Hvad kan vi hjælpe med?

Nye Ishøj-læger åbner for tilgang af patienter

De to nye læger sammen med Ishøjs borgmester ved underskrivelsen af lejekontrakten.

Et nyt læge- og sundhedshus slår dørene op i Ishøj den 1. november. Borgere, som ønsker plads hos de nye læger, kan skifte fra den 17. oktober

Den 1. november 2018 får Ishøj en ny lægeklinik med to nye læger.

Indvielsen af den nye lægepraksis på 5. etage i Ishøj By Center betyder, at et stort antal Ishøj-borgere nu får mulighed for at skifte til en læge i deres egen kommune.

”Det er ingen hemmelighed, at vi længe har haft mangel på læger i Ishøj. Derfor er det en glædelig nyhed, at vi snart får to nye læger, så mange af vores borgere får mulighed for at kunne blive behandlet af en læge tæt på deres bopæl,” siger Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp.

Borgerne kan vende tilbage

Den nye lægeklinik åbner for tilgang af nye patienter den 17. oktober. Et lægeskift koster normalt 200 kroner, men borgere med læge udenfor kommunens grænser, kan skifte gratis til en læge i Ishøj i perioden fra den 17. oktober til den 31. december 2018. Det kan de gøre ved enten at ringe til Borgerservice på tlf. 43 57 69 99 eller ved at henvende sig personligt i Borgerservice.

”Vi har besluttet, at vi gerne vil give de borgere, som har været tvunget til at tage en læge udenfor kommunens grænser, mulighed for at ”vende tilbage” til Ishøj. Derfor vil de blive fritaget for at skulle betale for et gebyr for lægeskift,” siger Ole Bjørstorp og understreger, at tilbuddet om gratis lægeskifte ikke kun gælder de to nye læger, men også omfatter skifte til andre læger i Ishøj, som har åbent for tilgang. Men altså kun for de borgere, som i dag har læge udenfor Ishøj. 

Borgere, som i dag har læge i Ishøj, skal fortsat betale de 200 kr. for at skifte til en anden læge, men her er der til gengæld mulighed for at foretage skiftet hjemmefra ved hjælp af selvbetjening på hjemmesiden borger.dk, så de slipper for at tage i Borgerservice - eller de kan få hjælp til det i Borgerservice, hvis de fx er undtaget fra digital selvbetjening. 

Udvidet åbningstid

Borgerservice udvider åbningstiden de første tre dage, hvor det er muligt at skifte til de nye læger. Fra 17. - 19. oktober åbner Borgerservice dørene allerede kl. 8, hvilket er to timer tidligere end normalt. Den 17. oktober er der desuden fire timer længere åbent om eftermiddagen til kl. 18. 

”Vi er godt klar over, at der formentlig vil være rift om at få en plads hos de nye læger. Vi har derfor blandt andet sørget for at gøre det nemmere for borgerne at nå besøget i Borgerservice indenfor åbningstiden,” siger Ole Bjørstorp.

Ifølge planen åbner de to nye læger i Ishøj By Center i første omgang op for 2.500 patienter og vil senere åbne op for yderligere ca. 700 patienter.

Hvem kan skifte læge?

Alle borgere i Ishøj har mulighed for at skifte til de to nye læger.

Det samme kan borgere i andre kommuner, som bor i en radius af 15 km fra Ishøj By Center.

Kun borgere, som på nuværende tidspunkt har læge udenfor Ishøj Kommune, kan blive fritaget for at betale et gebyr for lægeskift.

Hvordan skifter jeg læge, hvis jeg i dag har læge udenfor Ishøj?

Hvis du har læge udenfor Ishøj Kommune, kan du skifte gratis til en læge i Ishøj i perioden fra 17. oktober til 31. december 2018. Det koster normalt 200 kr. 

Du får ikke noget brev om muligheden for at skifte. 

Du skal enten ringe til Borgerservice på tlf. 43 57 69 99 eller henvende dig personligt i Borgerservice i Ishøj By Center. 

Borgerservice har udvidet åbningstiderne fra 17.- 19. oktober:

 • 17. oktober kl. 8-18 
 • 18. oktober kl. 8-18
 • 19. oktober kl. 8-13.

Du kan ikke få refunderet din betaling, hvis du vælger at foretage et lægeskifte på borger.dk.

Hvordan skifter jeg læge, hvis jeg i dag har læge i Ishøj?

Hvis du har læge i Ishøj, kan du enten skifte hjemmefra ved hjælp af selvbetjening på hjemmesiden borger.dk, eller du kan få hjælp til det i Borgerservice, hvis du fx er undtaget fra digital selvbetjening. 

