Cæcilie Færch og Inge Sørensen deltager under dette punkt
Inge og Cæcilie fortalte om overgangen til Stofa, og de opmærksomhedspunkter der er i den forbindelse. Der er i dag ca. 80 % af Ishøjs borgere, der er tilknyttet fællesantennen, og de skal alle have truffet beslutning om internetleverandør inden d. 1 juni 2021. CEj har udarbedjet pjece herom, som er klar til udsendelse efter påske. Vejledere og medarbejdere i Hjemmeplejen skal være med til at sprede budskabet om overgang til Stofa. Borgerne er generelt forvirrede over den kommende overgang. Det er vigtigt, at Stofa kommere på banen ift. at få infomeret borgerne. Derfor har Sofa udsendt brev til alle borgere, der i dag er tilknyttet fællesantennen.
Orienteringssag
Til efterretning orienteres om administrationens tiltag for øget samarbejde med tilgængelighedspanelet.
Ishøj Kommune har siden 2017 haft et tilgængelighedspanel, der har til formål at sikre fokus på tilgængeligheden for ældre medborgere og personer med handicap i forbindelse med kommunens bygninger og anlæg såsom institutioner, veje og stier. Panelets rolle er at rådgive kommunen. Panelet består af to repræsentanter fra kommunens Seniorråd, to repræsentanter fra kommunens Handicapråd samt to repræsentanter fra administrationen.
For at give ekstra opmærksomhed på tilgængelighed og lytte til tilbagemeldinger fra tilgængelighedspanelet der oplever, at det kan være svært at blive hørt, så implementerer administrationen nogle ekstra tiltag for bl.a. at sikre, at panelet har faste kanaler, hvor spørgsmål og input om tilgængelighed er på dagsordenen:
Ligesom det hidtil har været tilfældet, kan panelet komme med emner til dagsordenen, og både medlemmer af panelet og administrationen kan bede om, at der indkaldes til yderligere møder, hvis der opstår emner mellem møderne. På møderne vil der fortsat blive fremlagt konkrete projekter, og deltagere kommer til orde med input til mulige løsninger og opmærksomhedspunkter om tilgængelighed. På møderne vil der fast indledes med en opfølgning og status på drøftelser fra det sidste møde.
Tilgængelighedspanelet har fået tilsendt administrationens oplæg til øget samarbejde og drøfter det på det kommende møde i tilgængelighedspanelet.
De foreslåede tiltag igangsættes snarest, og evalueres efter 1/2 år.
8. marts 2021, pkt. 31:
Forslag til beslutning:
Social- og Sundhedsvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 8. marts 2021, pkt. 31:
Tiltrådt. Social- og Sundhedsudvalget har drøftet kommissoriet, og ønsker indarbejdet, at der ved akut opståede ombygninger, at Tilgængelighedspanelet indkaldes til møde.
Generel drøftelse af samarbejdet med Tilgængelighedspanelet. Derudover blev det drøftet, at der aktuelt er problemer med scootere, som ikke kan være i elevantoren. CEj vil tage hånd om denne problematik.
Orienteringspunkt
Der er udarbejdet årsrapport 2020 for Træningscentret. Rapporten fremlægges til orientering, og sendes efterfølgende til orientering i Handicaprådet og Seniorrådet. Adelingsleder Nathalie Pedersen deltager i punktet.
Der er udarbejdet årsrapport 2020 for træningscentret. Træningscentret dækker over de to træningscentre; træningscentret på Kærbo i Ishøj og Pilehavehus i Vallensbæk. Årsrapporten skal ses i lyset af COVID-19, som har betydet, at der i marts/april 2020 var lukket for fremmøde i træningscentret. Indledende samtaler og opfølgning på genoptræningsforløb blev derfor løst telefonisk. Samtidig var der også en del borgere, der selv valgte at aflyse deres tid i træningscentret. Borgere i risiko for uopretteligt funktionstab har modtaget genoptræning i hele perioden med COVID-19.
Datagrundlag
Data til årsrapportens tal fra 2020 er udelukkende fra håndregistreringer blandt terapeuterne. Den leverede tid er lig med den faktiske tid, som terapeuten bruger sammen med borgeren. Heri er ikke medregnet transporttid fra Træningscenteret og til borgerens hjem eller anden lokalitet, administrativt arbejde som dokumentation i omsorgssystemet eller koordinering internt eller eksternt i kommunen ift. det aktuelle borgerforløb. Dette bruger terapeuterne tid på ud over den leverede tid.
