Nu kan børn og unge lettere selv kontakte Ishøj Kommune

22. april 2024

Ishøj Kommune er gået i luften med en ny side, som er særligt målrettet kommunens børn og unge. Målet er, at børn og unge selv let skal kunne finde vej til hjælp og støtte hos kommunen

Børn og unge i Ishøj skal have lettere ved at kontakte kommunen, hvis de får brug for hjælp, vejledning eller støtte.

Derfor har Ishøj Kommune oprettet en særlig side til børn og unge på kommunens hjemmeside, ishoj.dk/dinside.

Her kan børn og unge lære om deres rettigheder og se, hvem de kan kontakte, hvis de fx bliver udsat for vold, eller de voksne i hjemmet drikker for meget.

Børn og unge får flere rettigheder

Den nye side – kaldet Din side – er blevet til i forbindelse med den nye lovgivning barnets lov, som trådte i kraft den 1. januar 2024.

Loven skal sikre, at børn og unge får flere rettigheder og bliver inddraget i deres egne sager hos kommunen.

I den forbindelse er alle kommuner blevet bedt om at oprette en digital indgang for børn og unge på kommunens hjemmeside.

”Den nye side er lavet, så den sproglig og indholdsmæssig er særligt tilpasset børn og unge. Vi håber, at vi på den måde kan gøre det lettere og mere overskueligt for de unge mennesker i Ishøj at kontakte en voksen i kommunen, hvis de har det svært,” siger Kasper Bjering Søby Jensen, formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Ishøj Kommune.

Kampagne skal oplyse de unge

På den nye side kan børn og unge også få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål - blandt andet hvad en kommune er, og hvordan en sagsbehandling foregår.

Desuden indeholder siden kontaktoplysninger til bl.a. BørneTelefonen, Livslinien og Sexlinien, hvor de unge kan få anonym rådgivning.

Udover den nye side har Ishøj Kommune også indledt en oplysningskampagne på bl.a. skoler og i de lokale foreninger, der skal gøre børn og unge i Ishøj opmærksomme på, at de ikke står alene og kan få hjælp hos kommunen i svære situationer.

Gå til Ishøj Kommunes side for børn og unge