Hvad kan vi hjælpe med?

Nu åbner Kulturium Bibliotek for udlån og aflevering

Kulturium Bibliotek har nu åben igen. Som bruger kan du aflevere og låne materialer, men det er endnu ikke muligt at tage ophold eller deltage i aktiviteter på biblioteket

Efter omkring to måneders Covid-19-nedlukning slår Kulturium Bibliotek nu dørene op for Ishøj-borgerne,  som nu igen kan forsyne sig med masser af gode bøger, film, spil og musik.

For at mindske risikoen for smitte vil kun området omkring informationsøen være tilgængeligt for brugerne, og derfor vil personalet hjælpe dig med at finde de materialer, som du ønsker at låne.

Som inspiration vil bibliotekets nyeste materialer og udvalgte materialeudstillinger være stillet frem omkring informationsøen.

Gæster må tage kortvarigt ophold på biblioteket for at afhente materialer.

”Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer,” siger biblioteksfaglig leder på Kulturium Bibliotek, Heidi Knudsen Rostholm.

”Det betyder, at det desværre ikke er muligt at bruge bibliotekets computere, printe, læse til eksamen, hygge sig med vennerne i sofaerne eller lege i børnebiblioteket. Til gengæld kan vores brugere nu bestille materialer fra andre biblioteker,” tilføjer hun.

Brugere af biblioteket med en længere forespørgsel, kan få hjælp og vejledning på telefon 4357 7171 eller ved at skrive til isbib@ishoj.dk. Telefontiden er kl. 11-15 mandag-fredag.

Reserver gerne hjemmefra

For at ekspeditionen kan glide hurtigere, opfordres borgerne til i videst mulig udstrækning at reservere hjemmefra. Biblioteket prioriterer højt at finde bestilte materialer frem hurtigt.

Når en reservation er klar til afhentning, får brugeren besked om dette, hvorefter materialet vil være at finde på reservationshylden på biblioteket. 

For at det skal være en tryg og god oplevelse for alle, både medarbejdere og gæster, bliver der sat plakater op, som forklarer og uddyber, hvordan gæster skal forholde sig på biblioteket i denne tid.

Der vil naturligvis blive foretaget alle nødvendige forbehold ift. Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og der vil blandt andet være afstandsmærker på gulvet.

Hvis der er noget, brugere er i tvivl om, er de altid velkommen til at spørge personalet.

Biblioteket opfordrer til at sprede besøg ud over hele åbningstiden for at undgå sammenstimling.

Ingen gebyr for materialer med afleveringsfrist indtil 1. juni

Biblioteket vil ikke opkræve gebyrer for materialer med afleveringsfrist i perioden fra den 1. marts til den 31. maj.

Det betyder, at der først tillægges gebyrer på materialer med afleveringsfrist fra 1. juni.

Bibliotekets åbningstid indtil videre:

Mandag-torsdag: 10-19
Fredag: 10-17
Lørdag: 10-15

(Biblioteket holder lukket Kristi Himmelfart, i pinsen og Grundlovsdag).

Kontakt

Center for Kultur og Fritid

Ishøj Store Torv 20, 4. Nord
2635 Ishøj

kultur@ishoj.dk

Tlf. 43577575Telefontider:

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Senest opdateret 18. maj 2020