Hvepseedderkop

Klimaforandringerne er en af hovedårsagerne til, at mange nye arter dukker op i Danmark. Den imponerende hvepseedderkop (Argiope bruennichi) blev fundet første gang i Danmark i starten af 1990’erne. I Ishøj er det ikke mere end nogle få år siden at den blev spottet første gang, og siden er den blevet set mange steder i kommunen bl.a. i Dyreparken, Strandparken og Landsbyskoven. Hvepseedderkoppen lever i græsser i eng og markarealer , hvor man kan se deres spind med det karakteristiske zig-zag mønster.

Hvepseedderkoppen er ikke farlig for os mennesker, men den vil gerne se sådan ud, og det virker også efter henseende at ligne en hveps med tydlige advarselsfarver. 

Hunnerne er en del større end hannerne og det kan være farligt for en han at parre sig med hunnen, da hun kan finde på at spise ham efter parring. Derfor vil hannen forsøge at parre sig med hunnen lige efter hamskifte, hvor hunnens kæber ikke er så kraftige. Dette foregår i juli-august. 

Et par uger efter parring danner hunnerne et brunligt krukkelignende ægspind, der indeholder mellem 300-400 æg, der klækkes ca. en måned efter (se billede af ægspind i toppen af siden).

 

Periode: juli-okt.
Rødliste: LC (Ikke truet)