Borgerne i Ishøj kan nu komme med forslag til byrådet

06. december 2021

På Ishøj Kommunes hjemmeside kan borgere oprette borgerforslag, som kan blive taget op af byrådet, hvis opbakningen er stor nok

Ishøj-borgerne får nu mulighed for at få deres gode idéer drøftet i byrådet.

På kommunens hjemmeside kan alle borgere nemlig frem over oprette borgerforslag og komme med indspark til, hvordan Ishøj kan blive en endnu bedre kommune.

”Det er en fantastisk mulighed, som vi har arbejdet på længe, og som altså nu bliver til virkelighed. Og det er jeg utrolig glad for. Formålet er at give borgerne bedre mulighed for at blive hørt og deltage i de politiske beslutninger – og det kan man jo kun bifalde,” siger Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj Kommune.

Andre borgere kan stemme på forslag

Forslagene kan oprettes på kommunens hjemmeside og vil efterfølgende ligge på hjemmesiden i seks måneder, hvor andre borgere kan se og stemme på dem.

Hvis et forslag får mindst 500 stemmer, vil sagen blive sendt til politisk behandling i Ishøj Byråd, hvor politikerne vil drøfte, om forslaget kan gennemføres.

”Det er naturligvis vigtigt, at forslagene har relevans for så mange borgere som muligt. Derfor skal der en vis opbakning til en idé, før vi sender det til byrådet. Men vi har jo mange skarpe hoveder i Ishøj, og man kan sagtens forestille sig, at der vil komme mange gode forslag, som vil samle stor opbakning. Og så vil det altså blive behandlet af politikerne,” siger Ole Bjørstorp.

Forslagene skal handle om kommunen

Borgerforslag kan oprettes af alle borgere i Ishøj og skal leve op til en række krav, før de kan blive lagt til afstemning på hjemmesiden. Fx skal forslaget ligge inden for kommunens opgaveområder og må ikke være behandlet af byrådet tidligere.

”Man kan altså ikke klage over naboens larmende unger eller ønske sig nye indkøbsvogne i det lokale supermarked – borgerforslagene skal handle om nogle emner, som kommunen normalt tager sig af,” siger Ole Bjørstorp.

Muligheden for at oprette og stemme på borgerforslag vil foregå i en toårig forsøgsperiode og vil blive evalueret efter et år.

Du kan oprette og stemme på borgerforslag på ishoj.dk/borgerforslag.