Overordnet læringsområde i børnehaven sommer/efterår 2021.

På tværs af børnehavegrupperne har vi over den seneste periode observeret, at børnene udviser spirende interesse for insekter og naturen. Vi har derfor over den næste periode fokus på læringsmiljøer under læreplanstemaet Natur, udeliv og science.

Børnene har brug for, at tilegne sig viden om naturen, naturfænomener, science og nærmiljøet. Det er vigtigt, at børnene er nysgerrige og undersøgende på hvordan verden hænger sammen. Det er vigtigt, at på insekter og dyreliv i et større perspektiv. Det er også vigtigt som en del af børnenes dannelsesproces, at børnene gør sig erfaringer med naturen og dyreliv, da det er afgørende at vi alle sammen passer på vores fælles jordklode.

Vi er opmærksomme på børnenes signaler og udtryk og vi samtaler derudfra med børnene om det overordnede læreplanstema. Gennem bøger, søgning på iPads, sange, forskellig viden og undrer vi os sammen med børnene og udvider deres viden.

Vi opstiller forskellige læringsmiljøer ud fra de enkelte børnegruppers spor.  Det kan f.eks. være:

  • Vi har terrarier med larver, snegle, bænkebidere og insekter vi finder på legepladsen.
  • Vi passer terrarier og folder det ud for børnene, hvor det er vigtigt.
  • Vi planter blomster, passer og plejer dem.
  • Vi er nysgerrige overfor vores omverden, natur og naturfænomener.
  • Vi styrke sproglige kompetencer ved at synge og læse bøger om emnet.
  • Vi styrker børnenes digitalisering via iPads, udforsker omverden med TTS easi-scope (mikroskop ti iPad) og giver børnene mulighed for, at dokumentere ved at tage foto ud fra deres perspektiv.
  • Vi udforsker og er nysgerrige gennem leg med sæbebobler, vand, sol og skygge.
  • Når vi e på tur har vi fokus på det overordnede tema ud fra hvad der rører sig i børnegruppen.
  • Vi går på opdagelse og er nysgerrige på hvilke dyr, vi kan møde i nærområdet.

Vi evaluerer læringsområdet løbende på stuemøderne og samlet efter sommerferien på fællesmøde ud fra vores evalueringsparametre i Firkløverens pædagogiske læreplan.

Som forældre kan I følge med i AULA, hvor stuerne lægger små beskrivelser og billeder op af hvad børnegruppen har som læringsområde.

Vi opfordrer til at I understøtter jeres barns læring, ved at tale om billederne ud fra de beskrivelser stuerne slår op. I kan sammen med jeres børn gå ud i regnen, løfte en træstub og undersøge hvem der bor under den, grave i jorden og finde insekter, læse bøger om insekter, dyr og naturfænomener og synge sange hvor der indgår insekter i.

I er altid velkomne til, at spørge personalet om gode ideer til hvordan I kan støtte jeres barn og i samarbejde med børnehaven udvikle jeres barns viden og kompetencer.