Grøn tænketank roser Ishøjs klimaindsats

15. september 2023

Den grønne tænketank Concito har godkendt Ishøj Kommunes DK2020 klimaplan, og giver kommunen ros for at gå længere på en række områder, end hvad der kræves for at blive medlem af DK2020

I juni 2023 fik Ishøj grønt lys til at blive medlem af klimakommune-netværket DK2020. Adgangsbilletten er en ambitiøs klimaplan, der nu er blevet godkendt. Fredag den 15. september blev godkendelsen fejret med en lille reception, hvor forskellige samarbejdspartnere fra råd og virksomheder var inviteret.

”I Ishøj Kommune er vi ambitiøse på klimaets vegne. Derfor er vi glade for, at vores klimaplan nu er godkendt. Tilbage står nu arbejdet med at implementere planerne. Her får vi brug for at samarbejde på tværs af kommune, virksomheder og borgere, hvis vi skal lykkedes med at komme i hus med vores ambitioner. Det håber jeg, at I alle vil være med til for vores fælles bedste,” sagde borgmester Merete Amdisen blandt andet under velkomsttalen til receptionen.

Ishøj får ros for klimaindsats

Concito, som står for at godkende DK2020-medlemmer, giver i bedømmelsen Ishøj Kommune ros med på vejen. Kommunen går nemlig på en række områder længere end de grundlæggende krav for at blive medlem af DK2020.

”Vi får blandt andet ros for at sætte flotte sektor- og tiltagsmål indenfor transport og energi og for at arbejde med tiltag inden for forbrug og adfærd blandt borgere, virksomheder og internt i kommunen, fortæller Kalbiye Yüksel, formand for Klima- og Miljøudvalget og tilføjer:

”Ishøj er nu med til at skrive international klimahistorie, fordi vi med en DK2020 klimaplan nu arbejder med samme standard for klimaplanlægning, der er i overensstemmelse med Parisaftalen, og som bruges af nogle af verdens mest klimaambitiøse byer i det internationale bynetværk C40.”

Med klimaplanen har Ishøj Kommune fået en ambitiøs plan med konkrete målsætninger om at blive klimatilpasset og -robust, og reducere CO2-emissioner med 66% inden udgangen af 2030 – og nå nettonul emissioner i 2050.

Den grønne tænketank Concito, som står for at godkende DK2020-medlemmer, påpeger i bedømmelsen af Ishøj klimaplan, at Ishøj er kommet rigtigt langt med klimaarbejdet. Bl.a. er det lykkes at koble klimaarbejdet sammen med de seks hovedpolitikker og samtidigt skabe væsentlige merværdier.

Derudover giver Concito Ishøj Kommune ros for, at kommunen på en række områder går længere end de grundlæggende krav for at blive medlem af DK2020:

  • Ishøj har sat flotte sektor- og tiltagsmål inden for de områder, som de har vurderet relevante i deres analyser fx indenfor transport og energi.
  • Ishøj Kommune arbejder med tiltag inden for forbrug og adfærd blandt borgere, virksomheder og internt i kommunen.
  • Ishøj Kommune arbejder med klimatilpasning i relation til naturværdier og rekreative formål i kommunen gennem mål og tiltag, der lægger vægt på naturbaserede løsninger.


Læs Ishøj klimaplan her