Ishøj Kommune åbner kommunalt rejseselskab

01. april 2022

APRILSNAR: Som den første kommune i Danmark har Ishøj Kommune oprettet et rejseselskab, der skal sende rejselystne danskere til over 100 forskellige lande

”Velfærd koster penge, og i fremtiden får vi endnu flere børn og ældre, som vil kræve flere skoler og plejehjem. Derfor er vi nødt til at være kreative og tænke i nye baner for at få flere penge i kommunekassen.”

Sådan lyder ordene fra Merete Amdisen, borgmester i Ishøj Kommune, som netop har åbnet et kommunalt rejseselskab.

Grønt lys fra ministerierne

Det nye rejseselskab - Ice High Tours – slog dørene op den 1. april og satser på at have de første rejser klar til sommerens feriesæson.

Ice High Tours bliver det første kommunalt ejede rejseselskab i Danmark og har allerede fået grønt lys til at sælge rejser fra Indenrigsministeriets og Finansministeriets jurister.

”Man kan naturligvis diskutere, om det er en kommunal kerneopgave at sende folk på solferie, men vi har altså juristernes ord for, at der ikke er noget at komme efter rent juridisk,” siger Merete Amdisen.

Vil kæmpe om rejsekunderne

Målet for det første kommunale rejseselskab er at kapre nogle af de mange rejsekunder, som er sultne efter at komme ud i verden i kølvandet på den lange corona-nedlukning.

”Nedlukningen har været hård for os alle, og mange danskere kan ikke vente med at rejse ud i verden igen. Og den kage vil vi naturligvis gerne have en bid af,” siger Merete Amdisen, som understreger, at det er oplagt for Ishøj Kommune at åbne et rejseselskab.

”Vi er en multietnisk kommune med borgere, som har rødder i over 100 forskellige lande – og det vil give os en helt unik position blandt de andre rejseselskaber. Igennem vores borgere har vi et enormt netværk i hele verden, som vi kan bruge til at arrangere rejser og udflugter, som man ikke kan få hos de andre rejseselskaber” siger Merete Amdisen.

”Vi kan det hele i Ishøj"

Kommunen har allerede inddraget Ishøj-borgerne i sommerens rejser og brugt deres kendskab til forskellige lande til at sammensætte en bred vifte af helt særlige niché-rejser.

Udover de gængse solferier til Tyrkiet og Grækenland kan kunder hos Ice High Tours fx rejse til Makedonien, hvor de kan plukke deres egen urte-te på Galičica-bjerget.

En anden mulighed er at besøge Voltasøen i Ghana og fælde træer i en undersøisk skov eller tage på safari efter leoparder i Yala National Park i Sri Lanka.

”Verden er stor, og mulighederne er uendelige - og vi kan det hele i Ishøj,” siger Merete Amdisen.

Denne nyhed blev bragt på ishoj.dk den 1. april 2022 som en aprilsnar.