Dagsorden
Social- og Sundhedsudvalget torsdag den 16. februar 2023 kl. 19.00

Mødelokale Vandværket

Sagsfremstilling

Det overordnede formål for den ændrede lovgivning er at skabe en væsentlig reduktion i antallet af hjemløse samt at gøre op med langvarig hjemløshed. Midlet er at skabe økonomisk incitament for kommunerne til at investere i løsninger for mennesker i hjemløshed.

Det endelige lovforslag forventes at blive vedtaget i foråret 2023 og at være gældende fra den 1. juli 2023. Da det endelige lovforslag ikke er tilgængeligt endnu, kan der komme ændringer.
Som det ser ud på nuværende tidspunkt, er der flere elementer i lovændringen:

  • Kommunerne får bedre muligheder for at tilbyde huslejetilskud
  • Ny boligstøtteparagraf i serviceloven skal understøtte brug af de specialiserede støttemetoder efter Housing First-tilgangen
  • Der er krav om at udarbejde handleplaner for alle borgere på herberger
  • Kommunerne får mulighed for at udskrive borgere fra herbergerne, hvis de kan stille en egnet bolig og social støtte til rådighed
  • Refusionsordningen ændres fra 50 % refusion på området til, at refusionen følger borgeren i to år, såfremt det lykkedes kommunen at udskrive borgerne. I en overgangsperiode fra 2023 - 2025 gælder reglerne efter 120 dage, hvorefter den falder til 90 dage.

Mulige tiltag for at modvirke at borgere er i herberg efter 90/120 dage:

  • At tilbyde flere boliger gennem boligstøtteskrivelser
  • Særlig indsats for at få afklaring af mellemkommunale sager, således at det sikres, at der ikke er borgere som retteligt hører under en anden kommune.
  • "Housing First"-metoden benyttes.
  • Målrettet arbejde med CTI-forløb - dvs. indsætte særlig støtte til borgere i 9 mdr. til at hjælpe med at forankre forandringen for borgerne.


Det bemærkes, at udvidet brug af boligstøtteskrivelse kan medføre forøget risiko for, at boligområder bliver kategoriseret som "forebyggelsesområder". Denne risiko er nærmere beskrevet i notatet.

Det er endnu for tidligt at sige om omlægningen i refusionen på herberg, vil få direkte konsekvenser for kommunens eget herberg på Søstedet.

Lovgrundlag

Ny hovedlov og servicelovens § 110.

Økonomi

Det er forventningen, at ca. 43 % af de nuværende refusionsindtægter vil forsvinde, såfremt der ikke sker en ændring i nuværende praksis. Det svarer til ca. 1,2 mio. kr. i refusionstab. Det kan desuden forventes, at den administrative opgave i forbindelse med en evt. ny lovgivning også vil blive forøget. Denne opgave er ikke på nuværende tidspunkt vurderet omfangsmæssigt/økomisk, men vurderes til at være ressourcekrævende.

Indstilling

  • at orienteringen tages til efterretning
  • at udvalget drøfter retningen for administrationens videre arbejde, såfremt den nye lov vedtages.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Beslutningstema

Administrationen fremlægger efter ønske fra Social- og Sundhedsudvalget (sag 95, september 2022) en handleplan med forslag til håndtering af samt en prognose for, hvad den ændrede lovgivning vedr. herberg, vil betyde for Ishøj Kommunes budget i 2023 og i overslagsårene. Et uddybende notat er vedhæftet dagsordenen.

Bilag

Sagsfremstilling

I forbindelse med den oprindelige disponeringsplan for genoptrænings- og rehabiliteringsområdet i etape 2 i Brohuset vedtog Byrådet den 24. juni 2019 at etablere otte døgnrehabiliteringspladser i Brohuset målrettet borgere med behov for et intensivt genoptrænings- og rehabiliteringsforløb. Efterfølgende besluttede Social- og Sundhedsudvalget på mødet den 6. april 2021 at konvertere døgnrehabiliteringspladserne til dagrehabiliteringspladser inkl. tre hvilerum, hvilket efterfølgende blev endeligt vedtaget i Byrådet den 6. april 2021.

