Ishøj Kommune vil give plads til alle på arbejdsmarkedet

28. februar 2023

Ishøj Kommune har sammen med lokale virksomheder lavet en taskforce, der skal få flere på kanten af arbejdsmarkedet i jobs. Arbejdet skal skabe værdi for både den ledige og virksomheden

Ishøj Kommune startede sit eget jobcenter for lidt over et år siden. Det har skabt gode resultater, for ledigheden i Ishøj er rekordlav – når vi ser på den med lokale øjne – men sammenligner vi os med landsplan er der stadig rum for forbedring.

Netop derfor har Ishøj Kommune startet Code of Care Ishøj. En tænketank og taskforce, der skal føde idéer og sætte gang i initiativer, som virksomheder og virksomhedsledere fra byen samarbejder sig frem til. En proces, der skal gå fra inspiration til strategisk og konkret handling og skabe et endnu tættere samarbejde mellem virksomhederne og jobcenteret.

”Vi skal ikke bare tale om kommunens og virksomheders sociale ansvar - der skal handling bag ordene. Vi skal finde idéer og løsningsmuligheder, der er båret frem af erhvervslivets logik og matcher de behov, ressourcer og drømme, som er ude i virksomhederne, siger borgmester Merete Amdisen og bliver bakket op af kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen:

”Vi har store ambitioner om, at vi skal have alle, der kan, ud på arbejdsmarkedet. Også selv om det ikke nødvendigvis er på fuld tid. Det kan vi ikke gøre alene, men vi tror på, at vi kan komme langt, hvis vi samarbejder på tværs af kommune og erhvervsliv.”

Plads til alle, brug for alle, og job til alle

Første gang Code of Care Ishøj mødtes, blev der hurtigt sat ord på en vision, der går ud på at se og fremhæve værdien af at ansætte mennesker med psykisk, fysisk, eller sociale udfordringer i livet.

Med ordlyden "Plads til alle, brug for alle, og job til alle" er startskuddet gået til at få de 450 ledige borgere i Ishøj Kommune, som i dag har udfordringer i forhold til arbejdsmarkedet godt på vej til en meningsfuld hverdag i beskæftigelse. 

Du kan se mere fra Code of Care Ishøjs første møde i filmen her