Byrådet har besluttet rækkefølgen for fjernvarme i landsbyerne

13. marts 2023

Ishøj Byråd har besluttet, at arbejdet med trække at fjernvarme-ledninger til landsbyerne vil begynde i år

”Vi er allerede godt i gang med arbejdet med at forsyne en stor del af Ishøj med fjernvarme, og nu er turen kommet til vores landsbyer.”

Sådan lyder ordene fra Kalbiye Yüksel, formand for miljø- og klimaudvalget i Ishøj Kommune, efter det seneste byrådsmøde den 7. marts 2023. Her besluttede byrådet, hvordan udrulningen af fjernvarme skal foregå i landsbyerne vest for Køge Bugt-motorvejen.

Beslutningen lyder, at gravearbejdet til mere fjernvarme skal begynde i Tranegilde i sommeren 2023 og derefter rykke videre til Vestervang, Ishøj Landsby og Torslunde.

Tidsplanen for udrulningen af fjernvarme ser således ud:

  • Tranegilde: Sommeren 2023
  • Vestervang: 2024
  • Ishøj Landsby: 2025-2026
  • Torslunde: 2027

Tre områder skal have ledning fra nabokommune

”Vi har valgt Tranegilde som startsted for fjernvarme-udrulningen vest for motorvejen - dels fordi beboerne i området har vist størst interesse for fjernvarme, og dels fordi Tranegilde ligger tæt på den central, som forsyner det store industriområde. Det betyder, at tilslutningen af Tranegilde til forsyningsnettet rent teknisk vil kunne ske forholdsvis let,” siger Kalbiye Yüksel.

Desuden har byrådet lagt vægt på, at det ville være klogt at indlede gravearbejdet i et mindre område for på den måde at opnå erfaring med udrulningen, inden arbejdet fortsætter i de større områder.

Modsat Tranegilde skal Ishøj Landsby, Torslunde og Vestervang have etableret en ny hovedledning fra Høje Taastrup, og rækkefølgen på de tre områder er bestemt af tekniske og geografiske forhold.

”Til sidst vil jeg også gerne minde om, at vores tidsplan er afhængig af de nuværende udfordringer med at skaffe materialer, entreprenører og håndværkere. Det er desværre ikke en situation, som vi selv er herre over, men vi håber, at den endelige tidsplan kan afklares, når vi har fået afholdt et udbud, hvor vi kan finde vores entreprenør,” siger Kalbiye Yüksel.