I forbindelse med indflytningen i genoptrænings- og rehabiliteringsområdet i Brohuset har administrationen vurderet de nuværende behov op imod faciliteter og indsatser i Ishøj Kommune. Administrationen vurderer ikke, at der er et behov for dagrehabiliteringspladser på nuværende tidspunkt, da borgere i målgruppen tilbydes passende genoptrænings- og rehabiliteringsforløb via ophold på de fleksible omsorgspladser på Kærbo, forløb i genoptræningen samt rehabiliteringsforløb i eget hjem. Målgruppen for dagrehabiliteringspladserne har vist sig vanskelig at definere, da de nuværende behov bliver indfriet via eksisterende tilbud. På den baggrund finder administrationen det ikke nødvendigt at etablere dagrehabiliteringspladser.

Faciliteterne til dagrehabiliteringspladserne består af et køkken- og opholdsrum samt tre hvilerum, og de har siden indflytningen i Brohuset i september 2021 været brugt til medarbejdernes borgerrettede aktiviteter. Faciliteterne bliver brugt til samtale- og undersøgelsesrum for sundhedskonsulenter og terapeuter samt til brug ved møder for de i alt 40 medarbejdere i Forebyggelse og Rehabilitering. Ligeledes er der siden indflytningen truffet aftale med Center for Børn og Forebyggelse om at benytte lokalerne til deres borgerrettede aktiviteter herunder børneterapien (fys-/ergoterapi til børn). På den vedhæftede tegning er faciliteterne til dagrehabiliteringspladser markeret med grønt.

Administrationen vil fortsætte drøftelserne om, hvordan lokaler og faciliteter kan anvendes bedst muligt, såfremt det besluttes ikke at etablere dagrehabiliteringspladser.

Lovgrundlag

Servicelovens § 83a, stk. 4.

Økonomi

På Social- og Sundhedsudvalgets møde den 6. april 2021 blev de forventede udgifter estimeret til 1,5 mio. kr. om året til dækning af personaleressourcer og driftsudgifter til aktiviteter. Der blev anvist mulige veje til finansiering via mindre udgifter på andre området, men de hidtidige planer for etablering af dagrehabiliteringspladser i Brohuset er ikke finansieret. Der vil derfor ikke være økonomiske konsekvenser af denne sag.

Indstilling

at der ikke etableres dagrehabiliteringsplader i Brohuset

at faciliteterne anvendes til borgerrettede og tværfaglige aktiviteter.

Beslutningskompetence

Byrådet.

Beslutningstema

I forbindelse med den oprindelige disponeringsplan for Brohusets etape 2 blev det vedtaget at etablere otte døgnrehabiliteringspladser. Denne beslutning blev senere ændret til dagrehabiliteringspladser. Det viser sig efter indflytning i Brohuset, at behovet har ændret sig. Det er administrationens vurdering, at den tidligere beskrevne målgruppe for dagrehabiliteringspladserne på nuværende tidspunkt får dækket deres genoptrænings- og rehabiliteringsbehov ved de eksisterende indsatser på området.

Det forslås på den baggrund, at der ikke etableres dagrehabiliteringspladser i Brohuset, og at faciliteterne anvendes til tværfaglige og borgerrettede aktiviteter.

Bilag

Sagsfremstilling

Budgettilpasningen skal ses som en del af omlægningen af ældreboliger til plejeboliger (jf. sag 95 af 2021), hvor der dels er bevilget midler til øget normering samtidigt med at administrationen sikrer, at det eksisterende budget vedrørende ældreboliger gradvist overflyttes til plejehjemspladserne.

Budgettilpasningen kræver flytning af budget mellem tre budgetområder (kapitalmidler) indenfor Social- og Sundhedsudvalgets ansvarsområde. Derfor skal omflytningen godkendes af Social- og Sundhedsudvalget.

Helt konkret ønskes sygeplejebudgettet (B60.30.15) nedjusteret med 282 t.kr., hjemmehjælpsbudgettet (B60.30.05) nedjusteret med 221 t.kr., hvilket modsvares af en opjustering af plejecenterbudgettet (B60.30.10) med 503 t.kr. Det bemærkes, at de nævnte poster "hjemmehjælp" og "hjemmesygeplejerske" er budgetter under plejecentrene, da disse opgaver løses af plejecentrene for ældreboligerne på Kærbo. Der er således
ikke tale om flytning af budgetter fra hjemmeplejen (i Brohuset), men der er udelukkende tale om flytning af budgetter indenfor rammen af plejecentrene.

