Referat
Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 22. august 2023 kl. 19.00

Mødested ved den røde varmecentral (Østergården 31) og slutter på Ishøj Rådhus 2. etage Tårnbjerget

Sagsfremstilling

Administrationen har været i dialog med helhedsplanen og AAB 55's bestyrelsesformand i Vejleåparken og aftalt, at Folkeoplysningsudvalget kommer på besøg for at høre om deres arbejde med børn og unge. Udvalget har selv et fokus på børn og unge i Ishøj og har et opmærksomhedspunkt på deres fritidsaktiviteter mv. Besøget er tilrettelagt som opfølgning på Fritidskonferencen 2022 for også at give indblik i initiativer i Ishøj Kommune.

Besøget er arrangeret som en gåtur, hvor der vises rundt i området og gives en præsentation. Der bliver også fortalt om foreningslivet omkring helhedsplanen i Vejleåparken.

Folkeoplysningsudvalget mødes ved den røde varmecentral i Østergården 31 og efter gåturen/besøget går Folkeoplysningsudvalget til Ishøj Rådhus' mødelokale Tårnbjerget på 2. etage for at afholde møde og behandle de aktuelle sager.

Økonomi

Ingen økonomiske konsekvenser.

Indstilling

Folkeoplysningsudvalget vedtager at tage besøget til efterretning.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Folkeoplysningsudvalget.

Beslutningstema

Folkeoplysningsudvalget besøger Vejleåparkens helhedsplan for at høre om deres arbejde med børn og unge og deres fritidsaktiviteter.

Sagsfremstilling

Selcuk Yavuz vælger dagens sang.

Næste gang vælger Maria Ronild dagens sang.

Beslutning

Selvuk Yavuz valgte sang nr. 93 'Jeg ved en lærkerede'.

Beslutning

Pkt. 1 - 5 taget til efterretning.

Sagsfremstilling

  1. Ishøj Byråd har d. 26. juni 2023 godkendt reviderede retningslinjer på folkeoplysningsområdet. Lokaleregulativ, retningslinjer for godkendelse af nye folkeoplysende foreninger og retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreningsarbejde er vedhæftet dagsordenen.
  2. Center for Kultur og Fritid fremlægger oversigt af august 2023 over udbetalte medlemstilskud fra 2014 til og med 2023. Oversigten er vedhæftet dagsordenen.
  3. Administrationen giver en status på hal ved Vibeholmskolen efter indkomne tilbud.
  4. Specialsports Guiden med fritidstilbud for børn og unge med særlige behov er blevet elektronisk. Det betyder, at fagpersonale og forældre kan sidde sammen med barnet og hurtigt undersøge, hvilke muligheder der er. Det fysiske katalog vil stadig trykkes i en overgangsfase. Der kan søges på tilbuddene på hjemmesiden her.
  5. Fritid & Samfunds medlemsblad Kultur&Fritid fra august 2023 er vedhæftet dagsordenen. I bladet kan man blandt andet læse om, hvad foreninger kan gøre, når de møder op hos en bank, der ikke kender til den nye bankvejledning. Derudover kommer tidligere kulturminister Joy Mogensens med ideer til, hvordan man kan minimere mængden af bureaukrati for foreninger. 
    Dansk Folkeoplysnings Samråds flyer, om hvordan foreninger får det lettere i banken, er vedhæftet dagsordenen.

Bilag

Sagsfremstilling

I sagen fra maj 2022 fremgår, at Ishøj Karate Klub ønsker ændring i de benyttede faciliteter, idet rammerne er en udfordring for udvikling af foreningen. Administrationen fremlagde mulighed for lokaleændring i Idrætscentret, hvor den lille gymnastiksal kan benyttes af Ishøj Karate Klub. Sagen er vedhæftet dagsordenen.

For at kunne afprøve denne mulighed i gymnastiksalen, har det været nødvendigt at flytte de øvrige brugere af gymnastiksalen til andre faciliteter. Derudover har det krævet en omdannelse af tilstødende depotrum, idet det er inddraget som klub- og træningslokale. Det har afstedkommet flytning af andre brugeres materialer, så de så vidt muligt er tæt på, hvor aktiviteterne foregår. Omdannelsen er holdt på et minimalt niveau, indtil der træffes endelig beslutning om fremtidig brug af lokalerne. Såfremt prøveperioden gøres permanent, vil det kræve en yderligere opgradering af depotrummet, idet der blandt andet skal lægges et gulv for at kunne bruge det tidligere depot som aktivitets og træningslokale. En eventuel opgradering som også vil kunne komme andre fremtidige brugere til gode, hvis man på et tidspunkt skulle ønske at lave ændringer ift. det.