Årsrapporten 2020 viser
Årsrapporten er vedhæftet.
8. marts 2021, pkt. 22:
Forslag til beslutning:
Social- og Sundhedsudvalget tager årsrapporten til efterretning. Sagen sendes til orientering i Handicaprådet og Seniorrådet.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 8. marts 2021, pkt. 22:
Tiltrådt. Sagen sendes til Handicaprådet og Seniorrådet.
Taget til efterretning.
Godkendelsespunkt
Administrationen har revideret Træningscentrets kvalitetsstandarder. Kvalitetsstandarderne forelægges til orientering og sendes efterfølgende til orientering i Seniorrådet og Handicaprådet.
Træningscentrets kvalitetsstandarder er blevet revideret. Revideringen gælder følgende kvalitetsstandarder:
Af kvalitetsstandarderne fremgår parametre som målgruppe, formål, indhold, tildelingskriterier mv. Kvalitetsstandarden skal give borgere såvel som fagproffesionelle indsigt i, hvad Ishøj Kommune tilbyder, når man som borger visiteres til et forløb ved Træningscentret.
Ændringer
Der er alene tale om sproglige ændringer og præciseringer. Der er dermed ikke ændret på indholdet i ydelserne. Derudover er lovgivningen i klagevejledningen opdateret i alle kvalitetsstandarderne.
I Kvalitetsstandard for genoptræning af voksne efter serviceloven § 86, stk. 1 er flg. ændringer foretaget:
Oprindelig sætning: Borgeren får ved slutningen af den indledende samtale og undersøgelse mundtligt meddelt afgørelsen. Borgeren får tillige en skriftlig afgørelse tilsendt over e-boks. Et eventuelt afslag på træning vil blive begrundet skriftligt i afgørelsen.
Sætningen er ændret til: Borgeren får ved slutningen af den indledende samtale og undersøgelse mundtligt meddelt afgørelsen. Hvis borgeren ønsker at få en skriftlig afgørelse på, at genoptræning bevilliges, vil afgørelsen blive tilsendt over e-boks. Et eventuelt afslag på genoptræning vil blive begrundet i en skriftlig afgørelse.
Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning til voksne efter serviceloven § 86, stk. 2
Oprindelig sætning: Borgeren får ved slutningen af den indledende samtale og undersøgelse mundtligt meddelt afgørelsen. Borgeren får tillige en skriftlig afgørelse tilsendt over e-boks. Et eventuelt afslag på træning vil blive begrundet skriftligt i afgørelsen.
Sætningen er ændret til: Borgeren får ved slutningen af den indledende samtale og undersøgelse mundtligt meddelt afgørelsen. Hvis borgeren ønsker at få en skriftlig afgørelse på, at genoptræning bevilliges, vil afgørelsen blive tilsendt over e-boks. Et eventuelt afslag på genoptræning vil blive begrundet i en skriftlig afgørelse.
Kvalitetsstandard for træning til borgere på forløbsprogrammerne kræft, KOL og lænderyg - sundhedsloven § 119 – sundhedsfremme og forebyggelse
Kvalitetsstandard for genoptræning efter Sundhedsloven § 140
Vedhæftet er de reviderede kvalitetsstandarder.
Sundhedsloven § 140
Sundhedsloven § 119
Servicelovens § 86, stk. 1 og 2
8. marts 2021, pkt. 23:
Forslag til beslutning:
Social- og Sundhedsudvalget godkender de reviderede kvalitetsstandarder og sender sagen til orientering i Seniorrådet og Handicaprådet.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 8. marts 2021, pkt. 23:
Tiltrådt. Sagen sendes til orientering i Seniorrådet og Handicaprådet.
Taget til efterretning.
Godkendelsespunkt
Administrationen har udarbejdet kvalitetsstandard for forløbsprogrammerne under Træning og Rehabilitering i Ishøj Kommune. Kvalitetsstandarden forelægges til drøftelse og sendes efterfølgende til høring i Seniorrådet og Handicaprådet.
Der er udarbejdet kvalitetsstandard for sundhedstilbud til borgere på forløbsprogrammerne for kræft, KOL, diabetes og hjerteforløb efter Sundhedsloven § 119.
Af kvalitetsstandarden fremgår parametre som målgruppe, formål, indhold, tildelingskriterier mv. Kvalitetsstandarden skal give borgere såvel som fagproffesionelle indsigt i, hvad Ishøj Kommune tilbyder, når man som borger visiteres til et forløbsprogram.
