Ishøj Kommune er en attraktiv arbejdsplads for SOSU-elever

07. december 2023

SOSU-elever vælger Ishøj Kommune til, når de skal finde en elevplads. I en tid med mangel på sundhedspersonale er alle elevpladser for i år nu besat. Blandt de nye elever er Sonay Göz, som føler, at hun på Omsorgscenteret Torsbo har fået en fantastisk elevplads

”Vi er rigtig glade for, at SOSU-eleverne ser Ishøj Kommune som en attraktiv arbejdsplads, og de har lyst til at gennemføre deres uddannelse her hos os. En ting er, at vi sætter penge af til elevpladser, noget andet er at være i stand til at tiltrække eleverne i en tid, hvor der er stor efterspørgsel på sundhedspersonale i hele landet,” siger borgmester Merete Amdisen.

Manglen på medarbejdere er en af de helt store udfordringer på ældreområdet, og problemet vil kun blive større i de kommende år, fordi antallet af ældre stiger. Derfor har KL og regeringen indgået en aftale om fordelingen af elevpladser i landets kommuner.

Alle elevpladser besat for i år

Det betyder, at Ishøj Kommune har fået tildelt 8 elevpladser til SOSU-medhjælpere og 19 pladser til SOSU-assistenter om året, som kommunen skal udfylde. Alle pladser er nu besat for i år.

”Som kommune har vi et medansvar for at sikre, at vi fortsat kan løfte velfærdsopgaverne på ældreområdet. Derfor har vi også sat tre millioner kroner af i budgettet for næste år til uddannelse af sundhedspersonale,” siger Merete Amdisen.

Elever følger i hælene på vejleder

Når eleverne starter i Ishøj Kommune, bliver de sat sammen med en uddannet kollega, som fungerer som vejleder og tilrettelægger den daglige vejledning ud fra den enkelte elevs motivation og behov. En model, som giver tryghed og nærvær, fortæller Sonay Göz, der startede som elev på Omsorgscenteret Torsbo i september måned.

”Jeg går sammen med min vejleder Nülüfer. Hun har mange års erfaring og fortæller mig godt og grundigt, hvad jeg kan, hvad jeg mangler og skal være obs på. Fx i forhold til medicindoseringer, dokumentation og mine samarbejdskompetencer i relation til kolleger, borgere, pårørende, læger og apotek”, fortæller Sonay Göz.

Min leder fik mig i gang med uddannelsen

Sonay Göz har tidligere været i gang med SOSU-uddannelsen, men hun blev gravid og stoppede derfor på skolen. Et barn blev til tre børn, og undervejs arbejdede hun i stedet som vikar. Blandt andet på Omsorgscenteret Kærbo, hvor lederen i år opfordrede hende til at genoptage uddannelsen.

”Mit yngste barn er blevet to år, og da min leder opfordrede mig til at starte, kunne jeg mærke, at jeg var klar til at genoptage uddannelsen. Jeg lagde også mærke til, at eleverne på Kærbo altid var glade og smilte, når de kom ud fra en borger sammen med deres vejleder. Det var tydeligt, at eleverne var trygge og aldrig blev overladt til sig selv under større opgaver hos en borger,” fortæller Sonay Göz og tilføjer:

”Jeg er rigtig glad for, at min leder fik mig i gang igen, Arbejdet med mennesker er meget meningsfuldt og givende for mig. Normalt ser vi unge kun den digitale verden. Når du arbejder med ældre, ser du den rigtige verden. Hver gang en borger viser mig sit billedalbum og deler en livshistorie, bliver jeg så taknemlig for, at jeg har valgt den her uddannelsesvej,” siger Sonay Göz.

Er du også interesseret i en elevplads i Ishøj Kommune, så er du meget velkommen til at kontakte uddannelseskonsulent Christina Graungaard på sundhedsuddannelser@ishoj.dk