefkonsulent Linda Jensen, som er dybt imponeret over sine kollegaers vilje til at hjælpe i denne svære tid.

”Der har været en stor lyst til at tage en ekstra tørn for borgerne. Når jeg kontakter medlemmerne af hjælpekorpset, står de altid klar til at træde til, hvor der er brug for dem. Der er ovenikøbet nogle, der selv kontakter mig og spørger, hvornår de kan hjælpe med noget. Jeg kan virkelig mærke, at alle er opsatte på, at vi lykkes - ikke mindst med hele vaccinationsindsatsen,” siger Linda Jensen.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Åbningstider:

Hvis du ønsker at besøge Borgerservice, skal du bestille tid på tlf. 43 57 72 91.

Ishøj Rådhus er åben for personlig betjening, hvis du har en mødeaftale.

Telefontider:

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Telefontid:

 • Mandag-onsdag: kl. 10-14
 • Torsdag: kl. 12-17
 • Fredag: kl. 10-13

Telefonnumre til Borgerservice:

 • Sygedagpenge: 43 57 44 92
 • Pas: 43 57 44 51
 • Kørekort: 43 57 44 52
 • Boligopskrivning: 43 57 44 54
 • Indskudslån: 43 57 44 55
 • Folkeregister: 43 57 44 57
 • Sundhedskort: 43 57 44 58
 • Økonomisk friplads: 43 57 44 63
 • Kørsel til egen læge og speciallæge: 43 57 44 66
 • Ydelse & Enkeltydelse, fleksløn: Tlf. 43 57 69 97
 • Kontanthjælp: Tlf. 43 57 69 98
 • Akut råd & vejledning voksne (personsager): Tlf. 43 57 72 97
 • Tidsbestilling: Tlf. 43 57 44 50

Senest opdateret 5. februar 2021