Plejecenterets budgetfordeling 2023

Område

Kapitalmidler - tekst

KB 2023 primo

Budget 2023 NYT

Korrektion KB 2023

Plejecentre

Plejecentre

99.546.000

100.049.000

503.000

Ældreboliger

Hjemmehjælp

2.881.000

2.660.000

-221.000

Hjemmesygepleje

872.000

590.000

-282.000

Hovedtotal

103.299.000

103.299.000

0


Økonomi

Der ikke økonomiske konsekvenser forbundet med tilpasningen af budgettet.

Indstilling

at tilpasningen af midler mellem budgetområder på plejecenterbudgettet godkendes.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Beslutningstema

Administrationen indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at plejecenterbudgettet i 2023 tilrettes mellem budgetområder, så budgettet kan fremstå mere retvisende og hjælpe i den økonomiske styring på plejecentrene.

Sagsfremstilling

De aktuelle beregninger og prognoser viser et merforbug på 12 mio. kr. inden for servicerammen og et yderligere merforbrug på 3,7 mio. kr. uden for servicerammen. Det vil sige et samlet merforbrug på 15,7 mio. kr.

Af vedhæftede notat fremgår der mer/mindreforbrug på følgende områder:

  • Hjemmehjælp mellemkommunal afregning/privat leverandør
  • Køb af plejepladser
  • Hjælpemiddelområdet
  • Flextrafik
  • BPA-ordning
  • Førtidspension
  • Boligydelse


På Social- og Sundhedsudvalgsmødet i april vil administrationen fremlægge forslag til håndtering af merforbrugene.

Økonomi

De aktuelle beregninger og prognoser viser et merforbug på 12 mio. kr. inden for servicerammen og et yderligere merforbrug på 3,7 mio. kr. uden for servicerammen. Det vil sige et samlet merforbrug på 15,7 mio. kr.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning.

Beslutningskompetence

Social og Sundhedsudvalget.

Beslutningstema

I forbindelse med den administrative budgetopfølgning pr. 31. januar 2023 har administrationen udarbejdet vedhæftede notat, der beskriver særlige økonomiske udfordringer i Center for Voksne og Velfærd i 2023.

Bilag

Sagsfremstilling

Overordnede konklusioner
Tilsynet vurderer, at alle tilbuddene overordnet er velfungerende og har engagerede medarbejdere og ledelse, som medvirker til trivsel for borgerne. Tilbuddene lever op til Ishøj Kommunes kvalitetsstandarder og vedtagne serviceniveau, og indsatserne leveres generelt med høj faglig kvalitet.

Medarbejdernes adfærd/kommunikationsform afspejler en generelt imødekommende kultur.

Borgerne er meget tilfredse med at bo på plejehjemmene, og de oplever, at de får hjælp til det, de har behov for. Borgerne er generelt tilfredse med hjemmeplejen, dog er der borgere, som oplever mange forskellige medarbejdere i hjemmet, og en borgers indgåede aftaler overholdes ikke altid, når hjælpen leveres af vikarer.

Der er fulgt op på anbefalinger fra tidligere tilsyn bl.a. ved ændringer i praksis ved medicinhåndtering, kompetence- og kvalitetsudvikling samt udvikling af læringskultur.


Påbud, anbefalinger og handleplaner
Tilsynet har ikke givet påbud.

Tilsynet har givet følgende anbefalinger, der er udarbejdet handleplaner for, hvilket er uddybet i vedhæftede bilag.

Kærbo

  • Det anbefales, at der fortsat er fokus på at sikre fyldestgørende dokumentation. Handleplanen indeholder fortsat undervisning af nyansatte, fokus på undervisning af CURA-læringsteams samt videreudvikling af videndeling, tydeliggørelse af processer i forbindelse med audits, ny aftale om årlig gennemgang af journaler samt revidering af procedurer for dokumentationsarbejdet.
  • I forbindelse med observationsstudiet anbefales det, at ledelsen sikrer, at opgaverne løses ud fra en god faglig praksis, at de hygiejniske principper overholdes, og at der er overensstemmelse mellem opgavens kompleksitet og det faglige kompetencebehov. Der er fulgt op på den konkrete situation, og derudover sættes der fokus på oplæring af ufaglært personale ved sommerferien.

