Hvad kan vi hjælpe med?

Ishøj hylder café for amputerede og ildsjæl på ældreområdet

Ældreprisen gik til Erik Schlichting.

I år gik Ishøj Kommunes handicappris til Amputcafeen, en café for borgere med amputationer, mens Erik Schlichting fik kommunens ældrepris for sin kæmpe indsats som frivillig

Handicapprisen og Ældreprisen blev torsdag den 8. november uddelt ved en reception på Ishøj Rådhus. Priserne skal markere de mange frivillige indsatser på handicap- og ældreområdet i Ishøj Kommune. Handicapprisen gik til Amputcafeen, for deres store indsats for at gøre det sjovere og nemmere at leve med amputationer. Ældreprisen gik til Erik Schlichting, som i mange år har ydet en kæmpe indsats som frivillig i Ishøj Kommune. 

”Jeg bliver altid så glad, når jeg skal uddele de her to priser. Som borgmester er jeg stolt over, at vi i Ishøj har så mange engagerede medborgere, der virkelig gør en forskel for andre. Jeg er overbevist om, at vi har de bedste frivillige lige netop her i kommunen. Så ja, jeg synes det er vigtigt, at vi hvert år får markeret nogle af de mange indsatser, der er på handicap- og ældreområdet,” siger borgmester Ole Bjørstorp om årets prisuddeling.

Amputterne støtter hinanden

Handicapprisen gik til Amputcafeen, som er et socialt tilbud til borgere, der har fået amputeret en eller flere kropsdele, fx et ben eller en arm. Amputcafeen startede op i 2016, og i skrivende stund er der otte amputter – som de kalder sig selv - der fast kommer i cafeen om onsdagen. De hygger sig, bowler, spiser god mad og tager på ture sammen. 

”Noget af det, som Amputcafeen kan er at samle op på nogle af de frustrationer, man oplever, når ens liv bliver ændret og man pludselig skal leve et helt andet liv end før amputationen. Ved at skabe et netværk med andre i samme situation skaber amputterne et rum, hvor de bliver mødt med forståelse og accept af dem, de er,” siger Merete Amdisen, formand for Ishøj Kommunes Social- og Sundhedsudvalg og Handicapråd. I Amputcafeen passer man på hinanden, og man rummer hinandens forskellige udfordringer og sårbarheder. Men amputterne er heller ikke bange for at grine af deres egne handicaps. 

”En af gruppens store styrker er, at de har meget humor og er rigtig gode til at grine af sig selv – på trods af, at det ikke altid er nemt at stå på egne ben, når man ingen har,” siger Merete Amdisen. 

En mand med en mission

Erik Schlichting har i mere end 40 år været en aktiv frivillig i Ishøj. I 1974 startede Erik Schlichting, sammen med sin kone Lisa, trampolinklubben Viben op. Fra Viben udsprang Ishøj Cup, som blev afholdt 10 gange med international deltagelse. Erik har altså været med til at sætte Ishøj Kommune på verdenskortet. 

Siden da har Erik Schlichting været involveret i mange forskellige frivillige initiativer i Ishøj, og siden han gik på pension, har det særligt været de ældre medborgere, han har været engageret i. I 2010 tog Erik Schlichting initiativ til at starte Ishøj Seniorværksted. I dag er seniorværkstedet et velbesøgt tilbud til ældre medborgere, hvor der er mere end ti forskellige håndværksaktiviteter, flere end 200 brugere og mange sociale sammenkomster.  

”Erik Schlichting gør en forskel for de mange seniorer, der er her i kommunen. Med sit engagement, drive og evnen til at få tingene til at ske, er han med til at skabe mere indhold i de ældres hverdag. Det vil vi som kommune gerne sige tak for,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Åbningstider:

Hvis du ønsker at besøge Borgerservice, skal du bestille tid på tlf. 43 57 72 91.

Ishøj Rådhus er åben for personlig betjening, hvis du har en mødeaftale.

Telefontider:

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Telefontid:

 • Mandag-onsdag: kl. 10-14
 • Torsdag: kl. 12-17
 • Fredag: kl. 10-13

Telefonnumre til Borgerservice:

 • Sygedagpenge: 43 57 44 92
 • Pas: 43 57 44 51
 • Kørekort: 43 57 44 52
 • Boligopskrivning: 43 57 44 54
 • Indskudslån: 43 57 44 55
 • Folkeregister: 43 57 44 57
 • Sundhedskort: 43 57 44 58
 • Økonomisk friplads: 43 57 44 63
 • Kørsel til egen læge og speciallæge: 43 57 44 66
 • Ydelse & Enkeltydelse, fleksløn: Tlf. 43 57 69 97
 • Kontanthjælp: Tlf. 43 57 69 98
 • Akut råd & vejledning voksne (personsager): Tlf. 43 57 72 97
 • Tidsbestilling: Tlf. 43 57 44 50

Senest opdateret 23. november 2018