Ishøj Jobcenter er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023

13. april 2023

Ordentlighed, værdighed og respektfuld kommunikation – både over for ledige borgere og medarbejderne imellem. Sådan lyder værdierne hos Ishøj Jobcenter, der netop er blevet nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023

Lige siden Ishøj Jobcenter åbnede i januar 2022 har ledelsen haft et stort fokus på at integrere værdierne ordentlighed, værdighed og respektfuld kommunikation blandt medarbejderne. Og alt tyder på, at det har båret frugt.

På bare ét år har jobcenteret ansat 20 nye medarbejdere, og sygefraværet ligger på 3,4 procent, sammenlignet med et samlet fravær på 5,9 i Ishøj Kommune. Indsatsen er nu blevet nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023 i kategorien: Psykisk arbejdsmiljø.

Borgerne skal føle sig set, hørt og forstået

“Hvis jeg som chef skal sikre mig, at mine medarbejdere går glade på arbejde hver dag, er jeg nødt til at tænke på de faktorer, der påvirker deres arbejdsglæde. Derfor har vi fra start af lagt vægt på, at vi skal møde borgerne med respekt, anerkendelse og værdighed,” siger Jørgen Dan Pedersen, centerchef for Ishøj Jobcenter og tilføjer:

“Borgerne skal føle sig set, hørt og forstået. Det er utrolig vigtigt at møde dem med en positiv tilgang og spørge ‘hvordan kan jeg støtte dig? Hvad kan jeg gøre for at få dig tilbage i arbejde? Hvad har du brug for?’ i stedet for en systemtilgang med fokus på krav,” siger Jørgen Dan Pedersen.

Det store arbejde med organisationskulturen og værdierne opstod blandt andet i kølvandet på konstruktiv kritik fra jobcenterets brugerrepræsentanter. I dag er 90 procent af al feedback positiv med få forslag til forbedringer. Således bliver jobcenterets værdier og organisationskultur i høj grad holdt i hævd.

Anerkendelse fra Arbejdsmiljørådet

Ishøj Jobcenters integrering af stærke værdier i en nyetableret medarbejderstab er anerkendelsesværdig, mener Cristina Lage, formand for Arbejdsmiljørådet.

“Det er tydeligt, at der har været en klar vision fra ledelsen, som har bredt sig som ringe i vandet rundt i hele jobcenteret. Den tydelige ledelsesmæssige forankring og det tætte samarbejde med medarbejderne om udvikling af arbejdspladskulturen har medvirket til et markant lavere sygefravær og bidraget positivt i forhold til både rekruttering og fastholdelse i jobcentret. Erfaringerne fra Ishøj vil helt sikkert kunne inspirere andre,” siger hun.

Arbejdsmiljøprisen uddeles af Arbejdsmiljørådet til fire arbejdspladser, som gør noget særligt for arbejdsmiljøet, og som kan inspirere andre.

I 2023 uddeles prisen i de fire priskategorier: Arbejdsulykker, Ergonomi, Psykisk arbejdsmiljø samt Kemi og vådt arbejde.

De 12 nominerede arbejdspladser og de fire vindere udvælges af en Dommerkomité, der består af repræsentanter fra DA, FH, KL, Lederne og Akademikerne og formand for Arbejdsmiljørådet Cristina Lage.

Se hvem der er nomineret her

Vinderne i de forskellige kategorier bliver offentliggjort den 24. maj.

Arbejdsmiljørådet er det forum, hvor arbejdsgivere og arbejdstagere samarbejder om den fortsatte udvikling af et bedre arbejdsmiljø i Danmark. Arbejdsmiljørådet har bl.a. til opgave at rådgive beskæftigelsesministeren om tiltag på arbejdsmiljøområdet.