Ny forhindringslegeplads på vej til de små

05. december 2023

Salling Fondene har via Bilka Ishøj doneret 250.000 kroner, så Ishøj Kommune kan få en ny tarzanbane

Kultur-og Fritidsudvalget i Ishøj Kommune vil gerne arbejde med flere muligheder, der kan understøtte borgernes sundhed.

En af de muligheder er en legeplads kaldet en tarzanbane, hvor flere forskellige legepladselementer bliver sat sammen som en forhindringsbane, der udvikler børns balanceevne og motorik, mens de leger. Når børn udvikler deres motorik, balance og fysik, smitter det positivt af på deres fremtidige udvikling. Salling Fondene har via Bilka Ishøj doneret 250.000 kroner til tarzanbanen.  

"Vi er taknemmelige for donationen på 250.000 kroner, der gør det muligt for os at anlægge en tarzanbane i Kondiskoven. Støtten styrker vores arbejde med at fremme børns sundhed og understøtte selvorganiseret aktivitet. Tarzanbanen åbner op for nye og anderledes legeoplevelser, hvor man samtidig kan udforske naturen på en bevægelsesfremmende måde,” siger Pia Beckmann Skourup, som er formand for Kultur-og Fritidsudvalget.

Et godt projekt i lokalområdet

Donationen til tarzanbanen i Ishøj er et ud af ni projekter, som Salling Fondene i denne donationsrunde har uddelt til. Der er doneret i alt to millioner kroner. Bilka har et stort ønske om at gøre en forskel for specielt børn og unge, og derfor skal donationerne støtte lokale initiativer, der gør en væsentlig forskel for sport, sundhed og trivsel blandt børn og unge i lokalsamfundet. Der er kommet ansøgninger til en lang række forskellige projekter fra hele landet – ud af dem er der valgt ni projekter, der får en donation. Heriblandt altså tarzanbanen i Ishøj.

Zilwan Rashid, varehuschef i Bilka Ishøj, er glad for at kunne bakke op om et godt projekt i lokalområdet:

”Jeg rakte ud i mit netværk for at se, hvilke spændende projekter der var i lokalområdet, som understøtter børn og unges trivsel. I vores ledergruppe har vi så haft et par af de fundne projekter til afstemning, og der fandt vi frem til, at tarzanbanen passede godt til de værdier og den type projekter, vi ønsker at støtte, og det gør vi så med stor glæde.”

Den nye tarzanbane bliver placeret i området ved Vejlebrovej 190 tæt på Kondiskoven og ned til Store Vejleå. Efter donationen går projektet nu i gang, og det er planen, at byggeriet begynder i foråret 2024.