Tempeltræ

Tempeltræ og Partnerskab for handling: Verdensmål 17

Tempeltræer har levet på jorden i over 250 millioner år. De var her da dinosaurerne traskede rundt, de har overlevet forskellige istider, de har set menneskene udvikle sig og de er her endnu. Tempeltræerne står for visdom. Det kan man godt forstå, når deres art har oplevet så mange ting. Mange siger at tempeltræets blade kan laves til medicin som hjælper på blodgennemstrømning i krop og hjerne. Måske er det på grund af visdom og medicin, at man planter tempeltræer ved templerne i Kina og Japan.

Tempeltræer er virkelig hårdføre. De kan tåle høj luftforurening, insektangreb og endda radioaktiv stråling. Seks tempeltræer overlevede atombomben i Hiroshima, selvom de kun voksede 1.5 km fra nedslagsstedet. Tempeltræer hårdføre og har visdom med sig fra 250 millioner af år – det er et godt træ til partnerskab for handling.

Fakta

Hvad er værd at vide?

Tempeltræet kan blive over 30 meter højt og mere end 1000 år gammelt. Barken er furet, bladene smukt vifteformede. Hun og hanblomster sidder på hver sit træ, frugterne ligner små blommer men lugter fælt af surt smør.

Tempeltræ kaldes også Ginkgo Biloba som betyder sølvfugt på japansk.

I Danmark uddøde tempeltræerne for 100.000 år siden, da istiden kom, men de findes stadig vildtvoksende i Kina.

Opgave til de små

Sprællemænd og englehop

Få gang i kroppen og bliv klar til handling sammen. Lav 10 sprællemænd eller englehop sammen, så sætter I gang i blodomløbet og bliver klar til gode handlinger sammen.

Partnerskab for handling

Partnerskab for handling

Verdensmål nr. 17 handler om, at vi alle må arbejde sammen for at gøre vores fælles verden bedre. Vi skal både arbejde sammen på tværs af institutioner og på tværs af lande. Alle kan bidrage med stort eller småt, og kun hvis vi hjælpes ad, kan vi opnå vores allesammens verdensmål.