Prøveperioden har kørt fra efter vinterferien 2023 og kører fortsat. Ishøj Karate Klub har været tildelt tider i gymnastiksal og tidligere depotrum.

I følgende fremgår de tilbagemeldinger der er kommet fra foreninger, der har oplevet en ændring i benyttelse af lokaler grundet prøveperioden:


  • Vejlebroskolen oplyser, at det fungerer med bookinger i andre haller og sale i Idrætscentret. Det påpeges, at der skal etableres fastgjorte gymnastikredskaber andet sted i Idrætscentret, da de er en nødvendigt i forbindelse med undervisning i idræt som er et eksamensfag.
  • Ishøj Budo Klub oplyser, at rokaden fungerer rigtig godt samt at de ønsker, at det fortsætter. Dog vil det kræve en bedre udnyttelse af depotlokaler på 1. sal.
  • Ishøj Gymnastikforening oplyser, at de har formået at flytte rundt på deres hold, så det i hovedtræk er gået op. Det antal timer de har mistet i gymnastiksalen, kan de finde løsninger på. Dog har de samtidig i den ordinære lokalefordeling mistet tider i andre faciliteter, hvilket har lagt pres på foreningens muligheder for afvikling af hold. Det påpeges, at der er store udfordringer i forhold til depot, da det er flyttet andetsted og ikke fungerer optimalt. Evaluering fra Ishøj Gymnastikforening er vedhæftet dagsordenen.
  • Ishøj Karate Klub er positive for afprøvningen af lokaler og ønsker det fortsætter. De har ikke kunne udnytte det fuldt ud, idet omdannelsen er holdt på et minimalt niveau. Dog kan foreningen alle se positive takter i forbindelse med forældreinvolvering og oprettelse af nye initiativ for en særlig målgruppe. Evaluering fra Ishøj Karate Klub er vedhæftet dagsordenen.

På baggrund af de erfaringer der er gjort i prøveperioden, vurderer administrationen, at lokaleændringen giver Ishøj Karate Klub bedre betingelser for at udvikle foreningen, idet der kan optages flere medlemmer og der kan skabes rum for en større forældreinvolvering. Samtidig har de berørte foreninger og skole været løsningsorienterede og fundet på alternativer, der kan fungere fremadrettet. Dog skal det undersøges, hvordan brugernes ønsker til depot og redskaber kan imødekommes, da det har afgørende betydning for deres aktiviteter.

Der lægges op til, at Ishøj Karate Klub ved sæsonfordeling kan booke sig ind i de ønskede træningstider, men at lokaler også kan bruges af andre i de ubenyttede tider og er tilgængelig i lokalebookingsystemet. Dels ud fra at give plads til Ishøj Karate klub og deres ønsker og træningsbehov og dels ud fra de øvrige brugere, således at tiden i lokalerne benyttes bedst muligt for alle. På den baggrund vil der ikke ske principielle ændringer.

Administrationen bemærker, at der i den seneste tid er sket en række ændringer og forbedringer for flere af kampsportsforeningerne i kommunen ift de kampsportsfaciliteter som danner ramme for deres aktiviteter. Ishøj Bokseklub har fået træningssted i den ombyggede røde varmecentral. I så fald udvalget beslutter, at gå videre med den afprøvede løsning og der på et tidspunkt etableres trægulv til omdannelse af det tidligere depot i Idrætscenteret, så har Ishøj Karate Klub også fået imødekommet deres ønsker til træningsfaciliteter.

Administrationen vurderer, at man er kommet langt med at realisere tankerne og ønskerne i "Kampsportens hus" og at man i det kommende skal fokusere på at få gulv og depot løst. Hvad angår depot skal der ske en optimering af depot på 1. sal, så foreninger har de nødvendige redskaber tæt på. Derudover skal der for gymnastikforeningen, kigges på en bedre og mere permanent løsning for depot, enten i depot ved hal 2 eller andetsteds i Idrætscentret.

