Frivillige blev hyldet i Ishøj med priser og fest

03. oktober 2022

I fredags blev frivillige på det sociale område hyldet med fest og prisuddeling på Ishøj Idræts- og Fritidscenter

Igen i år blev Handicapprisen, Ældreprisen og Den sociale frivilligpris uddelt til foreninger, netværk eller enkeltpersoner, som anerkendelse for deres særlige bidrag og engagement overfor deres medmennesker i Ishøj.

Prisuddelingerne fandt sted til årets frivilligfest i Ishøj. Her var 155 mennesker samlet for at fejre og hylde det store engagement der findes på det frivillige sociale område i Ishøj. Udover prisuddeling blev de frivillige forkælet med lækker mad samt musikalsk underholdning af Anders Kirkegaard og band.

Trofast ildsjæl

Årets Ældrepris gik i år til Lydia Jacobsen for hendes enorme omsorg og hjælpsomhed overfor sine ældre medborgere. Lydia er et menneske, som altid træder til, når mennesker omkring hende har brug for det. Lydia er en trofast ildsjæl og er blandt andet aktiv der hvor hun bor, Røde Kors og Ældre Sagen.

”Jeg er meget glad, stolt og enormt rørt over at få sådan en flot pris. Det er virkelig rørende, at andre sætter så stor pris på det jeg gør. Jeg synes jo ikke, at det er noget at snakke om – jeg giver jo bare et nap med, når jeg alligevel er der,” fortæller Lydia Jacobsen.

Alle er stjerner

Ishøj Lykkeliga blev dette års vinder af Ishøj Kommunes Handicappris. Ishøj Lykkeliga er et håndboldhold for børn og unge med fysiske og psykiske udfordringer. Et hold hvor trænerne Mia Walsted og Lise Hostrup gennem leg og bevægelse giver børnene en positiv oplevelse med sport og fællesskaber.

”Jeg er meget glad for, at jeg på vegne af en enig beslutningskomite har kunnet overrække Ishøj Kommunes Handicappris til Ishøj Lykkeliga. Ishøj Lykkeliga er nemlig noget helt særligt. På Lykkeligas håndboldhold er alle stjerner. Det er et fantastisk fællesskab, ikke kun for børnene og de unge mennesker, men forældrene får i den grad også noget ud af at være med og mødes med ligesindede,” fortæller borgmester Merete Amdisen.

En særlig indsats

Den sociale frivilligpris gik i år til de demensfrivillige Margit Madsen, Johnny Theisen, Bent Messerschmidt og Leif Braunstein, der alle har demens inde på livet på den ene eller anden måde.

De frivillige bidrager til at skabe meningsfyldte fællesskaber for mennesker i en sårbar livssituation gennem Bro Caféen, gåture og daghøjskole. De frivillige deler ud af egne erfaringer, skaber god stemning, sikrer at praktikken fungerer og spreder budskabet om kommunens tilbud på demensområdet.

”De frivillige på demensområdet bidrager med en helt særlig indsats, når de hjælper mennesker, berørt af demens i Ishøj, ind i inkluderende fællesskaber der giver positive oplevelser og en øget livskvalitet. Demens er en forfærdelig sygdom der efterlader den syge og de pårørende i en meget sårbar situation. Derfor er Margit, Bent, Johnny og Leifs indsats guld værd,” fortæller formanden for Social- og Sundhedsudvalget Erkan Yapici.

Vinderne af priserne er blevet udpeget af en beslutningskomité, der består af:

  • Merete Amdisen, borgmester i Ishøj Kommune
  • Erkan Yapici, formand for Social- og Sundhedsudvalget
  • Birgit Nielsen, formand for Seniorrådet
  • Kenneth Nielsen, formand for Udsatterådet
  • Helle Nees, næstformand for Handicaprådet