Kærbo flekspladser

  • Det anbefales, at ledelsen fortsat har fokus på at sikre en fyldestgørende og opdateret dokumentation. Handleplanen indeholder fortsat undervisning af nyansatte, fokus på undervisning af CURA-læringsteams samt videreudvikling af videndeling , tydeliggørelse af processer i forbindelse med audits, ny aftale om årlig gennemgang af journaler samt revidering af procedurer for dokumentationsarbejdet.
  • Det anbefales, at ledelsen sikrer, at medarbejderne overholder gældende retningslinjer for medicinhåndtering. Handleplanen indeholder struktureret gennemgang af instrukser og procedurer for medarbejderne samt revidering af relevante procedurer.
  • Det anbefales, at ledelsen sikrer, at alle medarbejdere introduceres grundigt til borgernes behov og aftaler. Handleplanen indeholder en tydeliggørelse af den rehabiliterende tilgang i besøgsplaner, samt at særlige indsatser fremgår af borgernes tavler på stuen.
  • Det anbefales, at ledelsen sikrer forventningsafstemning med borgerne vedr. træningsforløb. Handleplanen indeholder en revidering af den eksisterende informationspjece.

Torsbo

  • Det anbefales, at ledelsen sikrer, at medicinhåndteringen lever op til gældende instruks og vejledning. Handleplanen indeholder fortsat arbejde med at sikre, at medicininstruks og arbejdsgang ved dispensering gennemgås af teamleder med alle medarbejdere min. én gang årligt.

Hjemmeplejen

  • Der anbefales et øget fokus på at fastholde fyldestgørende dokumentationspraksis. Handleplanen indeholder videre arbejde med inkorporering af dokumentationsadfærd, der sikres løbende vidensdeling på møder, bl.a. gennem cases, og undervisning vedr. ansvarsfordeling for dokumentation. Der udarbejdes en skabelon med vejledende eksempler til generelle oplysninger om borgeren, og ligeledes udarbejdes en struktur omkring rammer for enkeltydelser, der tidligere lå i pakkestruktur, således at medarbejderne har bedre mulighed for at udføre dokumentationsarbejdet. Endelig foretages der kvalitative og kvantitative audits med henblik på læring i læringsteams
  • Det anbefales, at ledelsen sikrer overholdelse af gældende instruks for medicinhåndtering samt forsvarlig opbevaring af medicin. Handleplanen indeholder fortsat arbejde med kvalitative og kvantitative audits med henblik på læring i læringsteams.
  • Det anbefales, at ledelsen sikrer, at aftaler med borgerne overholdes når hjælpen leveres af vikarer, og ligeledes at vikarer introduceres grundigt til borgere og opgaver, og at de orienterer sig i borgernes dokumentation. Handleplanen indeholder en øget opfølgning på vikarers levering af konkrete ydelser og dokumentation heraf.
  • Det anbefales, at ledelsen følger op hos konkret borger og sikrer, at alle medarbejdere i levering af hjælpen efterlever god faglig praksis. Der er fulgt op på den konkrete borger med efterfølgende drøftelser i teamet med henblik på læring. Handleplanen indeholder etablering af et fast team, der varetager introduktion af nye medarbejdere.
  • Det anbefales, at ledelsen sikrer opfølgning på borgernes sundhedsmæssige problemstillinger. Handleplanen indeholder implementering af nyudviklede teknologiske støtteredskaber i omsorgssystemet ift. sundhedsfremme og forebyggelse.

Der er ligeledes gennemført tilsyn på køkkenerne på henholdsvis Kærbo og Torsbo, og der arbejdes i øjeblikket på handleplaner i forhold til disse. Social- og Sundhedsudvalget vil blive orienteret nærmere om dette, når handleplanerne foreligger, forventeligt i marts 2023.

Lovgrundlag

Serviceloven.

Økonomi

Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget

Beslutningstema

I efteråret 2022 har BDO afviklet tilsyn på kommunens plejehjem og i hjemmeplejen. Resultaterne er overvejende positive, og de opmærksomhedspunkter, som tilsynet har angivet anbefalinger til, er der udarbejdet handleplaner for.
Sagen sendes til orientering i Seniorrådet og Handicaprådet.

