Ishøj går imod strømmen: Ledigheden falder

31. marts 2023

Mens ledigheden fra januar til februar er steget på landsplan, falder den i Ishøj. Det viser netop offentliggjorte ledighedstal. Ledigheden i Ishøj er nede på 4,5 procent, hvilket er rekordlavt

”Vi skal helt tilbage til 2008 for at finde en tilsvarende lav ledighed i Ishøj Kommune. Siden vi fik vores eget jobcenter i 2022, har medarbejderne målrettet arbejdet på forskellige tiltag for at få ledigheden ned. Derfor er det en fantastisk god nyhed, når tallene rykker i den rigtige retning,” siger Rasmus Boné, formand for Ishøj Kommunes Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalg.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik steg ledigheden fra januar til februar på landsplan med 500 til 81.700, svarende til en ledighedsprocent på 2,8 procent af arbejdsstyrken.

Ishøj går imod strømmen

Trods denne landstendens med stigende ledighed, går ledighedstallene i Ishøj imod strømmen. Her er ledigheden fortsat faldende og ligger på 4,5 procent i februar. Et fald på 0,1 procentpoint siden januar måned.

Siden Ishøj Kommune fik eget jobcenter den 1. januar 2022, er ledigheden faldet med 0,5 procentpoint i Ishøj, mens den på landsplan er steget med 0,1 procentpoint i samme periode.

”Det er stærkt motiverende, at vi har brudt tidligere tiders tendens med høj ledighed. En cadeau til medarbejderne i jobcenteret, som har et målrettet fokus på at løfte Ishøj-borgerne ud af ledighed,” siger Rasmus Boné.