Hvad kan vi hjælpe med?

Mit yndlingssted i Ishøjs natur

Her deler Ishøj-borgere deres personlige yndlings-natursted i både ord og billeder.

Klik på en af boksene nederst for at vælge et område i Ishøj Kommune. 

Læs de personlige beskrivelser af naturstederne, se borgernes egne billeder og find vej på et kort.

Forslagene til naturoplevelser er indsamlet i 2019 til Ishøjs Klima- og Miljøpris med temaet 'Mit yndlingssted i Ishøjs natur'.

Ishøj

Ishøj Søpark

Ved Ishøj Idræts & Fritidscenter


Beskrivelser af Ishøj Søpark

Inge Ruth Wilinga:
"For mig er Ishøj Søpark det skønneste natursted i Ishøj. Her er et dejligt fugleliv, og det både på søen og i træerne. Her er alt fra ænder, svaner, blishøns og måger til gøg og nattergal (desværre ikke hvert år), spurve, musvitter, skader og en masse andre fugle.  Her er den smukke sø. Her er to store grønne bakker, der lyser op om sommeren. Om vinteren, når der ligger sne, kan børnene kælke her.

Denne park fryder rigtig mange mennesker: Familier med børn i alle aldre, hundeluftere, kondiløbere, unge eller ældre par og enlige mennesker, unge eller gamle. Selv om bentøjet efterhånden ikke længere er optimalt, kan man få glæde her. Man går rundt om søen, i rolig tempo, enten med eller uden stok eller rollator. Når man er træt, hviler man sig på en bænk, ser ud over søen og tænker: ”Hvor er det dejligt her”."   

Lone Algreen Nielsen:
”Ved Ishøj Sø er der masser af fugle-/dyreliv. Pak en madkurv og find et hyggeligt sted. Her kan børn kaste pinde i vandet og se dem sejle af sted, se på forskellige fugle, cykle søen rundt og nyde fuglestemmerne. ”


Billeder af Ishøj Søpark:

Ishøj Søpark

Ishøj Søpark

Ishøj Søpark fra luften


Find Ishøj Søpark  

Her kan du lave en rute fra din placering                                                                                                                                                                                            


Ved Ishøj Idræts & Fritidscenter


Beskrivelse af ved Ishøj Idræts & Fritidscenter

Martin Svarrer:
”Der findes utallige smukke, skønne, praktiske og gode natursteder i Ishøj. Men lige det her sted ved Ishøj Idræts & Fritidscenter er mit yndlingssted (den grønne stjerne-markering, red.), når man står der i 20 grader, solen skinner, og der er vindstille.

Og man kigger ud på piger, drenge, kvinder og mænd, der alle løber og spiller fodbold, alt i mens forældre, kærester, søskende og andre står på sidelinjen og hygger.”


Billede af ved Ishøj Idræts & Fritidscenter

Luftfoto af Ishøj Idræts & Fritidscenter


Find ved Ishøj Idræts & Fritidscenter

Her kan du lave en rute fra din placering

Ishøj Landsby

Landbyskoven


Beskrivelse af Landsbyskoven

Laila Bendtsen:
”Mit yndlingssted i Ishøj er vores nye skov og især søen ved landsbyen. Der er skønt og dejligt på alle tider af døgnet og alle dage af året.”


Billede af Landsbyskoven

Udsigt ud over søen i Landsbyskoven


Find Landsbyskoven

Her kan du lave en rute fra din placering

Strandparken

Strandparken

Strandområdet

Ishøj Tange

Ved Tangloppen Camping

Broerne

Naturstien


Beskrivelse af Strandparken

Marie Kirstine Hvolris:
”Det bedste sted i Ishøj er hele strandparken. Man tanker energi ved at være der. Om det er helt nede på stranden, hvor man med vandet i ryggen kan tage smukke solnedgangsbilleder, om det er en aftentur forbi Arken, eller om det er en badetur med alle drengene, så er det stensikkert et sted at hente energi og ro. Det er sansernes udviklingsrum. Strandparken har plads til alle Ishøjs borgere, til glæde og leg.”