For Budo Sportskarate Ishøj, der træner på Strandgårdskolen, skal der undersøges muligheder for en bedre løsning, idet måtter i dag lægges og aftages ved hver træning. Den anvendte sal benyttes af skolen til undervisning og derfor kan måtterne ikke ligge permanent på gulvet. Det skal kigges på, om der findes en bedre opbevarings- og transportløsning eller om der alternativt kan anvendes et andet lokale.

Lovgrundlag

Folkeoplysningsloven og Ishøj Kommunes lokaleregulativ.

Økonomi

Hvis prøveperioden gøres permanent, vil det kræve midler til omdannelse af depotrum, som blandt andet indebærer nyt gulv, glasvæg mv.
Ombygning af lokalet forventes at udgøre 250.000 kr.
Det er ikke muligt at afholde udgiften inden for den nuværende budgetramme.

Indstilling

Folkeoplysningsudvalget vedtager, at prøveperioden gøres permanent, og at der arbejdes på at finde midler til ombygning af depotrum.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Folkeoplysningsudvalget

Beslutningstema

Ishøj Byråd behandlede på møde den 18. maj 2022 en sag vedrørende kampsportsfaciliteter i Ishøj Idræts & Fritidscenter. Ishøj Byråd godkendte en afprøvning af ændrede træningsfaciliteter, således at den lille gymnastiksal kunne benyttes til kampsport og øvrige aktiviteter flyttes til andre lokaler i Idrætscentret. Forsøgsordningen er afsluttet, og på baggrund af evaluering skal der tages stilling til fremtidig brug af faciliteterne.

Bilag

Sagsfremstilling

Folkeoplysningsudvalget har på mødet d. 23. maj 2023 godkendt, at der gives mulighed for, at aftenskolerne kan søge tilskud fra restpuljen til initiativer på voksenundervisningsområdet til udmøntning af aktiviteter i 2023/2024.

På baggrund af indsendte regnskaber for 2022, er der sket en tilbagebetaling på i alt 75.380 kr. fra FOF Køge Bugt (28.256 kr.), AOF Center Storkøbenhavn (9.194 kr.) og Ishøj Oplysningsforbund efter de er ophørt (37.930 kr.).

AOF Center Storkøbenhavn og FOF Køge Bugt har fået mulighed for at søge om tilskud fra restpuljen senest d. 1. august 2023.

FOF Køge Bugt søger 76.594 kr. til forløbet "Skrivekunst" for sårbare voksne i et samarbejde FOF Køge Bugt og Center for Kultur og Fritid. Forløbet har til formål at sikre et kontinuerligt tilbud om skrivekunst for voksne, herunder psykisk sårbare voksne.

Holdet har tidligere kørt som et forløb under Kulturmetropolen, hvorfra der har været gode erfaringer, og nu er der et ønske om at fortsætte i folkeoplysende regi.

Forløbene har opstart i september 2023 og løber frem til efterår 2024. FOF Køge Bugt er ansvarlige for forløbet og undervisningen, og Center for Kultur og Fritid stiller lokaler til rådighed samt bistår med rekrutteringen målrettet socialpsykiatrien.

Skrivekunst forløbet planlægges med deltagelse af 10 voksne pr. hold. Skrivekunst er et tilbud, hvor deltageren får mulighed for at skrive i en let og afslappet atmosfære. Det er et tilbud, hvor der leges med ord, sprog og tekster i et skabende frirum. Holdene planlægges afholdt:

  • Efterårsforløb 2023 er 15 gange á 2,25 time
  • Forårsforløb 2024 er 20 gange á 2,25 time
  • Efterårsforløb 2024 er 15 gange á 2,25 time
  • Efterårsforløb 2024 er 15 gange á 2,25 time (øvet)


Bilag 1 er samarbejdsaftale mellem Center for Kultur og Fritid og FOF køge Bugt.

AOF Vestegnen har ikke søgt midler fra restpuljen.

Administrationen bemærker, at restpuljen til folkeoplysende voksenundervisning er på 75.380 kr. Ansøgningen om tilskud til Skrivekunst er på 76.594 kr. Der er således en difference på -1.214 kr. mellem det ansøgte beløb og budgettet i restpuljen, som skal søges dækket på anden vis enten ved fx tilpasning af projekt eller finansiering på anden vis.