Kvalitetsstandarden fremlægges til drøftelse med efterfølgende høring i Seniorrådet. Høringsfristen sættes til d. 15. april 2021. Der fremlægges således endeligt forslag til kvalitetsstandard for forløbsprogrammerne til maj.
Vedhæftet er forslag til kvalitetsstandard for forløbsprogrammerne.
Sundhedslovens § 119
8. marts 2021, pkt. 24:
Forslag til beslutning:
Social- og Sundhedsudvalget drøfter kvalitetsstandarden og sender sagen til høring i Seniorrådet og Handicaprådet med høringsfrist d. 15. april 2021.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 8. marts 2021, pkt. 24:
Tiltrådt. Sagen sendes til høring i Seniorrådet og Handicaprådet med høringsfrist d. 15.4. 2021.
Taget til efterretning.
Beslutningspunkt
Ved vedtagelsen af lov nr. 1053 af 30.06.2020 (lovtekst inkl. bemærkninger her til er vedlagt som Bilag 3) blev det pålagt kommunerne at oprette et socialt tandplejetilbud til de mest udsatte borgere i samfundet. Der er med loven fastsat 2 målgrupper:
For så vidt angår tandplejetilbud til målgruppe 1, da forpligtes kommunen til at oprette dette tilbud.
For så vidt angår målgruppe 2, da er det kommunalbestyrelsens kompetence at beslutte, om tilbuddet skal oprettes i Ishøj Kommune.
Der findes 18 forskellige tandplejeordninger i Danmark, og med den senest vedtagne – socialtandplejen – er der nu 19 forskellige ordninger. En del af disse ordninger er økonomisk tilskud til tandbehandling i privat regi.
Formålet med den nye tandplejeordning er at give borgere med særlige sociale problemer, som ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud, mulighed for at få tandbehandling, og derved øge de mest socialt udsatte borgeres livskvalitet og tandsundhed samt begrænse yderligere marginalisering.
Udgangspunktet for den nye tandplejeordning er, at den kun gælder, hvis borgeren falder indenfor én af de 2 målgrupper, som er beskrevet ovenfor, og hvis borgeren ikke kan bruge en af de øvrige ordninger.
Der lægges i Ishøj Kommune op til en ordning, hvor visitationen til tandplejetilbuddet er en fælles opgave fordelt mellem Center for Voksne og Velfærd, som vil sikre at borgeren falder indenfor den målgruppe, som er tiltænkt i ordningen, og Center for Børn og Forebyggelse, Tandplejen, som vil foretage vurderingen af om borgeren konkret har behov for den tandbehandling, som er omfattet af ordningen.
Det vil herefter være Tandplejen i Ishøj Kommune, som vil udføre behandlingen (for detaljeret beskrivelse af et sagsforløb se bilag 2).
Den lovpligtige ordning omfatter kun hjemløse. Det erkendes dog i forarbejderne til loven, at der kan være grupper af socialt udsatte, som ikke er hjemløse, men som heller ikke vil kunne benytte de eksisterende tandplejeordninger. I forhold til dem gælder de samme hensyn, at også de har brug for øget livskvalitet, tandsundhed og begrænsning af øget marginalisering. Kommunerne har mulighed for at lade denne begrænsede gruppe omfatte af ordningen.
Det er på nuværende tidspunkt vurderet, at denne gruppe vil udgøre ca. 4 borgere om året. Dette er et skøn, som er foretaget på et meget løst grundlag, da det ikke er muligt på forhånd at give et mere underbygget skøn, da der kan være mange årsager til at disse borgere ikke kan benytte en af de øvrige tandplejeordninger.
Af samme grund er der lagt op til, at både for så vidt angår hjemløse, men også den gruppe som ikke er hjemløse, først skal indgå i et vejlederforløb, som skal afklare om borgeren kan benytte et andet tandplejetilbud, før der kan ske bevilling af social tandpleje. Vurderes det, at borgeren kan det, vil borgeren få vejledning og støtte til at benytte det relevante tilbud.
På samme vis som Tandplejen tilbyder tandbehandling til voksne i omsorgs- og specialtandplejen, vil socialtandplejen blive tilbudt tandpleje under de samme forhold og i samme lokaler.
LBKG 2019-08-26 nr. 903, Sundhedsloven § 134 a. Lovens ordlyd samt bemærkninger til loven kan ses i Bilag 3.
8. marts 2021, pkt. 27:
Forslag til beslutning:
Social- og Sundhedsudvalget beslutter,
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 8. marts 2021, pkt. 27:
Tiltrådt. Sagen sendes til orientering i handicaprådet og Udsatterådet.
