0.B på Gildbroskolen vinder trafikkonkurrence

29. november 2021

Eleverne i 0.B på Gildbroskolen har vundet skolestartskampagnen Børn på vej i Ishøj

Det er kommunerne og Rådet for Sikker Trafik, der står bag konkurrencen, som skal gøre skolebørn mere trafiksikre.

I Ishøj Kommune er målet, at alle børn skal kunne komme sikkert til og fra skole. I august satte kommunen plakater op ved skolerne med budskabet ’Børn på vej’ for at minde trafikanterne om at passe på de skolebørnene.

Samtidig underviser skolerne børnene i sikker adfærd i trafikken, så børnene også lærer at passe på sig selv.

I den forbindelse har alle 0. klasser fået udleveret Min Trafikbog, hvor børnene har skulle løse opgaver om sikker adfærd i trafikken. Fx skulle eleverne finde den sikreste vej til skole og vise hvordan cykelhjelmen spændes korrekt.

Blandt alle de klasser, der har løst opgaverne, har Ishøj Kommune nu udtrukket vinderklassen, som bliver præmieret. Præmien er et diplom og et tilskud til klassekassen på 2.000 kr.

Forældre kan få gratis hjælp

Kampagnen Børn på vej, som Rådet for Sikker Trafik og kommunerne står bag, har fokus på, at børn i alle aldre skal lære at færdes sikkert i trafikken.

Foruden at skolerne underviser eleverne i færdsel og reglerne i trafikken, opfordres forældrene også til at komme ud i trafikken og træne trafik med deres børn.

"Børn lærer bedst, hvis de får nogle praktiske øvelser ude i trafikken sammen med deres forældre. Så kan forældrene også bedre fornemme, hvor meget barnet kan overskue, og hvad det er vigtigt at tale om og træne," siger Rosa Nissen, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

For at hjælpe forældrene tilbyder Rådet for Sikker Trafik alle forældre et gratis nyhedsbrev, hvor de tre-fire gange om året gratis kan få gode råd og øvelser, som de kan bruge til at lære deres børn om trafik.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrev på sikkertrafik.dk/mitbarn.