Borgerforslag

Vil du have indflydelse på Ishøj? Her kan du oprette eller stemme på borgerforslag, som kan blive taget op af byrådet

Alle borgere i Ishøj Kommune har mulighed for at oprette et borgerforslag, som kan blive behandlet i byrådet, hvis forslaget får mindst 250 stemmer inden for seks måneder.

Inden du opretter et borgerforslag, bedes du læse retningslinjerne forneden.

Muligheden for at oprette og stemme på borgerforslag vil foregå i en toårig forsøgsperiode og vil blive evalueret efter et år.

Retningslinjer for borgerforslag

Et borgerforslag skal overholde en række krav, før det kan blive offentliggjort på kommunens hjemmeside. Dit forslag vil først blive udgivet, når kommunens forvaltning har vurderet, at kravene er overholdt.

Dit borgerforslag skal overholde dansk lovgivning og må fx ikke indeholde fortrolige, injurierende eller personfølsomme oplysninger om personer eller virksomheder.

Dit forslag skal handle om kommunens anliggender og være relevant i forhold til de opgaver, som kommunen løser.

Forslaget må ikke være stillet tidligere eller behandlet i byrådet før (i indeværende og forrige valgperiode)

Alle borgere, der bor i Ishøj Kommune og er over 18 år, kan fremsætte borgerforslag eller stemme på andres forslag.

Når du har oprettet et borgerforslag, vil dit forslag blive gennemgået af kommunens medarbejdere for at sikre, at det lever op til kravene til et borgerforslag.

Hvis dit forslag lever op til kravene, vil det blive offentliggjort på kommunens hjemmeside, og andre borgere kan stemme på dit forslag.

Alle borgerforslag på hjemmesiden udløber seks måneder, efter de er oprettet. Hvis forslaget inden for de seks måneder ikke opnår 250 stemmer, vil det blive fjernet fra ishoj.dk

Borgerforslag, der opnår mindst 250 stemmer, vil blive fremsat på førstkommende byrådsmøde af borgmesteren. Årsagen til, at forslaget bliver fremsat af borgmesteren er, at et borgerforslag formelt skal stilles af et medlem af byrådet iht. Styrelsesloven.

Hvis byrådet støtter forslaget, vil byrådsmedlemmerne træffe en beslutning om den fremadrettede proces.
Kan byrådet ikke bakke op om et borgerforslag, vil den politiske behandling af forslaget være afsluttet.

Hvis du ønsker at støtte et forslag, kan du stemme på det, hvis bor i Ishøj Kommune og er over 18 år.

Når du stemmer, skal du oplyse dit navn, adresse og e-mail. Oplysningerne vil ikke være synlige for andre, men kommunen vil løbende kontrollere, at de, der stemmer på et forslag, er over 18 år og borgere i Ishøj.

Du kan stemme én gang på hvert forslag.

Du skal oplyse dit fulde navn, din adresse og din e-mail, når du stiller et forslag eller vil stemme på et forslag. Dit navn vil derfor fremgå på hjemmesiden sammen med forslaget.

I forbindelse med behandlingen af dit borgerforslag, vil dine personoplysninger blive brugt. Inden du opretter eller støtter et borgerforslag, skal du derfor give din accept til, at Ishøj Kommune må behandle dine personoplysninger.

Du kan give din samtykke ved at sætte flueben under feltet "Dine data", når du udfylder dine personlige oplysninger.

Et borgerforslag udløber efter seks måneder. Alle personoplysninger, som knytter sig til forslaget - fx oplysninger om forslagsstiller og støtter - vil derefter blive slettet.

Hvis et forslag opnår 250 stemmer og kommer til behandling i byrådet, vil personoplysningerne, som knytter sig forslaget, blive slettet senest seks måneder, efter forslaget er færdigbehandlet.