Lovgrundlag

Folkeoplysningsudvalget og Ishøj Kommunes retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning.

Økonomi

Der er en restpulje til folkeoplysende voksenundervisning på 75.380 kr.
FOF Køge Bugt søger om 76.594 kr. til et samarbejde.

Der er således en difference på -1.214 kr. mellem det ansøgte beløb og budgettet i restpuljen.

Indstilling

Folkeoplysningsudvalget vedtager, at ansøgningen om tilskud til projektet imødekommes med de 75.380 kr. i restpuljen.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Folkeoplysningsudvalget.

Beslutningstema

Godkendelse af ansøgninger om brug af restmidler til initiativer på voksenundervisningsområdet.

Bilag

Sagsfremstilling

Torslunde-Ishøj Idrætsforening afdeling badminton (TIIF Badminton) søger om midler fra puljen Udviklingsarbejder, nye initiativer og ekstraordinære tilskud til et fugtskab til opbevaring af fjerbolde.

Foreningens nuværende fugtskab er gået i stykker. Fugtskabet er placeret i et lille depotrum i Ishøj Skolehal, hvor det nye skab skal erstatte det nuværende. Placering af fugtskabet er afstemt med den tekniske serviceleder på Ishøj Skole.

Et fugtskab har til formål at sikre at fjerboldene ikke udtørrer. Fjerbolde er et naturprodukt, der kræver korrekt opbevaring, hvis de skal bevare en optimal flyveevne og holdbarhed.

Ishøj Byråd har på møde i juni godkendt reviderede retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreningsarbejde. Da ansøgning fra TIIF Badminton er indsendt inden de nye retningslinjer er trådt i kraft, behandles ansøgning ud fra de nu tidligere retningslinjer. Ansøgning og indstilling er ikke i strid med de nu gældende retningslinjer.

Af retningslinjerne for puljen Udviklingsarbejder, nye initiativer og ekstraordinære tilskud fremgår:
§1 - Formålet med udviklingspuljen er at sikre en rummelighed, der giver mulighed for, at forskellige organisationsformer kan påvirke og udfordre hinanden og forandre sig i dynamisk samspil med et folkeoplysende sigte. Formålet med puljen er endvidere at give mulighed for, at det organiserede foreningsliv kan udvikle organisationsformer, der kan involvere nye grupper i foreningslivet, ligesom aktiviteter arrangeret af selvorganiserede grupper kan tilgodeses.

Der er tidligere praksis for at bevilge tilskud til indkøb af materialer og udstyr til foreningsaktiviteter. Af retningslinjernes §4 fremgår, at som hovedreglen indkøber Ishøj Idræts- & Fritidscenter al bevilget materiel, hvortil der er ydet tilskud fra den ekstraordinære pulje. Hermed har Ishøj Kommune ejendomsretten, og dermed også vedligeholdelsesforpligtelsen samt forpligtigelsen til at løsøreforsikre materiellet. Hvis foreningen ophører, tilbageleveres materiellet til Folkeoplysningsudvalget. Foreningen der har fået bevilget inventar, udstyr m.m. er den primære bruger, men efter aftale med foreningen og Kultur- og Fritidscentret kan udstyret lånes af andre foreninger.

Ansøgningen er vedhæftet dagsorden.

Ishøj Idrætsråd indstiller til Folkeoplysningsudvalget at foreningen bevilges 10.000 kr.

Lovgrundlag

Ishøj Kommunes Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreningsarbejde

Økonomi

Foreningen har indhentet et tilbud på et Bocati-fugtskab W185 med glasdør og lås. Den samlede udgift inklusiv moms udgør 20.719 kr.

Pr. 31. januar 2023 udgjorde foreningens egenkapital 190.390 kr. og der kræves derfor dispensation i forhold til formuegrænsen.

TIIF Badminton er indstillet på at yde en medfinansiering af fugtskabet.

Indstilling

Folkeoplysningsudvalget vedtager, at Ishøj Idrætsråds indstilling følges og foreningen bevilges et tilskud på 10.000 kr. til indkøb af fugtskab.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Folkeoplysningsudvalget behandler sagen på møde i august. Ishøj Idrætsråd kan forinden indstille til Folkeoplysningsudvalget.