Billeder af Strandparken

Strandparken i Ishøj - statue ved Arken

Strandparken i Ishøj

Strandparken i Ishøj

Strandparken i Ishøj


Find Strandparken

Her kan du lave en rute fra din placering


Strandområdet 


Beskrivelse af strandområdet

Christina Herbst:
”Vores helt klare yndlingssted i Ishøjs natur er Ishøj strand og området omkring. Vi er en børnefamilie, som bruger meget tid ude i naturen og specielt ved stranden.

Det bedste, der er sket de sidste år, er den helt fantastiske legeplads ved stranden samt den strandcafe, vi forældre længe har ventet på kom til Ishøj - kvalitetskaffe, is, masser af kager, børnene kan lege, og vi kan nyde kaffen lige ved siden af.

Vi bevæger os ofte rundt for at kigge på dyrene, som også er i strandområdet om sommeren. Den store kæmpe ved broen nær stranden er også et hit. Træningszonen, der dog er gemt lidt bag nogle træer, er også virkelig flot lavet og attraktiv. ”


Billeder af strandområdet

Ishøj Strand

Fitness-legeplads ved Ishøj Strand

Oscar under Broen


Find strandområdet

Her kan du lave en rute fra din placering


Ishøj Tange


Beskrivelse af Ishøj Tange

Bettina Søndergaard:
"Tangen (og starten af stranden fra den ende af) er helt sikkert mit yndlingsnatursted i Ishøj. Der nok det eneste sted i Ishøj, hvor man ikke kan høre biltrafikstøj. Der er så fredeligt og smukt, uanset årstid.

Man må altid have sin hund med i line, og hun nyder også luften, sandet og vandet ligesom jeg. Det er så afstressende. Vi har en speciel rute, vi går. Ud af tangen og rundt højre om og ender nede på starten af selve stranden, hvor vi går fra stranden igen."


Billeder af Ishøj Tange

Ishøj Tange

Ishøj Tange

Ishøj Tange

Ishøj Tange


Find Ishøj Tange

Her kan du lave en rute fra din placering


Ved Tangloppen Camping


Beskrivelse af ved Tangloppen Camping

Line Sonnichsen:
”Dette billede er taget fra Tangloppen Camping ved havnen, og her kan man se Arken og havnen samt den skønne sø. Man kan nyde stilheden væk fra bilerne og lyden af vand, der risler mod land, når det blæser.

Jeg bruger mine weekender på at gå ud i Ishøj med mine børn, og dette sted elsker de lige så højt som jeg. Vi kan kaste sten i vandet, se på skyerne, der svæver over os, nyde stilheden og fuglesangen."


Billede af ved Tangloppen Camping

Udsigt til Arken fra Tangloppen Camping


Find ved Tangloppen Camping

Her kan du lave en rute fra din placering


Broerne


Beskrivelse af broerne

Tina Braunstein:
”Mit yndlingssted i Ishøjs natur er at stå på en af broerne i Ishøj Strandpark. Der er en fantastisk udsigt over strandparken og et rigt fugleliv at kigge på, både på vandet og i luften.

Især holder jeg af at stå og kigge på solnedgangen, hvor der typisk ikke er andre mennesker, hvor der er stille, og hvor luften altid føles helt frisk. På billedet ses en fiskehejre.”


Billede af broerne

Udsigt ved solnedgang fra en af broerne i Ishøj Strandpark


Find broerne

Her kan du lave en rute fra din placering


Naturstien


Beskrivelse af Naturstien

Irene Schrøder:
”En af mine naturperler er ’Naturstien’, netop fordi det er en natursti.  Der kommer ingen cykler og elscootere, kun gående, og man kan høre fuglene. Det er bare en lise for sjælen.”


