Klubber og foreninger i Ishøj er aktive i den grønne omstilling

30. januar 2024

Det gælder om at finde og realisere gode ideer til at reducere energiforbrug og -spild

Ishøj fik i sommeren 2023 godkendt en meget ambitiøs klimaplan med målsætninger om at reducere CO2-emissioner med knap 70% inden 2030 og om at være CO2-neutral i 2050.

For at lykkes med de ambitiøse mål, er der behov for at alle aktører i kommunen deltager.
I den forbindelse har Ishøj Kommune inviteret Ishøjs klubber og foreninger med i en konkurrence om at finde og realisere gode ideer til at reducere energiforbrug og -spild.

Forslagene kunne både omfatte tekniske forbedringer, basale adfærdsændringer, eller informationskampagner og der kom rigtig gode og realiserbare forslag ud af konkurrencen.
Nogen af de ting som foreningerne gjorde for at reducere deres forbrug, var at sætte belysningsniveauet ned, når der ikke var behov for fuld belysning og nogle deltagere har været meget opmærksomme på, også at lukke og slukke efter andre brugere, der havde glemt det.
Andre igen har nedbragt driftstiden på varme som er meget energitung, især når det er el-opvarmede bygninger.

Sagt på en hel anden måde, gælder det om at slukke, lukke og skrue ned for det unødvendige forbrug.

Som tak for deres engagement kunne de deltagende vinde 3 x 1000 kroner til deres klub eller forening og torsdag den 25. januar blev vinderne trukket, som blev Ishøj Strandbadeforening Isbjørnen og Bredekærgård Pilefletter Laug.

Den gode dialog

Foreningerne er i god dialog med kommunen som på denne måde bliver gjort opmærksom på forhold, som er uhensigtsmæssige. Den dialog vil Ishøj Kommune meget gerne fortsætte.
Du kan læse mere om Ishøjs klimaplan her

Ved spørgsmål om kommunens klimaplan eller klubber og foreningers muligheder for at reducere eget energiforbrug kan man kontakte Karsten Hansen, karha@ishoj.dk mobil: 2462 7825, Ishøj Kommune.