Hvad kan vi hjælpe med?

Du kan trygt sende dit barn i daginstitution i Ishøj

TV2's dokumentar ’Daginstitutioner bag facaden’ har givet anledning til spørgsmål om vores tilsyn med daginstitutionerne i Ishøj. Her kan du finde svar

I dokumentaren ’Daginstitutioner bag facaden’, som blev sendt på TV2 tirsdag den 28. maj, blev der vist skjulte optagelser fra to københavnske daginstitutioner med børn, der ikke får den omsorg, støtte og kontakt, som de har behov for.  

”Vi er som alle andre dybt berørte af dokumentaren, og forholdene der vises, er ikke noget, vi kan genkende fra vores daginstitutioner, og det er heller ikke forhold, vi ville kunne acceptere i kommunens daginstitutioner. Du kan som forælder trygt sende dit barn i daginstitution i Ishøj Kommune. Man kan aldrig garantere, at der ikke sker fejl, men vores dagtilbud arbejder målrettet på hele tiden at udvikle kvaliteten,” siger Susanne Poulsen, der er chef for Center for Dagtilbud og Uddannelse. 

Ishøj Kommune har 10 daginstitutioner mod Københavns 427. Det betyder, at det er muligt løbende at være i dialog med alle vores daginstitutioner. Medarbejdere fra forvaltningen er løbende på besøg i daginstitutionerne. På den måde er vi hele tiden opdateret på, hvordan det går i vores daginstitutioner og kan handle hurtigt, hvis der er behov for det. 

Sådan foregår vores tilsyn 

Det pædagogiske tilsyn på dagtilbudsområdet er en kombination af dialog, observation og beskrivelse fra institutionen selv. 

Det seneste tilsyn Ishøj Kommune har gennemført er et tematilsyn med skoleforberedende arbejde og overgangen fra børnehave til sfo i fokus. På baggrund af det, vi har hørt og set under tilsynet, udarbejder vi en række refleksionsspørgsmål, som vi overleverer til institutionen. Herefter udarbejder institutionen deres udviklingsplan.

Ishøj Kommune er i gang med at udvikle et nyt tilsynsdesign pga. den nye dagtilbudslov, den nye styrkede læreplan og Ishøj Kommunes kvalitetsparametre.

Har du yderligere spørgsmål?

Hvis du som forælder har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte lederen af dit barns daginstitution eller centerchef for Dagtilbud og Uddannelse, Susanne Poulsen via siden www.ishoj.dk/CDU

Du kan læse mere om arbejdet med kvalitet i dagtilbud her:

Udvikling af høj kvalitet i Ishøjs dagtilbud

Det gode børneliv i Ishøjs dagtilbud

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Ishøj Rådhus og Borgerservice er lukket for personlig betjening til og med den 8. juni 2020:

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Midlertidige telefonnumre til og med den 8. juni 2020:

  • Ydelse & Enkeltydelse, fleksløn: Tlf. 4357 6997
  • Kontanthjælp: Tlf. 4357 6998
  • Boligopskrivning & Indskudslån: Tlf. 4357 7290
  • Sygedagpenge/Ressourceforløbsydelse og Nem-ID: Tlf. 4357 7293
  • Pas & Kørekort: Tlf. 4357 7295
  • Råd & Vejledning: Tlf. 4357 7297
  • Folkeregister & Sygesikring: Tlf. 4357 7299
  • Andre henvendelser: Tlf. 4357 7575 – tryk 1

Senest opdateret 29. maj 2019