Ishøj-borgere kan snart få en praktiserende læge mere

17. maj 2023

Region Hovedstaden vil sikre, at borgere i Ishøj også i fremtiden kan få en læge i deres egen kommune. Derfor har regionen åbnet for en ny lægekapacitet i Ishøj, som kan søges af læger, der vil være praktiserende læge i kommunen

Snart kan en ny praktiserende læge slå sig ned i Ishøj.

Det bliver muligt, efter at Region Hovedstaden har åbnet for en ny lægekapacitet i Ishøj for at undgå en potentiel, fremtidig lægemangel i kommunen.

Hvert år analyserer Region Hovedstaden data for bl.a. befolkningstilvæksten i kommunerne og antallet af patienter hos de enkelte læger for at kunne forudse behovet for læger i de forskellige kommuner.

På baggrund af den årlige vurdering har regionen besluttet at tildele Ishøj Kommune en ekstra lægekapacitet, så Ishøj-borgerne også i fremtiden kan få lægehjælp i deres nærområde.

En lægekapacitet svarer til cirka en fuldtidsansat praktiserende læge.

Lægemangel bliver taget i opløbet

”Det handler om rettidig omhu. Vi ser ind i en fremtid, hvor Ishøj som kommune er i konstant udvikling, og hvor vores befolkningstal vokser. Derfor er det vigtigt, at vi kan sikre, at vores borgere reelt har frit lægevalg og kan få adgang til en læge tæt på deres bopæl. Jeg er derfor glad for, at regionen er ude i god tid og tager en potentiel lægemangel i opløbet,” siger Erkan Yapici, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Ishøj Kommune.

Hvis du er læge og gerne vil vide mere om den nye lægekapacitet i Ishøj Kommune, kan du læse nærmere på Region Hovedstadens hjemmeside. Her kan du også finde relevante kontaktoplysninger.