At cykle eller ikke at cykle?

17. oktober 2024

Det er spørgsmålet, men ikke for eleverne i 6.b på Ishøj Skole, der har trådt helt exceptionelt meget i pedalerne

 

Børn cykler og bevæger sig i dag mindre end nogensinde. Ifølge Sundhedsstyrelsen lever kun 26 procent af de 11-15-årige børn i Danmark op til anbefalingen om mindst en times fysisk aktivitet hver dag. Det forsøger børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler at lave om på, ved at få de unges ben til at træde mere i pedalerne. 

Men det der med ikke at bevæge sig, havde eleverne i 6.b på Ishøj Skole ikke hørt noget om.  

”Kampagnen varer to uger eller 10 skoledage. Men disse elever har ikke kun cyklet i skoledagene, men også i fritiden. Derfor har de opnået den største procentdel, som man overhovedet kan i denne konkurrence. Man kan ikke få flere point, end de har fået her. Der er meget langt ned til andenpladsen,” fortæller Arne Jakobsen fra Vestegnens lokalafdeling af Cyklistforbundet.

Medaljer og vandrepokal 

Cyklistforbundet havde sammen med lokalpolitiet og borgmesteren i Ishøj, Merete Amdisen, fornøjelsen af at fejre og udlevere medaljer til eleverne samt overrække vandrepokalen, som nu er vendt tilbage til Ishøj Skole, efter at en af de andre skoler i kommunen har haft den stående siden sidste år.
”Det gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel at bevæge sig i hverdagen. En af de måder at bevæge sig på er ved at cykle. Vi ønsker at inspirere skoler og forældre til at bakke op om et godt og aktivt børneliv med masser af cykling,” slutter Arne Jakobsen fra Vestegnens lokalafdeling af Cyklistforbundet og bliver bakket op af borgmesteren i Ishøj, Merete Amdisen.

”Vi kan se på indsamlingen af point i konkurrencen, at eleverne har haft cykelhjelm på hver eneste gang, de har kørt på cyklen. Det synes jeg, at de skal have stor ros for også. Hjernen er det mest dyrebare, du har. Pas godt på den.”