Billeder af Naturstien

Skilt i Strandparken, hvor der står natursti

Naturstien i Strandparken

Naturstien i Strandparken


Find Naturstien

Her kan du lave en rute fra din placering

Torslunde

Skoven ved Torslunde

Torslundevej 195

Torslundevej 211

Et sted i Solhøj Fælled


Beskrivelser af skoven ved Torslunde

Anine Nikolajsen:
"Mit favoritsted i Ishøjs natur må helt sikkert være den del af naturstien fra Strandparken til Hedeland, der løber forbi Torslunde. Helt specifikt er den del af naturstien, der går gennem skoven ved Benzonsdal utrolig smuk i april, hvor vorteroden blomstrer og klæder skovbunden i et gult tæppe.

Når forårssolen kan trænge ned gennem kronerne, der endnu er bladfri, reflekterer strålerne i kronbladene, og der kommer et helt specielt lys. Det er utrolig dejligt at have så smuk natur så tæt på, hvor man bor.

Det er meget fredfyldt at gå ad stien, hvor ingen trafikstøj når ned, og det eneste man hører er fuglenes kvidren, og et rådyr der hopper forbi."
 

Rikke Sørensen:
”Den skønneste naturperle i Ishøj er uden tvivl skoven ved Torslunde. Her er smukt, fred og ro, ugler og spætter, rådyr og ræve. Her er fantastisk! Jeg elsker, når der er helt musestille - og når fuglene kvidrer om morgenen, uglen tuder om aftenen og de skønne gåture i forårets vilde grønne farve.

Dette er mit yndlingssted i Ishøj. Heldigvis lige uden for min have.”


Billeder af skoven ved Torslunde

Skoven ved Torslunde

Skoven i TorslundeSkoven ved Torslunde


Find skoven ved Torslunde

Her kan du lave en rute fra din placering


Torslundevej 195


Beskrivelse af Torslundevej 195

Kirsten Nymann:
”Her er et billede af mit bud på en ægte naturperle i Ishøj Kommune. Det er en naturperle, fordi det er vidtstrakt natur af fineste kaliber. Blot 20 kilometer fra vores hovedstad findes dette view, hvor blikket kan indstilles på uendeligt over mark, skovbryn og græssende dyr. Det giver ro i sjælen og lykke på livskontoen.

Det er også en naturperle, fordi den ligger beskyttet mod trængsel og larm, men dog er tilgængelig for alle kommunens borgere via stien langs Lille Vejleå mellem Torslunde og Solhøj. Velkommen herud.”


Billede af Torslundevej 195

Udsigter ud over marker fra Torslundevej 195


Find Torslundevej 195

Her kan du lave en rute fra din placering


Torslundevej 211


Beskrivelse af Torslundevej 211

Kitt Månsson:
”Mit yndlingssted i naturen er vores hjem i Torslunde, som vi elsker rigtig højt. Vi ligger desværre i farezonen for den nye ring 5 syd. Vi ville være så kede af det, hvis dette skønne hus samt al den flotte natur og skov skulle blive ødelagt. 

Min mand og jeg bor her med vores tre børn på ni, seks og et år. Vi har købt huset for tre år siden, og vi kunne ikke se os bo et andet sted end lige her.”


Billede af Torslundevej 211

Luftfoto af Torslundevej 211


Find Torslundevej 211

Her kan du lave en rute fra din placering


Et sted i Solhøj Fælled


Beskrivelse af et sted i Solhøj Fælled

Lina Knuth-Winterfeldt:
”Mit yndlingssted i Ishøjs natur er et lille sted, der ikke ligger langt fra, hvor jeg bor. Det ligger i det nordligste skovområde af Solhøj Fælled, i projektområdet for skovrejsning.

Det er et område, hvor planen er gradvist at plante mere skov samt gøre mere for at bevare rent grundvand, da området er et meget vigtigt vandindvindingsområde. 

Stedet ligger lige ved siden af Lille Vejleå, som har sit udspring mindre end 1,5 kilometer derfra.

