To nye rekreative oaser på Vejlebrovej

07. september 2023

Med midler fra naturmillionen er to nye rekreative oaser blevet etableret på Vejlebrovej

Har du haft lejlighed til at nyde de to nye rekreative oaser på Vejlebrovej, som blev etableret tidligere på året? 

Oaserne er formet som en cirkulær grusplads med bænk, lave buske, et karakterfuldt træ og et bed med stauder, enggræsser, vilde blomster og urter.

Midlerne til oaserne kommer fra naturmillionen, som Ishøj Byråd har besluttet årligt at investere i mere natur og flere grønne områder i årene 2022-25. Udover de to nye oaser er yderligere to eksisterende oaser blevet forbedret.

”Med oaserne får borgerne nye grønne og frodige opholdsrum, hvor de kan tage et hvil på gåturen eller mødes med andre og få en god snak. I byrådet har vi en vision om en stærk og sammenhængende grøn linje gennem Ishøj, som vi kalder ’Den Grønne Forbindelse’. Oaserne er bevidst placeret som opmærksomhedspunkter for, hvor forbindelsen løber i hver sin ende af Vejlebrovej,” siger Kalbiye Yüksel, formand for Klima- og Miljøudvalget.

Lidt spiseligt til borgere og insekter

Planterne som er udvalgt til oaserne, varierer med årstiden, og der er lagt vægt på noget spiseligt både for insekter og borgere.

”Hvis du godt kan lide at sanke i naturen, så har vi også tænkt på det. I oaserne kan borgerne plukke bær, urter, nødder og blomster med hjem,” siger Kalbiye Yüksel.

Her finder du de rekreative oaser