Bilag

Sagsfremstilling

Ankestyrelsen har henvendt sig til Ishøj Kommune i forbindelse med en klagesag fra 2019 vedr. mangelfulde oplysninger om svarfrister på hjemmesiden. I den forbindelse har administrationen igangsat følgende initiativer:

  • Undersøgelse af information på hjemmesiden og tilretning, hvor den måtte være mangelfuld eller misvisende.
  • Undersøgelse af overholdelse af aktuelle svarfrister med henblik på at opdatere fristerne, hvis de ikke er retvisende.


Ovenstående vil indgå som en del af arbejdet med at revidere kvalitetsstandarder på CVV´s område, der pågår i første halvår af 2023. På en enkelt paragraf (servicelovens § 97 Ledsagelsesordning) forefindes der ikke en kvalitetsstandard - i dette tilfælde vil udarbejdelse af en kvalitetsstandard foregå i samme periode, som revideringen af de øvrige standarder. Social- og Sundhedsudvalget vil få forelagt samtlige godkendelser på mødet i juni.

Aktuelle svarfrister
De svarfrister, der foreligger i de seneste kvalitetsstandarder, er angivet i vedhæftede bilag.

Ishøj Kommune har ikke systemer, der kan genere systematisk opsamling af data vedr. overholdelse af svarfristerne, men ved gennemgang af fristerne med ledere og medarbejdere på de forskellige områder, tegner sig et billede, der ser således ud:

Ældrepleje: Fristerne overholdes generelt.
Sundhedsydelser: Fristerne overholdes generelt.
Økonomiske ydelser: Fristerne overholdes generelt.

Sociale ydelser: Det er udfordringer med at overholde fristerne.
Dette skyldes efterslæb på en række sagsområder, herunder et corona-relateret efterslæb. Der vil i 2023 fortsat være områder, hvor der er behov for gennemgang af sager og forhandlinger vedr. tilbud. Administrationen er fuldt opmærksom på udfordringen og arbejder på at få løst situationen, så både sagsbehandling og fokusområder kan løftes tilfredsstillende.

Lovgrundlag

Retssikkerhedsloven og serviceloven.

Økonomi

Sagen har inden økonomiske konsekvenser.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Beslutningstema

På baggrund af høring om en mulig tilsynssag fra Ankestyrelsen orienterer administrationen i Center for Voksne og Velfærd (CVV) om aktuelle svarfrister og videre proces for udarbejdelse af opdaterede frister.

Bilag

Sagsfremstilling

  • Orientering om pensionssager behandlet i Pensionsnævnet i 2022 er vedhæftet dagsordenen.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Bilag

Sagsfremstilling

Tilmelding til Social og Sundhedspolitisk Forum
KL afholder Social- og Sundhedspolitisk Forum i Aalborg den 11. og 12. maj 2023. Ønske om deltagelse fra medlemmer af Social- og Sundhedsudvalget skal sendes til Marie-Louise Lassen senest den 1. marts 2023.

Overblik over initiativer på det sociale område
Siden 2019 har administrationen udarbejdet et overblik over initiativer på det sociale område. Overblikket er vedhæftet som bilag. Overblikket blev i første omgang lavet på baggrund af en efterspørgsel fra de socialpædagogiske hjemmevejlederne, der havde behov for at tilegne sig viden om initiativer på det sociale område. Overblikket fungerer derfor som et opslagsværk for medarbejderne, således at de kan udvælge initiativer, der kan præsenteres for borgerne. Overblikket formidles bredt ud til forskellige medarbejdergrupper i Ishøj Kommune.
Sidenhen har det vist sig, at overblikket også er til gavn for borgerne. Derfor ligger det tilgængeligt på Ishøj Kommunes hjemmeside, og medarbejderne har mulighed for at udlevere eller henvise til overblikket. Overblikket indeholder informationer om initiativer indenfor netværk og fællesskaber, støtte, mad- og spisefællesskaber samt sprog og kultur. Overblikket opdateres én gang årligt.
Orienteringen videresendes til Handicaprådet, Seniorrådet og Udsatterådet.