Handicaprådet bakker op om tilbuddet - det er en virkelig god ide. Det aftales, at overtandlæge Birgitte Sindrup inviteres med på næste møde i Handicaprådet og fortæller mere om tilbuddet.
Orienteringssag
Social- og Sundhedsudvalget og Børne- og Undervisningsudvalget orienteres om Ankestyrelsens ankestatistik for 2020 for Ishøj Kommune. Sagen forelægges endvidere for Social- og Sundhedsudvalget i Vallensbæk Kommune.
Ishøj Kommune har modtaget Ankestyrelsens ankestatistik for 2020 omhandlende alle sager på socialydelse- og beskæftigelsesområdet, herunder også børneområdet. Statistikken vedrører således Borgerservice, Center for Børn og Forebyggelse samt Center for Voksne og Velfærd.
Statistikken omfatter tillige borgere fra Vallensbæk Kommune, på de områder hvor Ishøj Kommune som følge af det forpligtende samarbejde varetager opgaver inden for det specialiserede socialområde for både børn og voksne. Der skelnes derfor ikke mellem, om en sag er indbragt af en Ishøj borger eller Vallensbæk borger.
Der er forskel på antal modtagne sager og antal afgjorte sager. På grund af sagsbehandlingstid i Ankestyrelsen kan en sag godt være modtaget i et år, og afgøres i det efterfølgende år. I 2020 har Ankestyrelsen modtaget 127 klagesager og afgjort 128 klagesager over Ishøj Kommunes afgørelser på socialydelse- og beskæftigelsesområdet.
En nærmere forklaring af Ankestyrelsens begreber, er gengivet bilag (Ankestatistik 2020).
Der har i 2020 været indsendt 127 klagesager fra Ishøj Kommune, det udgør et fald i forhold til tidligere år, hvor der tilbage i 2017 f.eks var 150 indsendte klagesager.
Af nedenstående tabel fremgår det hvordan antallet af afgjorte klagesager i
2020 er fordelt på lovområder, samt om Ankestyrelsen har henholdsvis stadfæstet, ændret, hjemvist eller afvist klagen.
aktivlov | Pensions-love | Sygedag-pengelov | Servicelov | øvrige | I alt | |
Stadfæstelser | 15 | 7 | 4 | 51 | 0 | 77 |
Ændringer | 2 | 0 | 1 | 6 | 0 |
|
Hjemvisninger | 5 | 1 | 0 | 17 | 2 | 25 |
Afvisninger | 3 | 3 | 0 | 11 | 0 | 17 |
I alt |
| 11 | 5 | 85 | 2 | 128 |
Omgørelsesprocententen for Ishøj Kommune på 31 % er lidt højere end for landet som helhed, hvor den er 29 %.
Tabel: Omgørelsesprocent 2020 fordelt efter lovgivning – beskæftigelsesområdet indgår under øvrige
Omgørelses-procent | Aktivlov | Pensions-love | Sygedag-pengelov | Servicelov | øvrige | I alt |
Ishøj Kommune | 32 | 12 | 20 | 31 | 100 | 31 |
Landstotal | 29 | 17 | 18 | 36 | 32 | 29 |
På servicelovens område har Ishøj Kommune dog en lavere omgørelsesprocent end landsgennemsnittet.
Omgørelsesprocent vedr. serviceloven | 2018 | 2019 | 2020 |
Hele landet | 36,0 | 40,9 | 36,3 |
Ishøj Kommmune | 33,8 | 37,9 | 31,1 |
På aktivlovens område har Ishøj Kommune en større omgørelsesprocent end landsgennemsnittet, men omgørelsesprocenten er faldet fra 48,4 % i 2018 til 31,8 % i 2020.
Omgørelsesprocent vedr. aktivloven | 2018 | 2019 | 2020 |
Hele landet | 34,9 | 32,2 | 28,9 |
Ishøj Kommmune | 48,4 | 42,9 | 31,8 |
Som følge af det forpligtende samarbejde med Vallensbæk Kommune, har der kun været påklaget
2 sager på beskæftigelsesområdet i 2020.
Den iværksatte tværgående indsats for at styrke kvaliteten i kommunens afgørelser generelt, ser således ud til at have haft effekt. Dette ønskes at fortsætte.