Da det ligger et lille stykke inde i skoven, er det dejligt isoleret mod omgivende støj fra vejen, og der er altid meget fuglekvidren. Stedet ligger også på Naturstien, som løber fra Hedeland til Strandparken, og det er derfor lettilgængeligt for alle.

Der er et bord og en bænk (som godt nok har set bedre tider), hvor man kan sidde og nyde en medbragt madpakke eller læse en bog en varm sommereftermiddag.  Om sommeren kommer der den mest vidunderlige duft fra bunden af nåleskoven.

De sidste par forår har et flagspættepar ynglet i et af de store træer ved siden af åen. Om efteråret kan man finde store svampe i skovbunden.  På tidlige morgenture er jeg jævnligt stødt på dåvildt i denne lille skov. Alt i alt en lille perle i landskabet.

Jeg håber, at andre også får øjnene op for dette lille hyggelige hjørne i Ishøjs natur.”


Billeder af et sted i Solhøj Fælled

Skovområde i Solhøj Fælled

Skovområde i Solhøj Fælled

Skovområde i Solhøj Fælled

Skovområde i Solhøj Fælled


Find sted i Solhøj Fælled

Her kan du lave en rute fra din placering

Tranegilde

St. Vejleå

Bredekærgård

Brentekæret


Beskrivelse af St. Vejleå

Jørn Naundrup Nielsen:
"Jeg synes en gåtur langs St. Vejle Å om sommeren er den bedste naturoplevelse i Ishøj. Der er bare så smukt. Fra Tranegilde ned til spejderhytten ved strandvejen. Jeg har haft mange gåture langs åen med fantastiske oplevelser med skøn natur og fisk, ål, heste, hejre, ænder m.fl."


Billeder af St. Vejleå

Stpre Vejleå

Store Vejleå

Store Vejleå

Store Vejleå


Find vej til St. Vejleå 

Her kan du lave en rute fra din placering


Bredekærgård


Beskrivelse af Bredekærgård

Rikke Friis-Ipsen:
"Vi er en familie på fire, som nyder og holder rigtig meget af at cykle ned til Bredekærgård, hvor der er lige, hvad hjertet begærer. Stedet er særligt interessant for os, fordi der er mulighed for at gå ind og kigge på geder og kalkuner, nogle gange også kaniner, selvom de er hurtigt videre.

Herre-kalkunen er især sjov, når den 'klukker'. Oftest får vi et chok og griner højt efterfølgende. Der er altid plads til at spise en medbragt frokost på bord-bænke-sættene, der er opstillet."


Billeder af Bredekærgård

Bredekærgård

Bredekærgård

Bredekærgård


Find Bredekærgård

Her kan du lave en rute fra din placering


Brentekæret


Beskrivelse af Brentekæret

Poul Hansnæs:
”Mit yndlingssted i Ishøjs natur fandt jeg for ikke så forfærdelig lang tid siden og har derefter flere gange besøgt stedet, som er Brentekæret. På grund af stedets beliggenhed kommer man ikke bare tilfældigt forbi. Man skal kende og opsøge beliggenheden. Adgang er via IBUS-grunden eller fra Ishøj Dyrepark.

Jeg elsker at besøge Brentekæret, fordi der er meget smukt og næsten aldrig nogen besøgende. Her kan du se mange forskellige naturscenerier på forskellige årstider. Så det er et godt sted for lidt meditation og eftertanke.”


Billeder af Brentekæret

Brentekæret

Brentekæret

Brentekæret


Find Brentekæret

Her kan du lave en rute fra din placering

Fra Strandparken til Hedeland

Natursti fra Strandparken til Hedeland

Se pjece om naturstien


Beskrivelser af Natursti fra Strandparken til Hedeland

Birte Lindgren:
”Mit yndlings-naturområde i vores kommune begynder ved Thorsbro Vandværk ved den gamle Førstemesterbolig, der nu er skovbørnehave. Turen går så gennem vandværksskoven og gennem Smedeengen og videre gennem skoven ved Benzonsdal. Her går turen gennem skoven på stien til Sprøjtehusbakken i Torslunde. Den opmærksomme vandrer vil på turen ofte se bukken med sine råer samt hører det rige fugleliv, der spænder fra rovfugle, fasaner og en masse forskellige sang- og småfugle til en eller flere spætters hakkende lyde i baggrunden afbrudt af skovskadens hæse skrig. Ofte stopper det travle egern og iagttager nysgerrigt den forbipasserende. 

