Lokale ildsjæle blev hyldet

03. oktober 2023

Fredag den 29. september blev frivillige på det sociale område hyldet ved en reception med prisuddeling i Byrådssalen på Ishøj Rådhus

God stemning, livlig snak, latter og klapsalver fyldte byrådssalen fredag eftermiddag, da ca. 50 frivillige, byrådsmedlemmer, medarbejdere, politikere og lokale ildsjæle var samlet for at fejre frivilligheden på det sociale område i Ishøj.

Til receptionen blev Den sociale frivilligpris, Handicapprisen og Ældreprisen 2023 uddelt til lokale ildsjæle, der fortjener anerkendelse og hyldest for deres ekstraordinære indsats til gavn for andre i Ishøj.

En beundringsværdig indsats

Chahrazad El Morabit fik tildelt Den sociale frivilligpris for hendes store engagement og frivillige indsats i Vejleåparken til stor gavn for beboerne og lokalmiljøet. Chahrazad anerkendes for hendes imødekommende, varme og energiske måde at være på. Hun stiller altid op og gør et stort stykke arbejde, for at skabe fællesskaber og gode liv for beboerne i Vejleåparken.

”Jeg er meget overrasket over, at jeg har vundet Den sociale frivilligpris. Jeg ser ikke mig selv som en ildsjæl, men det er der åbenbart andre der gør, og det er jeg meget beæret over. Så jeg vil meget gerne sige en stor og varm tak, både til dem, der har indstillet mig, og til dem, der har valgt at give mig prisen i år,” fortæller Chahrazad El Morabit.

Går altid et ekstra skridt

Årets Handicappris gik i år til Ishøj Kommunes fem sognepræster; Asta Gyldenkærne, Sophie Nielsen, Ane Øland Bækgaard, Christian Barrit Petersen og Michael Rønne Rasmussen for deres indsats overfor sårbare og udsatte mennesker i Ishøj. De fem præster rækker ud til dem, der ikke selv formår at tage kontakt, og de møder borgerne i Ishøj med stor ro, nærvær og varme. De går som det mest naturlige altid et ekstra skridt for at hjælpe og støtte andre.

”Præsterne i Ishøj har en særlig evne til at rumme og favne alle mennesker, uanset hvad de kommer med, og de stiller altid op, når der er brug for dem. De skaber fx mindeværdige bisættelser for mennesker uden pårørende og netværk, og sørger for, at alle får et værdigt farvel. De inspirerer også andre fra lokalsamfundet til at træde til. Det varmer mig derfor, at vi med årets Handicappris kan give præsterne et kæmpe skulderklap for deres ekstraordinære indsats i Ishøj,” fortæller borgmester Merete Amdisen.

Ihærdig og arbejdsom ildsjæl

Rita Hansen modtog årets Ældrepris for hendes beundringsværdige og trofaste engagement i Torslunde og Ishøj Landsby til glæde for ældre medborgere. Det er særligt beboerne på Torsbo Plejehjem, der får glædelige oplevelser i hverdagen takket være Ritas gode energi og store frivillige indsats.

”Rita er en ægte ildsjæl, der gør en stor forskel for ældre medborgere i hendes lokalsamfund. Det er fantastisk, når folk som Rita stiller op og hjælper, der hvor der er brug for det. Hun er med til at skabe fællesskaber, og er med til at skabe glæde hos mange ældre. Derfor er det med stor glæde at kunne anerkende hende med årets Ældrepris,” fortæller formanden for Social- og Sundhedsudvalget Erkan Yapici.

FAKTA: Hvem uddeler prisen?

Vinderne af priserne er blevet udpeget af en beslutningskomité, der består af:

Merete Amdisen, borgmester i Ishøj Kommune

Erkan Yapici, formand for Social- og Sundhedsudvalget

Birgit Nielsen, formand for Seniorrådet

Kenneth Nielsen, formand for Udsatterådet

Helle Nees, formand for handicaprådet