Beslutningstema

Torslunde-Ishøj Idrætsforening Badminton søger om tilskud fra udviklingspuljen til indkøb af fugtskab.

Bilag

Sagsfremstilling

Ishøj Ung Kultur er godkendt som folkeoplysende forening i Ishøj Kommune og tilbyder undervisning og sociale aktiviteter til børn og unge i Ishøj og omegn og at fremme kulturelle og sportslige aktiviteter i lokalområdet. Ved ansøgning om medlemstilskud for 2023 havde foreningen i alt 180 medlemmer, hvoraf 159 er under 25 år.

Foreningen lejer selv lokaler på Vejlebrovej 42, st. Lejemålet udgør i alt 232 kvm. og omfatter lokaler, toilet, køkken, samt adgang til fælles arealer.
Ishøj Ung Kultur søger om lokaletilskud fra Ishøj Kommune til lejeudgifterne.

Af Ishøj Kommunes retningslinjer for tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde kan folkeoplysende foreninger søge om lokaletilskud. Formålet er at understøtte foreningen i at have aktiviteter i lokaler, haller eller lejrpladser til brug for folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år.

Egne eller leje af privatejede lokaler beliggende indenfor kommunens grænser, skal være godkendte af Ishøj Kommune til det angivne formål.

Folkeoplysningsudvalget kan undlade at imødekomme nye ansøgninger om lokaletilskud, hvis udvalget kan anvise et egnet lokale.
Folkeoplysningsudvalget kan også træffe beslutning om, at der ikke ydes tilskud til driftsudgifter til:

• egen hal, som foreningen ikke tidligere har modtaget lokaletilskud til

• nye lejemål eller ændring af lejemål, der indebærer merudgifter

• væsentlige udvidelser af aktivitetsgrundlaget i haller

• nye lokaler og lejrpladser eller nye lejemål, der medfører væsentlige merudgifter


Folkeoplysningsudvalget kan nedsætte tilskuddet, hvis:

• driftsudgifterne ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets, hallens eller lejrpladsens anvendelse i øvrigt

• driftsudgifterne til et lokale ikke svarer til det normale niveau for et til formålet passende lokale på egnen

• der i lejebeløbet er indehold udgiftstyper, som ikke udløser tilskud

I 2022 modtog Frømandsklubben Nikon, Ishøj Sportsrideklub, Ishøj Tennis og Padel Klub samt FDF Ishøj lokaletilskud som tidligere godkendt af Folkeoplysningsudvalget. Byrådets forslag til budget til lokaletilskud i 2024 og overslagsårene som kan anvendes til at yde lokaletilskud fremgår af Byrådets budgetforslag, som netop er sendt i høring jf. anden sag på denne dagsorden.

Administrationen vurderer, at det vil være muligt at finde egnede kommunale lokaler, fx i Brohuset eller på skoler, hvor det vil være muligt for Ishøj Ung Kultur at afvikle deres foreningsaktiviteter. Administrationen anbefaler på den baggrund at ansøgningen afvises.

Lovgrundlag

Folkeoplysningsloven og Ishøj Kommunes retningslinjer for tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde.

Økonomi

Ishøj Ung Kulturs lejeudgifter for lokaler på Vejlebrovej 42, st. udgør årligt i alt 283.848 kr. inklusiv varme, belysning og rengøring.

Der kan som udgangspunkt ydes tilskud med max. 75 % af driftsudgifterne, der ejes eller lejes af foreninger til aktiviteter for børn og unge under 25 år. Tilskuddet kan dog højst udgøre Kulturministeriets fastsatte maksimumsats pr. aktivitetstime. I forhold til foreningens oplyste aktivitetstimer svarer det til et lokaletilskud på 157.471,9 kr.

Indstilling

Folkeoplysningsudvalget vedtager at ansøgningen afvises, idet Ishøj Kommune kan stille egnede kommunale lokaler til rådighed for foreningens aktiviteter.

Beslutning

Tiltrådt.

Beslutningskompetence

Folkeoplysningsudvalget

Beslutningstema

Ishøj Ung Kultur søger om et lokaletilskud til lejeudgifter på 283.848 kr. årligt.

Sagsfremstilling

I forbindelse med budgetbehandlingen skal forslag til budget sendes i høring i brugerstyrelser, råd og nævn inden den endelige beslutning i Byrådet.

