Hvad kan vi hjælpe med?

Professionel træner gør elever klar til Skolernes Motionsdag

Nogle af udskolingseleverne går så meget op i konkurrencerne til Skolernes Motionsdag, at de har trænet til dagen siden sommerferien

Skolernes Motionsdag er i Ishøj en fælles dag for alle elever på kommunens fem folkeskoler og ene privatskole, hvor cirka 800 elever konkurrerer både individuelt og skole mod skole i forskellige discipliner.

Men der er nogle elever, som går en del mere op i dagen end andre. Faktisk så meget, at de har trænet til motionsdagen, siden skolen begyndte efter sommerferien. Det gælder fx den gruppe elever fra 8. og 9. klasse, vi møder halvanden uge inden Skolernes Motionsdag den 12. oktober 2018. 

Torsdag den 4. oktober, I Ishøj Skoles hal, er elever fra både Ishøj Skole og Vejlebroskolen til fælles træning. Og det er ikke bare noget, lærerne har trukket ned over hovedet på dem. Det er noget, de selv har ønsket. Denne dag er helt speciel, fordi det er en professionel træner, Lasse Michelsen, der står for de fysiske udfoldelser – og selv deltager aktivt i øvrigt. Træningsdagen er bygget op omkring to træningspas, hvor der også er et mindre foredrag om kost i relation til træning for unge. Lasse Michelsen er imponeret over elevernes gå-på-mod. 

Brænder for det

”Eleverne var allerede motiverede, da jeg mødte dem. Så jeg skal bare hjælpe med at holde motivationen ved lige og give dem nogle nye værktøjer, som eleverne kan bruge i deres egen daglige træning og lærerne, når de skal træne eleverne på skolens hold.

Man kan godt mærke, at lærerne brænder for det og har forberedt sig rigtig godt. Eleverne har en god grundfysik og en god forståelse for bevægelse og koordination,” siger Lasse Michelsen, der er uddannet professionel træner og sportsernæringskonsulent. Han har arbejdet professionelt med kost og træning igennem de sidste otte år.

Til daglig er han politiassistent ved Københavns Vestegns Politi.

Eleverne, der træner op til motionsdagen, skal deltage i ’Powerboys og powergirls’, som både er en individuel dyst og en konkurrence mellem skolerne.

Her kæmper eleverne mod hinanden i deres helt egen udgave af et triathlon, hvor de lægger ud med bjergløb i det bakkede grønne område ved Ishøj Sø, herefter skal de ud på en 30 kilometer cykeltur rundt om kommunens største boligområde Vejleåparken, for til sidst endnu engang at tage løbeskoene på ved Ishøj Sø på en 4,5 kilometer lang rute.

Til sidst kåres den bedste powerboy og den bedste powergirl. I alt er 158 elever tilmeldt triathlon-konkurrencen, og alle skoler er repræsenteret. 

Både på Strandgårdskolen, Ishøj Skole og Vejlebroskolen har eleverne siden sommerferien haft mulighed for at træne til ’Powerboys og powergirls’.  Vejlebroskolens powerboys og powergirls træner med deres lærer i næsten to måneder op til Skolernes Motionsdag. På Ishøj Skole foregår træningen på valgholdet ’Motion og sundhed’ med elever fra 8. og 9. klasse. De har haft faget hver torsdag siden sommerferien. 

Udover ’Powerboys og powergirls’ kan eleverne også vælge 6-kamp på Skolernes Motionsdag. Her kæmper skolerne mod hinanden i disciplinerne løb, håndbold, dans, basket, teamsamarbejde og volley.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Åbningstider:

Hvis du ønsker at besøge Borgerservice, skal du bestille tid på tlf. 43 57 72 91.

Ishøj Rådhus er åben for personlig betjening, hvis du har en mødeaftale.

Telefontider:

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Midlertidige telefonnumre:

 • Ydelse & Enkeltydelse, fleksløn: Tlf. 4357 6997
  Telefontid: Mandag-onsdag kl. 10-14, torsdag kl. 12-17 og fredag kl. 10-14
 • Kontanthjælp: Tlf. 4357 6998
  Telefontid: Mandag-onsdag kl. 10-14, torsdag kl. 12-17 og fredag kl. 10-14
 • Boligopskrivning & Indskudslån: Tlf. 4357 7290
 • Sygedagpenge/Ressourceforløbsydelse: Tlf. 4357 7293
  Telefontid: Mandag-onsdag kl. 10-14, torsdag kl. 12-17 og fredag kl. 10-14
 • Pas & Kørekort: Tlf. 4357 7295
 • Akut råd & vejledning voksne (personsager): Tlf. 4357 7297
 • Folkeregister & Sygesikring: Tlf. 4357 7299
 • Andre henvendelser: Tlf. 4357 7575 – tryk 1

Senest opdateret 15. oktober 2018