Hvad kan vi hjælpe med?

Lokal producent af kosttilskud vinder Ishøjs Klima- og Miljøpris

Uddelingen af Ishøj Kommunes Klima- og Miljøpris 2015

Virksomheden Orkla Health fra Ishøj har fundet på flere måder at spare på vandet og har med sin miljø-indsats været til inspiration for branchefolk i både ind- og udland

Torsdag den 19. november blev vinderen af Ishøj Kommunes Klima- og Miljøpris 2015 afsløret ved en prisuddeling i Byrådssalen på Ishøj Rådhus. Årets tema var vand. Vinderen blev virksomheden Orkla Health, der blandt andet producerer kosttilskud. I sin tale fortalte Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp, hvorfor det blev Orkla Health, der løb med prisen i et felt med fire nominerede:

”Dette års prisvinder Orkla Health har tænkt vandbesparelser ind i de daglige processer. De har opnået betydelige besparelser på drikkevandet ved at regulere vandtrykket i rengøringsprocesser. Virksomheden har ved sin gode, kreative og miljørigtige virksomhedsform bidraget til interessen for klima og miljø – og har blandt andet ved besøg af branchefolk fra ind- og udland været til stor inspiration for andre.”

Det var nogle glade vindere fra Orkla Health, der kunne modtage prisen: 

”Vi er stolte af at have vundet prisen. Den kommer til at hænge på vores gang, hvor både kunder og medarbejdere går forbi hver dag. Vi lever af at sælge produkter til folk, som de skal indtage, så miljøet betyder meget for os. Det er en del af vores kultur at tænke miljø ind i de ting, vi gør,” sagde fabriksdirektør for Orkla Health, Torben Lynge Andersen. 

Orkla Health har, for at regulere vandtrykket i rengøringsprocesserne, installeret et anlæg, der har reduceret forbruget af drikkevand fra cirka 50 m3 til cirka 42 m3 per produktionsdag, svarende til en besparelse på 15-20 procent per dag. Orkla Health har også sat vandsparere på vandhanerne på både toiletter og i produktionsområder og støvsuger frem for at skylle gulvene før gulvvask. 

Om Ishøj Kommunes Klima- og Miljøpris

Ishøj Kommune uddeler årligt en årlig klima- og miljøpris og vil gerne inddrage alle borgere og organisationer i arbejdet med at forbedre miljøet og nedbringe CO2 udslippet. 

Grønt Forum ønskede at temaet for Ishøjs Klima- og Miljøpris 2015 skulle være vand. Derfor blev der ved nominering af årets kandidater sat fokus på initiativer, der anvender regnvand alternativt eller sparer på forbruget af drikkevand. 

Sidste år gik klima- og miljøprisen til grundejerne på Thorslunde Bygade 11, der fik prisen for at have tænkt energibesparelser ind i opførelsen af deres nye hus.

De nominerede til Ishøj Kommunes Klima- og Miljøpris 2015

  • Orkla Health for sin store reduktion i forbruget af drikkevand og for at være en inspirati-onskilde for andre i branchen på miljøområdet (vinder)
  • Gartneriet Christen Olsen for sit reducerede vandforbrug
  • Ulla og Jørn Lovmand for deres opsamling og brug af regnvand
  • Lars Peter Christensen for sit projekt, der skal sikre boligen mod vandskader.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 23. november 2015