Rådighedskataloget for budget 2024 samt brev fra borgmester er tilgængeligt på kommunens hjemmeside på dette link: https://ishoj.dk/borger/demokrati/horinger/radighedskatalog-for-budget-2024-i-horing/
. Budgettet er i høring i perioden 16. august til 5. september 2023.

Ishøj Byråd 1. behandler forslag til budget 2024 samt overslagsår den 5. september 2023. 2. behandlingen af budgetforslaget forventes at ske på Byrådets møde den 5. oktober 2023.

Rådighedskataloget indeholder forslag til besparelser indenfor hvert fagområde samt fra partier for at overholde kommunens serviceramme samt mulighed for omprioritering til iværksættelse af nye initiativer. Kultur og Fritidsområdet er blevet pålagt at finde forslag til besparelser på ca. 3 mio kr. svarende til ca. 5% af deres budget.

Læsevejleding for Kultur- og Fritidsudvalgets område:

  • Oversigt over besparelsesforslag - side 1-2
  • Besparelsesforslag under Kultur- og Fritidsudvalget - 27-38
  • Forslag om nedlæggelse af venskabsbysamarbejde under Økonomi- og Planudvalget - side 6
  • Forslag om bedre brug af foreningshuse samt nedlæggelse af Klub Ragnar under partiforslag - side 58-59

Folkeoplysningsudvalget skal give et samlet høringssvar.

Økonomi

De økonomiske konsekvenser kan læses i rådighedskataloget for 2024 og overslagsårene 2025 - 2027.

Indstilling

Folkeoplysningsudvalget afgiver høringssvar til Ishøj Byråd.

Beslutning

Folkeoplysningsudvalget (FOLU) takker for muligheden for at komme med høringssvar.

FOLU er meget bekymret over, at kultur- og fritidsområdet er pålagt en stor besparelse på 3 mio. kr., som i stor grad vil kunne mærkes af borgerne og påvirke borgernes mulighed for at leve et aktivt liv i Ishøj. En besparelse på ca. 5 % af kultur- og fritidsområdets budget medfører store besparelser, hvilket har konsekvenser for borgernes fritidsliv, borgernes trivsel og sundhed samt borgernes mulighed for at tage del i demokratiske og dannende fællesskaber i foreningslivet og på kulturinstitutionerne. FOLU er uforstående over for, at kultur og fritidslivet skal rammes hårdere af besparelser end alle andre områder i kommunen.

FOLU ser med bekymring på de kommende års budgetprocesser ift. kultur og fritidsområdet. FOLU anbefaler at kommunen vender tilbage til en fair og ligelig fordeling af besparelser mellem områderne, hvis kommunen igen til næste år skal finde besparelser.

FOLU ser gerne, at Byrådet i de kommende år sikrer, at der investeres på området, således at det er muligt at understøtte eksisterende og nye initiativer på kultur- og fritidsområdet.

FOLU har ikke alternative forslag til besparelserne på ca. 3 mio. kr. på området. FOLU ser ikke, at det er muligt uden at lukke kultur- og fritidsinstitutioner.

Lukningen af 11 faciliteter har stor betydning for de foreninger og brugere, hvis faciliteter lukkes ift. de fritidsaktiviteter de kan tilbyde deres medlemmer og lokale brugere. Lukningen har også stor betydning for foreninger og brugere på de steder, hvor der skal gøres plads til at de kan afholde deres fritidsaktiviteter for deres lokale medlemmer og borgere. FOLU ser, at det er meget vigtigt, at kommunen holder fast i, at der er midler til at flytte og bygge om, så rammerne kan tilpasses.

FOLU anbefaler, at kommunen involverer og går i dialog med de berørte foreninger og brugere og FOLU i forhold til at finde de bedst mulige løsninger for, hvor foreningsaktiviteter kan flyttes hen så de kan fortsætte og så de fysisk rammer tilpasses bedst muligt.

Beslutningskompetence

Høringssvaret afgives af Folkeoplysningsudvalget til Ishøj Byråd, som vedtager budgettet.

Beslutningstema

Folkeoplysningsudvalgets høring af forslag til Ishøj Kommunes budget 2024 samt overslagsårene 2025 - 2027.

Beslutning

1. Jørn Højmark syntes, at det var en god rundtur i Vejleåparken.