Det koster 200 kr. at skifte til en anden læge , hvis du i dag har læge i Ishøj. 

Du får ikke noget brev om muligheden for at skifte. 

Skifter du læge før den 1. november 2018? 

Så skal du huske at ændre datoen til 1. november 2018, når du bruger selvbetjening på borger.dk. Det gør du under punktet 'Årsag og dato' og 'Ikrafttrædelsesdato'.

Systemet bruger automatisk dags dato. Derfor skal du ændre datoen til den 1.11.2018 for at kunne vælge de nye læger på listen, da de først åbner deres klinik den 1. november 2018.  

Hvis du vælger at bruge selvbetjening på borger.dk, kan du følge denne guide:

• Gå ind på hjemmesiden borger.dk

• Log dig på med dit NemID

• Gå ind på linket: www.borger.dk/sundhed-og-sygdom/Sygesikring-og-laegevalg/Valg-af-laege

• Tryk på den grønne Start-knap ud for ”Vælg læge”

• Nu kommer du til en ny side, hvor du skal trykke på den grønne Videre-knap for at starte processen med lægeskift.

• Nu kan du se et overblik over din nuværende læge. Tryk på ”Næste”.

• Du kommer til en ny side med forskellige informationer. Læs dem og tryk på Næste-knappen.

• Du kommer nu til en side, hvor du skal vælge sikringsgruppe, dato for lægeskifte osv. Vælg ”01-11-2018” som ikrafttrædelsesdato og foretag dine resterende valg. (Som udgangspunk er fleste borgere i Sikringsgruppe 1.) Tryk på Næste-knappen.

• Nu skal du vælge, hvilken læge du vil skifte til. Hvis du indtaster postnummeret ”2635”, vil du få en liste over lægerne i Ishøj. Tryk på Søg-knappen.

• Nu kan du se en liste med forskellige oplysninger om de læger, som du kan vælge. Tryk på den læge, som du vil skifte til.

• Du kommer nu ind lægens egen side og kan se forskellige oplysninger om lægen. Tryk på ”Vælg læge”, hvis du gerne vil skifte til denne læge.

• Nu vil du komme til en side, hvor du vil blive oplyst om eventuelle dispensationer og særlige forhold. Foretag dine valg og tryk på ”Næste”.

• Du får nu en opsummering over dine valg og dine oplysninger. Hvis du er du enig, skal du sætte flueben i den lille boks for at acceptere handelsbe-tingelserne. Tryk derefter på ”Bekræft og gå til betaling”.

• Indtast dine kortoplysninger og tryk på den grønne knap med teksten ”Betal nu” eller ”Betal med dankort”. (Hvis du ikke har udfyldt alle felter korrekt, vil det slet ikke være muligt at klikke på den grønne knap. Så skal du gennemgå dine betalingsoplysninger og sikre dig, at de er korrekte.)

• Nu får du en kvittering, som bekræfter dit lægeskifte. Du kan eventuelt trykke knappen ”Åbn kvittering” og åbne en kvittering i Pdf-format, som du kan gemme på din computer og/eller printe ud. (Du modtager også en kvittering i din e-Boks/digitale postkasse på borger.dk. Er du fritaget fra digital post, modtager du en kopi af kvitteringen med almindeligt brev.)

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Åbningstider:

Hvis du ønsker at besøge Borgerservice, skal du bestille tid på tlf. 43 57 72 91.

Ishøj Rådhus er åben for personlig betjening, hvis du har en mødeaftale.

Telefontider:

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Midlertidige telefonnumre:

 • Ydelse & Enkeltydelse, fleksløn: Tlf. 4357 6997
  Telefontid: Mandag-onsdag kl. 10-14, torsdag kl. 12-17 og fredag kl. 10-14
 • Kontanthjælp: Tlf. 4357 6998
  Telefontid: Mandag-onsdag kl. 10-14, torsdag kl. 12-17 og fredag kl. 10-14
 • Boligopskrivning & Indskudslån: Tlf. 4357 7290
 • Sygedagpenge/Ressourceforløbsydelse: Tlf. 4357 7293
  Telefontid: Mandag-onsdag kl. 10-14, torsdag kl. 12-17 og fredag kl. 10-14
 • Pas & Kørekort: Tlf. 4357 7295
 • Akut råd & vejledning voksne (personsager): Tlf. 4357 7297
 • Folkeregister & Sygesikring: Tlf. 4357 7299
 • Andre henvendelser: Tlf. 4357 7575 – tryk 1

Senest opdateret 17. oktober 2018