Hvad kan vi hjælpe med?

Vejarbejde for enden af Ishøj Strandvej ved Vallensbæk

Den gule cirkel markerer det område af vejen, hvor du skal være opmærksom på vejarbejde.

Fra 5. august til 13. september vil der være vejarbejde der, hvor Ishøj Strandvej bliver til Søndre Ringvej på grænsen til Vallensbæk. Arbejdet er en del af de ledningsomlægninger, der kommer før, vi kan etablere letbanen

Vejarbejde betyder ændret hastighed og ændrede vejbaner. Mens HOFOR omlægger deres ledning, må du kun køre 40 km/t på strækningen, og der vil kun være et kørespor i hver retning. 

Trafikken vil i perioden fra 5. august til 13. september blive ledt igennem midterrabatten. Den ledes fra nordgående spor til sydgående spor på Søndre Ringvej og tilbage igen efter broen, som Vallensbæk Strandvej går over, lige inden den bliver til Ishøj Strandvej.

Det betyder altså, at du skal være opmærksom på den nye vejafmærkning, og at du skal sænke farten forbi vejarbejdet. 

Mindre hastighed og mere kø

Det er ikke uden konsekvenser, at vi i en periode laver om på kørebanerne. Der kan derfor godt opstå lettere kø, når du skal forbi vejarbejdet i myldretiden.

Men du kan forberede dig på det – hvis du vil have information om forsinkelser eller vejarbejde på din rute, kan du tilmelde dig trafikinfo via Vejdirektoratet

Via trafikinfo får du meldinger om vejarbejde, forsinkelser og andet. Og med den information kan du bedre planlægge din rute, så du stadig kan nå frem i ordentlig tid. 

Fakta om Hovedstadens Letbane

  • Hovedstadens Letbane bliver 28 km lang, får 29 stationer og kører fra Ishøj i syd, langs Ring 3, til Lyngby og DTU i nord. Den åbner i 2025. 
  • Hovedstadens Letbane får to stop i Ishøj – Et på Ishøj Strandvej ved Strandparkstien, som kommer til at hedde ’Ishøj Strand - ARKEN’ og et på Ishøj Station.
  • Letbanen vil køre hvert 5. minut i dagtimerne og hvert 10. minut om aftenen og i weekenden.
  • Modsat de gamle sporvogne vi havde i Danmark for mange år siden, er letbanen hurtig, støjsvag, miljøvenlig og med stor komfort for passagerne. Den har indgang i gadehøjde og er derfor nemt tilgængelig for gangbesværede, kørestolsbrugere, barnevogne og cykler. 
  • På størstedelen af strækningen, dog ikke i kryds, kommer den til at køre i eget spor, afskærmet fra den øvrige trafik – i siden eller midten af vejen. Den kan altså komme frem, også selvom der skulle være kø på vejen.
  • Ifølge busselskabet Movia vil en buslinje ikke kunne håndtere den mængde passagerer, som der er behov for på strækningen, når letbanen er bygget færdig i 2025. Et enkelt af letbanens togsæt får plads til 200-230 passagerer. Det svarer til cirka fire bybusser.

Følg byggeriet af letbanen

Tilmeld dig Hovedstadens Letbanes Infoservice – så får du seneste nyt om byggeriet på mail, når nye aktiviteter går i gang.

Du kan naturligvis altid framelde dig igen. 

Tilmeld dig på www.dinletbane.dk/Infoservice

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål om letbanen, er du velkommen til at kontakte Hovedstadens Letbane på info@dinletbane.dk eller tlf. 7242 4500.

Kontakt

Ishøj Kommune

Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

ishojkommune@ishoj.dk

Tlf. 43577575Skriv via Digital Post (e-Boks), hvis du sender os personlige oplysninger eller dokumenter.

Skriv til Ishøj Kommunes hovedadresse via Digital Post (e-Boks)

Telefontider

Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Hovednummer: 43 57 75 75

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 12-17
Fredag kl. 9-13

Tlf. 43 57 75 75

Åbningstider

​Ishøj Rådhus

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 9-17
Fredag kl. 10-13

Ishøj Rådhus
Store Torv 20
2635 Ishøj

Borgerservice

Mandag-onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-14 og kl.15.00-17.30
Fredag kl. 10-13.

Borgerservice
Nørregade 7
2635 Ishøj

Senest opdateret 24. juli 2019