Ishøj Kommune med i ny aftale for Køge Bugt Strandpark

21. september 2022

Ishøj Kommune har sammen med regeringen og fire andre kommuner underskrevet en principaftale, som skal bane vejen for en modernisering af Køge Bugt Strandpark

Sammen med regeringen og de fire andre kommuner i Køge Bugt Strandpark har Ishøj Kommune indgået en principaftale for Køge Bugt Strandpark, der skal resultere i en anlægslov og bane vejen for en modernisering af Køge Bugt Strandpark.

Den kunstigt anlagte strandpark blev indviet i 1980. I dag, 42 år efter indvielsen, er der behov for en modernisering af strandparken med inspiration fra bl.a. Amager Strandpark, så de rekreative fritidsmuligheder styrkes under hensyntagen til både kystlandskabet og strandparkens natur. 

Moderniseringen skal bidrage til, at der bliver flere attraktive tilbud til de mange mennesker, der bruger strandparken året rundt til blandt andet gå- og cykelture, aktiviteter på havet og vinterbadning.

"Vi er kommet et skridt nærmere"

”Strandparken er blandt vores mest attraktive trækplastre i Ishøj og på Vestegnen, og vi vil gerne følge med tiden og imødekomme borgernes behov. Vi glæder os over, at vi med principaftalen er kommet et skridt nærmere en anlægslov. Dermed kan vi snart gå i gang med at realisere vores visioner og modernisere de rekreative faciliteter i Strandparken i respekt for kyst- og naturbeskyttelsen,” siger borgmester Merete Amdisen.

Med aftalen sættes de nødvendige rammer for at kunne modernisere faciliteterne inden for særligt udvalgte arealer, samtidig med at der i resten af den store strandpark bliver sat fokus på at løfte og sikre natur- og landskabsværdierne.

Anlægsloven for Køge Bugt Strandpark forventes at blive fremsat i Folketinget i slutningen af 2023.