Retssikkerhedslovens §§ 76-79b
8. marts 2021, pkt. 29:
Forslag til beslutning:
Social- og sundhedsudvalget tager Ankestyrelsens ankestatistik for 2020 til efterretning. Sagen sendes til orientering i Seniorrådet, Handicaprådet samt Udsatterådet.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 8. marts 2021, pkt. 29:
Tiltrådt. Sagen sendes til orientering i Seniorrådet, Handicaprådet samt Udsatterådet.
Taget til efterretning.
Godkendelsespunkt
Social- og Sundhedsudvalget besluttede på mødet i december 2020, at der ønskedes kontakt til de borgere, som ikke selv havde meldt tilbage på et åbent brev med tilbud om et forebyggende besøg. Resultatet af denne kontakt fremlægges her.
Opfølgning på forebyggende hjemmebesøg var på Social- og Sundhedsudvalgets møde i december 2020. Her fremlagdes en status på, hvor mange af de nye 75 årige i Ishøj, der selv henvender sig med et ønske om et forbyggende hjemmebesøg. Det blev på mødet besluttet, at administrationen skulle kontakte de borgere, som ikke selv havde meldt tilbage, for at få afklaret årsagen til dette. Der er 44 borgere, der i løbet af september, oktober og november 2020 har modtaget et åbent brev uden fastlagt tidspunkt, hvilket betyder, at de selv har skulle henvende sig med ønske om et forebyggende hjemmebesøg. I nedenstående vises et overblik over resultatet af en rundringen til disse borgere:
På baggrund af ovennævnte opfølgning foreslår administrationen, at der fremadrettet foretages opfølgende kontakt ved udsendelse af breve om forebyggende hjemmebesøg for nye 75 årige.
8. marts 2021, pkt. 28:
Forslag til beslutning:
Social- og Sundhedsudvalget godkender opfølgningen til efterretning og sender til orientering i Handicaprådet og Seniorrådet.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 8. marts 2021, pkt. 28:
Tiltrådt. Social- og Sundhedsudvalget ønsker fortsat opfølgende kontakt ved udsendelse af breve vedr. forebyggende hjemmebesøg.
Taget til efterretning.
Orienteringssag
Social- og Sundhedsudvalget og Børne- og Undervisningsudvalget orienteres om Ankestyrelsens ankestatistik for 2020 for Ishøj Kommune. Sagen forelægges endvidere for Social- og Sundhedsudvalget i Vallensbæk Kommune.
Ishøj Kommune har modtaget Ankestyrelsens ankestatistik for 2020 omhandlende alle sager på socialydelse- og beskæftigelsesområdet, herunder også børneområdet. Statistikken vedrører således Borgerservice, Center for Børn og Forebyggelse samt Center for Voksne og Velfærd.
Statistikken omfatter tillige borgere fra Vallensbæk Kommune, på de områder hvor Ishøj Kommune som følge af det forpligtende samarbejde varetager opgaver inden for det specialiserede socialområde for både børn og voksne. Der skelnes derfor ikke mellem, om en sag er indbragt af en Ishøj borger eller Vallensbæk borger.
Der er forskel på antal modtagne sager og antal afgjorte sager. På grund af sagsbehandlingstid i Ankestyrelsen kan en sag godt være modtaget i et år, og afgøres i det efterfølgende år. I 2020 har Ankestyrelsen modtaget 127 klagesager og afgjort 128 klagesager over Ishøj Kommunes afgørelser på socialydelse- og beskæftigelsesområdet.
En nærmere forklaring af Ankestyrelsens begreber, er gengivet bilag (Ankestatistik 2020).
Der har i 2020 været indsendt 127 klagesager fra Ishøj Kommune, det udgør et fald i forhold til tidligere år, hvor der tilbage i 2017 f.eks var 150 indsendte klagesager.
Af nedenstående tabel fremgår det hvordan antallet af afgjorte klagesager i
2020 er fordelt på lovområder, samt om Ankestyrelsen har henholdsvis stadfæstet, ændret, hjemvist eller afvist klagen.
aktivlov | Pensions-love | Sygedag-pengelov | Servicelov | øvrige | I alt | |
Stadfæstelser | 15 | 7 | 4 | 51 | 0 | 77 |
Ændringer | 2 | 0 | 1 | 6 | 0 |
|
Hjemvisninger | 5 | 1 | 0 | 17 | 2 | 25 |
Afvisninger | 3 | 3 | 0 | 11 | 0 | 17 |
I alt |
| 11 | 5 | 85 | 2 | 128 |
Omgørelsesprocententen for Ishøj Kommune på 31 % er lidt højere end for landet som helhed, hvor den er 29 %.
