Jobcentret er klar til at hjælpe Salling-medarbejderne

11. januar 2023

”Vi står klar til at hjælpe de medarbejdere, som mister deres job, tilbage på arbejdsmarkedet.”

Sådan lyder beskeden fra Jørgen Dan Pedersen, chef for Ishøj Jobcenter, efter at Salling Group har offentliggjort, at ca. 500 medarbejdere i virksomhedens lager og distributionscenter i Ishøj vil blive flyttet til andre stillinger eller opsagt.

Beslutningen kommer i kølvandet på en omorganisering i Sallings hjemmeleveringsservice, Føtex Hjemmelevering, som hidtil har været placeret i Ishøj, men nu vil blive lagt ud til Bilka-varehusene rundt om i landet.

Det betyder, at en række servicebude, chauffører, lagermedarbejdere og administrative medarbejdere enten vil miste deres job eller blive omplaceret til ledige stillinger i andre dele af Salling Group, hvor der er brug for medarbejdere.

Jobcentret har en pakke klar til medarbejderne

”Vi ved, at en stor del af medarbejderne er unge studerende på deltid, som formentlig blot vil finde nye studiejobs. Desuden har Salling givet udtryk for, at mange af de fuldtidsansatte kan få tilbudt stillinger andre steder i deres organisation. Derfor ved vi lige nu ikke med sikkerhed, hvor mange vi skal hjælpe, men under alle omstændigheder står vi klar til at hjælpe alle medarbejderne videre på bedst mulig vis,” siger Jørgen Dan Pedersen.

I dialog med Salling Group har Ishøj Jobcenter sammensat en pakke til medarbejderne, som blandt andet består af:

  • Jobsøgningskursus og hjælp til udarbejdelse af CV
  • Uddannelsesvejledning til medarbejdere under 30 år, som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse
  • Kontakt til andre virksomheder i branchen med rekrutteringsbehov
  • Digitalt vejledningsværktøj til brug for de opsagte medarbejdere
  • Tilbud om kompetenceløft/opkvalificering

Udgifterne til hjælpen vil blive kompenseret af en særlig varslingspulje i Beskæftigelsesministeriet. Derfor har hjælpepakken ingen umiddelbare økonomiske konsekvenser for Ishøj Kommune. Heller ikke de Ishøj-borgere, som bruger jobcentret, forventes at mærke nogen konsekvens.