Her kan du læse mere om, hvordan vi behandler dine data

Her kan du oprette dit borgerforslag

Gode råd til dit forslag:

  • Skriv tydeligt og konkret, hvad du ønsker - dit forslag må højst fylde en A4-side
  • Husk alle detaljer, som kan være vigtige
  • Overvej, om forslaget også er relevant for andre end dig - din mulighed for at få dit forslag drøftet i byrådet vil være større, hvis dit forslag også er vigtigt for andre
  • Undersøg, om dit forslag ligger inden for de opgaver, som kommunen løser. Fx kan kommunen ikke fælde træer på en privat grund eller åbne en ny restaurant i bycentret

Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privacy Policy Terms of Service

Stem på et borgerforslag:

Her kan du se og stemme på de borgerforslag, som andre borgere har oprettet.

Vær opmærksom på, at du kun kan stemme, hvis du bor i Ishøj Kommune.

Oprettet: 20.06.2022

Udløber: 17.12.2022

Antal stemmer: 43

Vi mangler en legeplads i landsbyen!

Oprettet: 20.06.2022

Udløber: 17.12.2022

Antal stemmer: 4

vi mangler en legeplads i landsbyen!

Oprettet: 20.06.2022

Udløber: 17.12.2022

Antal stemmer: 3

udendørs legeplads til de små og udendørs træning til de store

Oprettet: 22.06.2022

Udløber: 19.12.2022

Antal stemmer: 1

Anlægning af legeplads

Oprettet: 05.08.2022

Udløber: 01.02.2023

Antal stemmer: 1

Hej
Mit forslag til at bygge den skønneste natur legeplads i fredens skov, det er det perfekte sted,
Lave en bred sti ind fra Baldersbæk stien, og ind til natur legepladsen, med tårne og rebstiger mellem og rundt om de store flotte træer. Efter legepladsen anlægge en indhegnet hundepark, så man kan komme på tur med hund og børn samtidige .

Stedet ligger så godt at man nemt kan tage på tur fra hele Ishøj, selv busserne køre lige til døren :)

Institutionerne kan via stisystemerne komme der hen uden problemer :)

Oprettet: 18.05.2022

Udløber: 14.11.2022

Antal stemmer: 4

Som det er i dag, skal forældre og andre, der går ind og ud af for at aflevere eller hente deres barn i dag-institution, huske at lukke døren efter sig. Det er ikke altid døren bliver lukket af mange forskellige grunde som at folk er på farten, skal skynde sig på arbejde og glemmer det. Der kan også være andre grunde såsom at et blæse-vejr kan forhindre at døren lukkes helt.
Der har været eksempler på, hvor nogen har glemt at lukke døren efter sig, og et barn er kommet ud.
Derfor vil det være godt, hvis dørene i vores dag-institutioner blev tilkoblet et alarm-system, således at der vil komme en høj lyd, hvis en dør stod åben. Det vil gøre det mere trygt for vores børn, og lette arbejdsgangen for de ansatte i dag-institutionerne

Oprettet: 31.03.2022

Udløber: 27.09.2022

Antal stemmer: 101

Der har i en længere periode lokalt været ønske om, at det ville være dejligt med en legeplads til ungerne i Torslunde. En lokal forankret og let tilgængelig legeplads, hvor børnene kan mødes uden at skulle transporteres til Ishøj Landsby, Ishøj eller de omkringliggende kommuner. Der er flere muligheder for placering da både kommune og landsby har områder i landsbyen, hvor projektet burde kunne muliggøres. Alternativt er der snakket om en placering på Torslundemaglevej.
Da der er flere aldersgrupper som vil gøre brug af en kommende legeplads, vil vi hente inspiration i f.eks. Røgleparkens svævebanelegeplads med flere aktiviteter for de større børn, men også i Elverhøjs og Torsbo Plejehjems legepladser for de mindre børn, som udover underholdning også understøtter leg og læring. En legeplads som bliver sjov, men som samtidig lever op til EN1176, og som forhåbentlig kan gøres vedligeholdelsesfri til glæde for både lokale og kommune.

På vegne af forældre, bedsteforældre, og børn i Torslunde

Oprettet: 20.06.2022

Udløber: 17.12.2022

Antal stemmer: 3

Vi mangler en legeplads i Torslunde