Tabel: Omgørelsesprocent 2020 fordelt efter lovgivning – beskæftigelsesområdet indgår under øvrige
Omgørelses-procent | Aktivlov | Pensions-love | Sygedag-pengelov | Servicelov | øvrige | I alt |
Ishøj Kommune | 32 | 12 | 20 | 31 | 100 | 31 |
Landstotal | 29 | 17 | 18 | 36 | 32 | 29 |
På servicelovens område har Ishøj Kommune dog en lavere omgørelsesprocent end landsgennemsnittet.
Omgørelsesprocent vedr. serviceloven | 2018 | 2019 | 2020 |
Hele landet | 36,0 | 40,9 | 36,3 |
Ishøj Kommmune | 33,8 | 37,9 | 31,1 |
På aktivlovens område har Ishøj Kommune en større omgørelsesprocent end landsgennemsnittet, men omgørelsesprocenten er faldet fra 48,4 % i 2018 til 31,8 % i 2020.
Omgørelsesprocent vedr. aktivloven | 2018 | 2019 | 2020 |
Hele landet | 34,9 | 32,2 | 28,9 |
Ishøj Kommmune | 48,4 | 42,9 | 31,8 |
Som følge af det forpligtende samarbejde med Vallensbæk Kommune, har der kun været påklaget
2 sager på beskæftigelsesområdet i 2020.
Den iværksatte tværgående indsats for at styrke kvaliteten i kommunens afgørelser generelt, ser således ud til at have haft effekt. Dette ønskes at fortsætte.
Retssikkerhedslovens §§ 76-79b
8. marts 2021, pkt. 29:
Forslag til beslutning:
Social- og sundhedsudvalget tager Ankestyrelsens ankestatistik for 2020 til efterretning. Sagen sendes til orientering i Seniorrådet, Handicaprådet samt Udsatterådet.
Beslutning fra Social- og Sundhedsudvalget, 8. marts 2021, pkt. 29:
Tiltrådt. Sagen sendes til orientering i Seniorrådet, Handicaprådet samt Udsatterådet.
Punktet udgik, da sagen blev behandlet under punkt 18.
Henvendelse vedrørende fjernskrivetolkning:
Til Brøndby, Ishøj og Albertslund Kommune
Forslag om fjernskrivetolkning på virtuelle møder.
Kommunerne har i den seneste tid inviteret bl.a. deres foreninger, til virtuelle møder og arrangementer. Det virker som om, at virtuelle møder og arrangementer også vil være en del af fremtiden.
Blandt de foreninger der bliver inviteret, er der ofte lokalafdelinger under Høreforeningen, afdelinger under Dansk Handicap forbund, senior- og ældreråd m.v., hvor der kan være mange medlemmer med nedsat hørelse.
Lokalafdelingen af Høreforeningen Brøndby, Ishøj og Albertslund, som repræsenterer borgere i de 3 kommuner med nedsat hørelse, vil derfor foreslå, at disse møder, arrangementer og lignende fremover vil være med skrivetolk.
Det skal dog være en forudsætning:
- at der på mødet skal være mindst én deltager, der ikke kan undvære skrivetolkning
- fjerntolkningen skal have adgang til det virtuelle møde (har tavshedspligt)
- deltageren som har behov for skrivetolkning, skal muligvis have 2 computere. Én til det virtuelle møde og én anden til fjern tolkningen (hvis der bliver vist dokumenter kan fjerntolkningen ikke direkte bruge pladsen på skærmen).
- arrangøren af det virtuelle møde, skal angive datoen mindst 2 uger forud for mødet
Høreforeningen tilbyder fjernskrivetolkning af virtuelle møder. På Høreforeningens hjemmeside, kan man læse meget mere om skrivetolkning på virtuelle arrangementer på linket herunder:
https://hoereforeningen.dk/hjaelp-til-dig/tolkeformidling/fjernskrivetolkning/
Fra Høreforeningens Tolkeformidling er det oplyst, at fjerntolkningen koster kr. 650 pr. time pr tolk – med tillæg for aften og helligdag.
Med venlig hilsen
Lokalafdeling af Høreforeningen for Brøndby -Ishøj - Albertslund (BISA)
Med venlig hilsen
Leif Sønderby
Søholtparken 30
2660 Brøndby Strand
42756114
Høreforeningen
Formand Brøndby Lokalafdeling
Taget til efterretning.
Der var ikke noget til eventuelt.
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj
Tlf. 43577575
Senest opdateret 6. april 2021