Ged i gryden

OBS: Denne tur afholdes i ugerne 40 - 43, begge uger inkl.

Vi anbefaler at denne tur kombineres med forløbet "Geden indeni", hvor vi åbner en ged og ser på dens anatomi.

Sammen skal vi pelse og partere en hel ged. Bagefter skal vi tilberede den på spid, på grill eller i gryde.
Der er også mulighed for at vi kører turen som et historisk forløb, hvor vi f.eks. rejser tilbage til vikingetiden og ordner geden på vikingemanér.
I forbindelse med parteringen får eleverne et godt indtryk af, hvordan muskler, sener og knogler holder gedens krop sammen.

Medbring:
Det en god ide, at eleverne selv medbringer en madpakke til dagen, da vi som udgangspunkt kun laver smagsprøver.

Læreropgave:
Læreren planlægger turen sammen med naturvejlederen, så turen giver eleverne ny og relevant viden, der passer til eleverne.

I kan vælge selv at stå for indkøbene sammen med eleverne, så de får indblik i hele processen (jeres rimelige udgifter vil blive dækket af Naturcenteret mod forevisning af kvittering), alternativt vil naturvejlederen stå for indkøbene.

Hvis I ønsker at lave mad over bål på andre tider af året, henviser vi til forløbet Bålmad (LINK)