Minister- og borgmesterbesøg til de hurtigt voksende tilflyttere

14. marts 2024

Erhvervsminister Morten Bødskov og borgmester i Ishøj Merete Amdisen var taget på besøg hos to af byens fremadstormende virksomheder

M.J. Eriksson, en af Danmarks største jord- og anlægsentreprenører, er vokset sig for store til at blive boende i barndomshjemmet på Gammel Køge Landevej, og har flyttet hovedsæde fra villaen til Brogrenen 10 i Ishøj. Her kommer direktionen og alle stabsfunktionerne til at sidde i familievirksomheden, som er grundlagt helt tilbage i 1945.

 ”Vi er kommet til en kommune med plads til, at vi kan være os selv, hvor vi har fundet en matrikel, vi kan skræddersy til vores ønsker og behov. Vi har altid hørt til på Vestegnen, så Ishøj var et oplagt valg. Mange af vores medarbejdere bor også i området, så det er godt, at vi har fundet noget, hvor vi stadig føler os hjemme,” fortæller bestyrelsesformand Jørgen Eriksson, som også er anden generation i M.J. Eriksson A/S.

Virksomheder med vokseværk

Naboen lige ved siden af, er den højteknologiske virksomhed UXV Technologies, som er flyttet til Ishøj for to år siden. De har for nyligt modtaget Børsens Gazelle pris for anden gang i træk, da firmaet har vækstet markant de seneste år.

UXV Technologies leverer fjernstyringskonsoller og sensorer til alle typer af droner og robotter – kørende, flyvende og sejlende – som anvendes både i forsvarsindustrien og i den civile sektor. De sidste fire år har firmaet fordoblet sin omsætning hvert år, og selv om de kun har boet i Ishøj i to år, er de allerede ved at løbe tør for plads.

”Da vi flyttede til Ishøj fra Brøndby, troede vi, at nu havde vi masser af plads, men så gik det stærkt, og vi har allerede erhvervet os en ejendom mere her i nærheden, så vi er sikret mere produktionsplads her i kommunen,” siger Steven Friberg, som er Adm. Direktør i UXV Technologies.

Borgmester Merete Amdisen var taget med erhvervsminister Morten Bødskov og formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Rasmus Boné på rundvisningsbesøg på de to virksomheder og var meget glad på virksomhederne, men også kommunens vegne.

”Jeg er rigtig glad for, at virksomheder slår sig ned her i kommunen, når de har behov for og ønsker om at vokse. Det betyder meget for Ishøj Kommune, at vi har pladsen og mulighed for at imødekomme den vækst virksomhederne oplever. Jeg er stolt af, at man aktivt søger byen, og at man gør det, fordi man leder efter et sted, hvor man kan føle sig hjemme.”