Proces og tidsplan for revidering af kvalitetsstandarder på ældreområdet
I kvalitetsstandarderne afspejles det kommunale serviceniveau, og kvalitetsstandarderne skal derfor give borgerne information om, hvilket serviceniveau de kan forvente ved levering af konkrete ydelser. Samtidig skal kvalitetsstandarderne bruges som et redskab i visitationen ved ansøgning om konkrete ydelser. Administrationen vil i den kommende periode gennemgå kommunens serviceniveau med det formål at harmonisere serviceniveauet i Ishøj Kommune med de lovmæssige ændringer og svar på sagsbehandlingsfrister på samtlige ydelser. Proces- og tidsplan for revidering af kvalitetsstandarder på ældreområdet.
Orienteringen videresendes til Handicaprådet, Seniorrådet og Udsatterådet.

Klubtilbud for psykisk sårbare unge
Sind Ungdom starter et klubtilbud for psykisk sårbare unge og yngre voksne i Brohuset i 2023. Forberedelser, kvalificering og planlægningen sker i tæt samarbejde mellem frivilligkonsulent på det sociale område, brobyggeren, Ishøj Ungdom og Det Sociale Udførerområde. Der er søgt fondsmidler til projektet. Der arbejdes på opfølgende fondsansøgning i forhold til brobygning til det frivillige foreningsliv som deltager og/eller frivillig.
Orienteringen videresendes til Udsatterådet.

Praksisundersøgelse om ledsagelse efter servicelovens § 97
Ankestyrelsen gennemfører en undersøgelse, der skal vise, om kommunerne følger regler og praksis på handicapområdet i sager om ledsagelse efter § 97 i serviceloven. I den forbindelse er Ishøj Kommune blevet bedt om at indsende fem sager til Ankestyrelsen. Kriterier for udvælgelse af sagerne og yderligere information om undersøgelsen fremgår af vedhæftede brev fra Ankestyrelsen. Undersøgelsen sker som et led i Socialstyrelsens og Ankestyrelsens initiativer til at styrke sagsbehandlingen og retspraksis på handicapområdet. Ét af initiativerne er "Handicapsagsbarometeret", som gennemføres i perioden 2023 til 2025, og er baseret på en aftale, som er besluttet af et flertal i Folketinget i slutningen 2021. Yderligere information kan findes via dette link: Retssikkerhedsinitiativer på handicapområdet — Ankestyrelsen (ast.dk)

Tilsynsudtalelse om reducering af personlig og praktisk hjælp efter serviceloven
Ankestyrelsen gennemfører en undersøgelse af 12 kommuners praksis i forhold til midlertidig reducering af bevilliget personlig og praktisk hjælp efter serviceloven på grund af personalemangel. Første fase af undersøgelsen er den vedhæftede generelle udtalelse af 17. januar 2023, der indeholder en redegørelse for reglerne om kommuners forsyningsforpligtigelse og afgrænsningen mellem faktisk forvaltningsvirksomhed og myndighedsudøvelse. I den anden fase af undersøgelsen foretager Ankestyrelsen en vurdering af lovligheden af de udvalgte kommuners tiltag i forhold til reduceringen af den bevilligede hjælp. Ishøj Kommune er
ikke en af de kommuner, som vil blive undersøgt.
Orienteringen videresendes til Handicaprådet, Seniorrådet og Udsatterådet.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Bilag

Sagsfremstilling

Orientering om klagesager til det politiske niveau på Social- og Sundhedsudvalgets område
På mødet gives en mundtlig orientering om klagesager til det politiske niveau på Social- og Sundhedsudvalgets område.

Orientering om sager i Ankestyrelsen
Ishøj Kommune har fortsat fem sager i Ankestyrelsen, der omhandler § 9 i lov om retssikkerhed og administration på det sociale område. Sagerne handler om, hvilken kommune, der er handlekommune og betalingskommune.

Ankestyrelsen har givet delvist medhold i en afgørelse truffet af Ishøj Kommune vedr. lov om social service § 85.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Indstilling

at orienteringen tages til efterretning.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.

Sagsfremstilling

Med henblik på at lette proceduren med godkendelse/underskrift af protokol/referat i First Agenda, oprettes et ekstra punkt - Godkendelse af protokol/referat.

Ved at godkende dette ene punkt tilkendegives det, at godkendelse/underskrift gælder alle dagsordenpunkterne. Det vil derfor ikke være nødvendigt at trykke godkend ud for hvert enkelt dagsordenpunkt, så længe dette ene punkt godkendes.

Indstilling

at protokol/referat godkendes.

Beslutningskompetence

Social- og Sundhedsudvalget.