Energispare­kampagne skal hjælpe os gennem vinteren

05. december 2022

En ny sparekampagne fra Energistyrelsen giver gode råd til, hvordan du kan spare på energien om vinteren

El og varme er blevet dyrt, fordi der mangler energi i Europa.

Sparer vi på energien sammen, sikrer vi, at der er energi nok til alle gennem vinteren. Og på den måde tager du toppen af din el- og varmeregning.

Energistyrelsen giver os de bedste spareråd til sæsonen, så vi kan komme igennem den på den mest energibesparende måde.

De bedste spareråd til vinteren

De bedste spareråd lige nu er:

  1. Skru ned for varmen: Du sparer 5 procent på varmeforbruget, hver gang du skruer én grad ned. Sæt termostaterne ens i alle rum, og hold mindst 18 grader, så der ikke kommer skimmelsvamp.
  2. Brug mindre varmt vand: Du bruger cirka 1/3 af dit varmeforbrug på varmt vand. Spar på det varme vand ved at tage kortere bade, skrue ned for temperaturen og vaske hænder i koldt vand.
  3. Sluk for unødvendigt strømforbrug: Gennemgå strømforbruget derhjemme, og vurdér, hvilke apparater du har behov for. Måske kan du skifte til LED-pærer eller slukke den gamle kummefryser.
  4. Sluk for radiatoren, mens du lufter ud: Du kan spare på varmen med gode udluftningsvaner. Luft ud i fem minutter ad gangen med gennemtræk flere gange om dagen og skru ned for varmen i god tid inden.

SparEnergi.dk kan du se endnu flere spareråd.

Her kan du også få gratis rådgivning af Energistyrelsens Rådgivningstjeneste, hvis du har brug for hjælp til at gå din bolig igennem og se, hvordan du kan klæde den bedre på til at stå imod vinteren.

Hvis vi alle skruer lidt ned, bruger lidt mindre og finder alternativer, får vi ikke kun store energibesparelser.

Vi kommer også tættere på at blive uafhængige af olie og gas. Det giver os på sigt en mere sikker energiforsyning – og i sidste ende betyder det en grøn energiforsyning.

Så når vi sammen sparer på energien, er det godt for pengepungen, for klimaet og for en mere sikker energiforsyning.