Nu kan der igen leges ved støjvolden

27. marts 2024

De tre legepladser langs støjvolden er genåbnet efter renovering og er nu klar til leg

Foråret og påsken står for døren. Derfor var glæden ekstra stor, da formanden for Teknik- og Bygningsudvalget, Henrik Olsen, klippede snoren og kunne erklære de tre legepladser ved støjvolden for genåbnet.

“Nu står de tre legepladser klar til at blive brugt, og det er dejligt at se, at vi nu kan begynde at bruge støjvolden aktivt. Vi begynder beplantning i efteråret 2024, så om ikke så længe, er vi også klar med noget mere grønt,” siger Henrik Olsen 

På grund af etableringen af støjvolden var de tre legepladser ved Vildtbaneparken, Landlyst Vænge og Ørnekærs Vænge ellers blevet fjernet for at give plads til byggeriet. Men det gav samtidig Ishøj Kommune en oplagt mulighed for at renovere og gentænke de tre legepladser, der nu står klar med nye redskaber, der henvender sig til tre forskellige aldersgrupper af børn.

Der er leg og redskaber til alle

Det er legepladsen ved Ørnekærs Vænge, der er tiltænkt de mindste børn. Her er der rutsjebane med trædesten og balancestamme, talerør, et minitårn, mini redegynge, dobbelt bæltegynger, vippe, balanceforløb og trædesten.

Legepladsen ved Vildtbaneparken er til børn fra 3 år og op og har fået en kæmpe gynge, men også en flerbørnsgynge. På skrænten er der blevet placeret klatrereb, som giver mulighed for op- og nedstigning på selve støjvolden.

Sidst, men langt fra mindst, er der legepladsen ved Landlyst Vænge, som er til de ældste børn, der stadig synes, at en legeplads kan noget. Her er der også kommet træningsredskaber og hængekøjer.

Støjvolden er snart i mål

Siden foråret 2019 er 600.000 kubikmeter jord blevet kørt til Ishøj for at forhøje den eksisterende støjvold langs Køge Bugt Motorvejen i Ishøj til 12 meter. Dette er blevet gjort for at forbedre støjforholdene.

Hele støjvolden, etape 2, bliver beplantet på én gang til efterår 2024 for at give de bedste vækstbetingelser for planterne og for at få det bedste slutresultat muligt.