Fra Sprøjtehusbakken går turen gennem Torslunde Landsby til trampestien lige før kirken. Trampestien følger Lille Vejleå forbi Præstegårdsskoven og videre forbi pumpehuset på engen med om sommeren de græssende køer. Her mødes man af lærkernes glade sang og ofte ses rådyr rundt om på markerne, og man oplever naturens slående stilhed. Turen går videre ad trampestien mod kildepladsen på Solhøj Fælled, der er en af landets mest givende og reneste kildepladser. På vejen går turen forbi præstens tørveskær.

Tager man denne tur i maj eller juni høres ofte nattergalen enten fra tørveskæret eller fra en af mergelgravene på Benzonsdals marker. På tilbageturen mod Torslunde er præstegården med kirken og Benzonsdalsskoven et smukt syn med kun naturens lyde. 

Når man kommer tilbage gennem Torslunde ad Sprøjtehusbakken til Smedeengen, går turen til højre mod Benzonsdal med den smukke park og den storslåede udsigt over markerne med de gamle egetræer på markerne ud mod Kildebrønde samt middelalderhøjen overfor gården. Turen går gennem lindealleen tilbage til vandværket.

Tager man turen en tirsdag aften, hvor Thorsbro Vandværks Museumsforening har åbent hus, så læg vejen forbi værket og se og hør lyden af de gamle B&W-motorer, der bliver startet og den smukke bygning fra 1908.”

Erik Møhl:
”Mit bedste natursted i Ishøj er stien fra gravhøjen ved Benzonsdal til Torslunde blomster, stilheden og mangfoldige fuglefløjt. En særlig naturoplevelse.”

Karsten Kehler:
”Fruen og jeg til hest over bølgende græsmarker mellem Torslunde og Solhøj (første billede, red.). Smukkere landskab findes ikke i Ishøj Kommune eller i hele kongeriget. Området kan opleves af alle, som tager vandrestien fra Ishøj Strandpark til Hedeland.”


Billeder af Natursti fra Strandparken til Hedeland

Marker ved Torslunde med to, der ridder på heste

Natursti ved Torslunde

Alle med træer ved Benzonsdal i Torslunde

Benzonsdal ved Torslunde

Benzonsdal ved Torslunde


Find Natursti fra Strandparken til Hedeland

Se naturstien på et kort

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Åbningstider:

Hvis du ønsker at besøge Borgerservice, skal du bestille tid på tlf. 43 57 72 91.

Ishøj Rådhus er åben for personlig betjening, hvis du har en mødeaftale.

Telefontider:

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Telefontid:

 • Mandag-onsdag: kl. 10-14
 • Torsdag: kl. 12-17
 • Fredag: kl. 10-13

Telefonnumre til Borgerservice:

 • Sygedagpenge: 43 57 44 92
 • Pas: 43 57 44 51
 • Kørekort: 43 57 44 52
 • Boligopskrivning: 43 57 44 54
 • Indskudslån: 43 57 44 55
 • Folkeregister: 43 57 44 57
 • Sundhedskort: 43 57 44 58
 • Økonomisk friplads: 43 57 44 63
 • Kørsel til egen læge og speciallæge: 43 57 44 66
 • Ydelse & Enkeltydelse, fleksløn: Tlf. 43 57 69 97
 • Kontanthjælp: Tlf. 43 57 69 98
 • Akut råd & vejledning voksne (personsager): Tlf. 43 57 72 97
 • Tidsbestilling: Tlf. 43 57 44 50

Senest opdateret 16. juli 2020